Ir kam to reikėjo? Nesinaudodama seilėtekio sukeltu laikinu savo vaikino proto užtemimu, nemurkdydama ir neniekindama jo šutvės, kiekviena galėjo išlošti po aukso puodą: turėti krūvą šaltinių informacijai apie vaikiną traukti, kompaniją, su kuria smagu leisti laiką, ir erdvę, kurioje mylimasis neprarastų vyriškumo. Štai instrukcija, kaip kokį vaikino draugą pažinti, kaip pelnyti jo palankumą ir kokios naudos iš jo tikėtis.

Geriausias draugas

Pati svarbiausia persona tavo vaikino gyvenime. Charakteriu, pomėgiais ir elgesiu jis yra arba tavo mylimojo brolis dvynys, arba visiška priešingybė. Abu vienas apie kitą žino viską, nes keičiasi ne tik informacija, bet ir išgyvenimais, muzikos įrašais, automobiliais, kartais net kostiumą turi tik vieną dviem.

Kaip susidraugauti? Paskolink jam pinigų išsvajotajam motoroleriui ar kalnų dviračiui įsigyti — jis trykš džiaugsmu ir visiems kartos, kad pagaliau sutiko žmogų, kuris vertina gerus daiktus.

Kokia tau iš jo nauda? Susidraugavusi su juo gali sužinoti tai, ko neišpeši iš mylimojo net kankindama jį priverstiniu celibatu. Kad ir savo vaikino erotines fantazijas, kurias, be abejo, jis bus vaizdžiai išpasakojęs savo geriausiam draugeliui. Pavertusi tas fantazijas realybe, savo vaikino akyse pelnysi deivės statusą.

Vaikystės draugas

Darželio laikų spjaudymo į tolį čempionas. Arba bičas, kuris pirmasis tavo vaikinui pasiūlė išgerti portveino, drauge pakišęs popieriaus skiautę, kurioje buvo parašyta: “Moniką apėmė aistra, ji pajuto kaitrą krūtinėje ir drėgmę tarp kojų...” Jų draugystė kadaise buvo stipresnė nei portveinas ir kaitresnė nei Monika, tačiau ilgainiui viskas pasikeitė. Dabar jie kartais susitinka iš įpročio.

Kaip susidraugauti? Pasiūlyk prisiminti senus gerus laikus ir surengti iškylą su palapinėmis. Greičiausia ji neįvyks, bet tavo iniciatyva ilgai nebus pamiršta.

Kokia tau iš jo nauda? Net su potencialia anyta susidraugavusi negausi tiek informacijos apie savo vaikino vaikystę, kiek gali papasakoti šis individas. Žinios tau padės suvokti, kodėl suvešėjo vienas ar kitas mylimojo kompleksas, ir ką daryti, kad jo atsikratytum.

Darbo draugas

Tavo vaikino bendravimas su šiuo tipu grįstas bendrais pietumis ir korporatyviniais vakarėliais. Parėjęs iš darbo tavo vaikinas perpasakoja jo anekdotus ir planus artimiausiu metu keisti automobilį, namą, žmoną ir pan.

Kaip susidraugauti? Greičiausia susipažinsite atsitiktinai: pavyzdžiui, jis atsilieps, kai tavo mylimasis, palikęs mobilųjį, bus trumpam atsitraukęs nuo darbo stalo, — ir judu kaipmat rasite bendrą kalbą.

Kokia tau iš jo nauda? Kam kitam galėtum skambinti norėdama sužinoti, kodėl tavo vaikinas negrįžo iš darbo laiku ir nekelia ragelio? Tik darbo draugas tau gali suriesti istoriją apie neplanuotus viršvalandžius ir boso rūstybę. Argi dėl to tau nebus ramiau?

Draugo draugė

Ji — sava vyrų kompanijoje. Ji kaip ir tu nusprendė nekelti ultimatumų savo mylimajam ir tapti jo draugų drauge. Jai sekasi: kartu su vaikinais eina žiūrėti krepšinio varžybų, vaikšto po automobilių parodas. Ar jaučiasi laiminga, turėtum paklausti jos.

Kaip susidraugauti? Būtų keista, kad dvi merginos nerastų bendros kalbos: jei ji daugiau išmano apie “Audi” variklio veikimo ypatumus, dar nereiškia, kad nenaudoja blakstienų tušo.

Kokia tau iš jos nauda? Draugo draugė — tavo ramstis vyrų draugijoje ir nuostabi galimybė palikti vaikinus ramybėje.

Hobio draugas

Tavo vaikinas su juo susipažino per hiphopo čempionatą, stintų gaudymo varžybas arba japonų kalbos pamoką. Juodu sieja tik bend-ras pomėgis, todėl jų susitikimai atrodo keisti: jie kalba tik apie repo žvaigždes, žuvis ar hieroglifus, o tavo pastangos pasukti kalbą kita linkme nueina perniek.

Kaip susidraugauti? Norint atkreipti jo dėmesį reikės pramokti keletą hiphopo judesiukų, pasidomėti stintų gaudymo ypatumais ir bent jau žinoti, ką japoniškai reiškia žodis arigato.

Kokia tau iš jo nauda? Užpildysi išsilavinimo spragas, pavyzdžiui, žinosi, kad stintos priklauso stipinpelekių žuvų porūšiui.

Kompanijos siela

Juoko maišelio ir MP3 grotuvo hibridas, be kurio neįsivaizduojamas joks tavo vaikino draugų vakarėlis. Nors gali būti, kad retas jų žino tikrąjį jo vardą. Visiems jis — Šarka iš “Bliuzo naktų”, nes kaip tik ten prisikabino prie kompanijos. Šis personažas mėgsta pasakoti, kaip kuria pirmąją lietuvišką bliuzo operą, kaip padeda Koršunovui keliauti po Europą arba kaip kaime pas močiutę žada steigti pelningiausią Lietuvoje brangiakailių šermuonėlių fermą. Žodžiu, kietas bičas pagaląstu liežuviu.

Kaip susidraugauti? Jis pats pasiūlys tau draugauti, vos sužinos, kas tu ir su kuo tu.

Kokia tau iš jo nauda? Tik pramoginė. Šarka neleis tau liūdėti ir nė neklaustas nurodys vietas, kur artimiausiu metu vyks smagiausi vakarėliai. Pristatydamas juos pažers žinių iš judviem ar tik jam pažįstamų žmonių gyvenimo. Jei ką nors pasakos apie tavo vaikiną, nevertink to rimtai — tai juk Šarka!

Apsireiškęs senas pažįstamas

Vieną savaitgalį suskambės tavo vaikino telefonas. Tavasis, neatpažindamas numerio ir neturėdamas nė menkiausio supratimo, kas skambina, atsilieps, išgirdęs pirmuosius pašnekovo žodžius sutriks, o baigęs pokalbį nesugebės paslėpti jaudulio, bandydamas tau apibūdinti tą žmogų, kuris jam skambino.

Tai bus koks nors Mindaugas, su kuriuo jiedu susipažino vienu autobusu važiuodami į AC/DC koncertą Prahoje ir leido laiką taip, kad... galbūt tau geriau nežinoti. Nė nemėgink su juo susidraugauti!