Štai kaip, mokslininkų nuomone, tai atsispindi mūsų seksualiniame gyvenime:

1-5 dieną estrogeno ir progesterono lygis žemiausias. Šiomis kritinėmis dienomis moterys mažai domina vyrus, ir net lemtingosios Emanuelės praktiškai netraukia vyrų.

Nuo 6 iki 14 dienos darosi linksmiau. Estrogeno lygis auga, tačiau progesterono kiekis pradeda augti tik po pirmos ovuliacijos, kuri vyksta apie...

...14-21 ciklo dieną. Po ovuliacijos estrogenas pasiekia aukščiausią lygį, o tai teigiamai veikia tiek fiziologinius, tiek protinius moters duomenis. Paaštrėja rega ir uoslė: šiuo laiku moterys geriau užuodžia kvapus. Keičiasi ir moterų elgesys – jos nori kerėti ir gundyti.

O dar ovuliacijos metu keičiasi feromonų sudėtis. Vyrai tai jaučia ir pasąmoningai kyla geismas suartėti su moterimi. Šiuo laiku dažnai nutinka tai, kas taip romantiškai vadinama meile iš pirmo žvilgsnio...

22-27 dieną aistros ima blėsti. Moterys, kenčiančios nuo PMS, daugiausia patiria šį nelinksmą sindromą būtent šiomis dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją