„Kelias moteriško orgazmo link – procesas, kurio metu pažadinamas moters geidulingumas, subtiliai stimuliuojamos erogeninės zonos, palaipsniui žadinimas seksualinis susijaudinimas“, - teigia Sankt Peterburgo medicinos akademijos seksologijos katedros docentė Ana Fiodorova.

„Visi malonūs potyriai sekso metu galiausiai susijungia į vieną stiprų jausmą, kuris „prasiveržia seksualiniu sprogimu“ orgazmo pavidalu. Taigi, išmokti kiekvieną kartą pasiekti palaimos viršūnę galima tik vieninteliu būdu – išmokus įsiklausyti į savo kūną“, - konstatuoja ekspertė.

Atsikratykite suvaržymų

Daugumai žmonių dar vaikystėje tėvai į galvą įkalė įsitikinimą, jog seksas – tabu. Taip į mūsų sąmonę įsirėžė įvairiausiai seksualiniai draudimai ir suvaržymai. Prisiminkite (geriausia, jeigu tai darytumėme kartu su savo antrąja puse), kokie tabu sekso klausimais nuo vaikystės įkalti jums į galvą, pavyzdžiui – „seksas automobilyje yra amoralu“ arba „ji amorali moteris, nes užsiiminėja oraliniu seksu“.

Aiškiai įvardijus vidinius suvaržymus sekso klausimais, jų galėsite žymiai lengviau atsikratyti. Knygos „Troškimų sugrįžimas“ autorė, psichologijos mokslų daktarė Jean Ogdin siūlo kartu su mylimuoju sudaryti tokių suvaržymų sąrašą, o vėliau pieštuku vieną po kito išbraukti punktus, kurie iš tikrųjų prieštarauja jūsų seksualiniams įsitikinimams. Gali būti, jog išbraukę nereikalingus teiginius, aiškiau suvoksite, ko konkrečiai jums trūko sekse.

Tapkite tyrėja

Pamasažuokite vienas kitam pėdas – maloniai nustebsite, kokia tai erotiška procedūra. Pėdose labai daug aktyvių taškų, susijusių su įvairiausiais organais. Tai reiškia, kad tinkamai išmasažavusios pėdas, visą kūną paruošite maloniems potyriams. Po pėdų masažo galima pereiti ir prie pikantiškesnio masažo.

Kartu su mylimu žmogumi sportuokite

Medicinos mokslų daktaras Danielis Monti‘s įsitikinęs – išlaikyti libido padeda fizinis aktyvumas: galima kartu su antrąja puse žaisti tenisą, užsiimti joga, plaukioti ar bėgioti. Porą suartina netgi paprasčiausias pasivaikščiojimas gryname ore. Juk vienas kitą mylintys žmonės kūną tobulina norėdami patikti antrajai pusei. Tik nepersistenkite! Turi likti jėgų ir sportui lovoje.

Palaikykite reikiamų raumenų tonusą

Orgazmo metu dirba dubens, juosmens, šlaunų ir pilvo sričių raumenys. Norėdamos gauti maksimalų malonumą sekso metu, šiuos raumenis tiesiog privalote treniruoti.

Ginekologas iš Vokietijos Arnoldas Kėgelis sudarė specialią sekso metu dirbantiems raumenims skirtą gimnastikos programą.

1. Įtempkite ir atpalaiduokite tarpvietės raumenis. Iš pradžių tai padarykite 10 kartų, palaipsniui skaičių didinkite iki 50. Šį pratimą gali atlikti bet kur ir bet kada, nes aplinkiniai to nepastebės – taip sportuoti galite vairuodamos automobilį, dirbdamos ar važiuodamos autobusu.

2. Jau minėtuosius raumenis įtempkite greitai, o atpalaiduokite lėtai – atpalaiduodamos raumenis atlikite mažiausiai 10 trumpų pertraukėlių. C) minėtuosius raumenis staigiai įtempkite ir taip pat staigiai atpalaiduokite. D) Labai greitai įtempkite minėtuosius raumenis, pajuskite tempimą giliai viduje, ir greitai atsipalaiduokite.

Pratimai su gimnastikos kamuoliu

1. Sėdėdamos ant gimnastikos kamuolio, sukite klubus.

2. Sėdėdamos ant gimnastikos kamuolio į viršų lėtai kelkite tai vieną, tai kitą klubą. Atpalaiduokite sąnarius. Gulėdamos ant nugaros sulenkite kelius, pėdomis atsiremkite į žemę. Rankas paguldykite prie šonų. Greitai lenkite kelius tai į vieną, tai į kitą pusę – jie turi paliesti grindis. Galvą tuo metu pasukite į priešingą pusę. Šį pratimą kartokite po keliolika kartų kiekvienai pusei.

Pailsėkite nuo sekso

Toks patarimas šiame kontekste gali skambėti gana paradoksaliai, tačiau jis iš tikrųjų labai veiksmingas. „Kartais mes iš sekso tikimės tikrai per daug, todėl ir negalime atsipalaiduoti“, - konstatuoja D. Monti‘s. Jeigu nepavyks atsipalaiduoti, orgazmo tikėtis tikrai neverta. Pabandykite su antrąją puse tiesiog romantiškai praleisti vakarą – jis tikrai nebūtinai turi baigtis seksu. Nežinomybės elementas sugrąžins jūsų santykiams spontaniškumo prieskonį, kuris visada teigiamai veikia libido (tiek jūsų, tiek jūsų mylimojo).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)