Pavyzdžiui...

Susilaikymas naudingas vyro sveikatai ir net prailgina gyvenimą

Taip, panašius tikinimus galima rasti senovės kinų traktatuose apie meilę ir seksą. Tačiau urologai ir seksologai tvirtina priešingai. Seksas bent du kartus per savaitę vyrams gyvybiškai būtinas. Vyrai, reguliariai užsiimantys seksu, gyvena vidutiniškai 10 metų ilgiau. Reguliarus lytinis gyvenimas – geriausia prostatito ir prostatos vėžio profilaktika.

Ir dar. Visame kame reikalingos treniruotės, užsigrūdinimas, tvirtina medikai. Tai yra, jei nesinaudosite organu pagal jo paskirtį, liks tik, atsiprašant, į tualetą vaikščioti.

Net su prezervatyvu galima užsikrėsti venerinėmis ligomis ir AIDS

Tai netiesa. Teisingi naudojantis prezervatyvu pakankamai apsisaugoma nuo daugumos ligų, perduodamų lytiniu keliu. Nemalonumai tikėtini neteisingai naudojantis apsauga arba dėl prastos prezervatyvų kokybės.

Impotencija – tai kai vyras negali, o kai jis nenori – tai visai kas kita

Nepakankamas lytinis potraukis – taip pat sutrikimas. Klausimas apie potraukį partnerei įeina į visus seksologų ir psichoterapeutų naudojamus testus. Nepakankamas potraukis – svarbus bendros žmogaus sveikatos sutrikimo požymis, ne tik seksualinės.

Brandžiame amžiuje seksas gali labai pakenkti vyro sveikatai

Visiškai atvirkščiai. „Brandus seksas“ mažina tokių grėsmingų ligų, kaip kad infarktas ir insultas, riziką. Kokybiškas seksas gali būti puiki alternatyva sportui. Dėl reguliaraus lytinio gyvenimo susilygina hormoninis fonas, mažėja rizika susirgti prostatos vėžiu.

Su amžiumi nyksta vyro potencija

Seksualinės pagyvenusio vyro galimybės gali būti ir ne tokios, kaip jaunystėje. Tačiau potencija priklauso nuo daugybės veiksnių: nuo sveikatos būklės, lytinio gyvenimo reguliarumo, ir apskritai nuo gebėjimo džiaugtis gyvenimu. Be to, šiuolaikinės medicinos pasiekimai leidžia gyventi visavertį lytinį gyvenimą iki pat labai garbingo amžiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)