Avinai išsiskiria tikslo siekimu, lyderio savybėmis, užsispyrimu. Tai stiprūs ir valingi žmonės, todėl jiems nereikėtų dovanoti visokių dekoratyvių smulkmenų, rėmelių, žvakių, o juo labiau minkštų žaislų. Šie žmonės pasižymi galinga energija, ir kur kas daugiau padėkos išgirsite, jei padovanosite tai, kas pabrėžtų jų jėgą ir dinamiką: šuolį su parašiutu, skrydį parasparniu, dažasvydžio rungtį – visa, kas susiję su ekstremalumu ir sportu.

Jaučiai – tai ženklas, pasižymintis praktiškumu, vadinasi, dovana irgi turėtų būti atitinkama. Tai gali būti koks nors buitinės technikos prietaisas, pavyzdžiui, dulkių siurblys, mikrobangų krosnelė ar mašinėlė plaukams kirpti. Galima padovanoti ir kokį nors nedidelį baldą – kompiuterio kėdę ar stilingą lentyną. Ir nereikia baimintis, kad dovana labai žemiška. Jaučiui tai neatrodys problema.

Dvyniams labai svarbu dovanos netikėtumas. Šiam ženklui patinka ekspromtas, staigmenos, improvizacijos, todėl jokiu būdu nesitarkite su juo dėl būsimos dovanos. Dvyniai garsėja intelektualumu, todėl šiuolaikinio autoriaus knyga, pelniusi kokią nors literatūrinę premiją, ar kino festivalių laurus pelnęs filmas bus kaip tik.

Vertinantis šeimynines tradicijas Vėžys bus laimingas, jei išrinksite atitinkamą dovaną. Pavyzdžiui, gražų albumą šeimyninėms fotografijoms. Kadangi Vėžys – vandens stichijos ženklas, turėtų patikti ir gražus rankšluostis ar stilingas chalatas.

Liūtas – ypatingas ženklas, išdidus ir valdingas. Kad jam įtiktumėte, reikės pasistengti. Svarbiausia, ką reikia suprasti – Liūtai kone kaip asmeninį įžeidimą priims praktiškas dovanas – kojines ar instrumentų rinkinį. Jiems reikalingas atributas, pabrėšiantis jų ypatingą statusą – brangus žiedas, stilingas telefonas, prabangus kostiumas. Tačiau jeigu tokioms gėrybėms neturite pinigų, akcentuokite bent jau prabangią pakuotę. Tai paglostys Liūtų savimeilę.

Tradicijų puoselėtojai, konservatoriai - Mergelės ženklo atstovai kur kas labiau apsidžiaugtų, jei vietoje stilingos rankinės ar madingų akinukų padovanotumėte gerą, gražiai įpakuotą kavamalę.

Svarstyklės – estetai ir gurmanai, jie vertina stilingus daiktus. Visiškai neapsiriksite nusprendę Svarstyklėms padovanoti madingus kvepalus, puošnių indų rinkinį ar brangaus gėrimo butelį. Kadangi Svarstyklėms patinka būti dėmesio centre ir jie nepraleidžia progos sublizgėti bet kokioje kompanijoje, jiems galima padovanoti brangų klasikinių auksinių minčių ir literatūrinių anekdotų leidinį.

Skorpionai kaip itin geros intuicijos žmonės akimirksniu jus perkąs, jei dovaną išrinkote atsainiai ir formaliai. Ir jei paruošite būtent tokią dovaną, rizikuojate kristi Skorpionų akyse. Todėl rinkite nuoširdžiai ir kruopščiai. Tiktų dovana su erotine potekste arba patenkinanti jo polinkį į okultizmą ir visokius keistus reiškinius.

Karinę dvasią, būdingą šio ženklo vyrams, pabrėžtų, pavyzdžiui, pistoleto formos žiebtuvėlis ar kario figūrėlė, ant kurios galima išgraviruoti paties Skorpiono inicialus.

Energingieji Šauliai, avantiūrų ir nuotykių mėgėjai, labai apsidžiaugs dovana, kuri pabrėš šias jų savybes. Idealus variantas – turistinis žygis į nepažįstamą šalį. Tačiau jei tam neturite galimybių, yra paprastesnis variantas – filmas apie tolimas šalis, egzotiški suvenyrai, dideli etnografinės tematikos fotoalbumai.

Ožiaragiai išsiskiria sutelktumu, jie praktiški, pedantiški, disciplinuoti ir labai sąžiningi. Jiems tiks viskas, kas gali būti naudinga judant socialiniais laipteliais – kišeninis kompiuteris, naujausio modelio mobilusis, odinis dėklas popieriams. Jiems reikia solidžių ir rimtų daiktų, kurie būtų panašūs į juos pačius.

Vandeniai – itin smalsūs žmonės, jie stengiasi sužinoti visus naujus dalykus, domisi naujausiomis tendencijomis, todėl juos nudžiugintų paskutinio modelio fotoaparatas, madingos naujos grupės diskas, ryškaus debiutanto rašytojo knyga. Šiam žmogui ne tokia svarbi materialioji pusė, kaip kai kuriems kitiems ženklams. Svarbiausia jam – savęs tobulinimas, naujos žinios ir pojūčiai, proto treniruotė. Į tai atsižvelgdamos ir rinkite dovaną.

Žuvys linkusios į religingumą, kartais labai prietaringos, šio ženklo atstovai didžiulę reikšmę skiria savo dvasiniam gyvenimui ir egzistenciniams apmąstymams. Todėl jiems galima dovanoti tai, kas atitinka tokius interesus – smilkalų, amuletus su žuvų atvaizdu, knygų psichologijos tematika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)