Vaginos prasiplėtimas gimdant, spaudimas dubens sričiai nėštumo metu bei gimdymas gali ištempti pagrindinius genitalijų srities jutimo nervus. Dėl to daugeliui moterų per ir po nėštumo laikinai sutrinka jautrumas šioje srityje.

Be to, ilgas ir/ar sunkus gimdymas ir/arba didelio kūdikio gimdymas gali pažeisti dubens raumenis ir nervus, sukelti nejautrą ir vaginos laisvumo pojūtį, kurie gali įtakoti sugebėjimą pasiekti orgazmą.

Kad atstatytum vaginos padėtį ir jautrumą, pabandyk daryti Kėgelio pratimus; kitos priemonės, kurios gali padėti, yra biologinis grįžtamasis ryšys (naudojant sensorius kontroliuojami dubens raumenų susitraukimai, susitraukinėja raumenys, kurie treniruojami, atliekant Kėgelio pratimus) ir stimuliacijos terapija (dubens raumenys priverčiami susitraukinėti naudojant elektros sroves, gali atkartoti tai darydama pratimus).

Yra dar viena priežastis, dėl ko tau sunku pasiekti orgazmą – žemas testosterono lygis. Tai gana paplitęs pooperacinis reiškinys ir gali sumažinti lytinį potraukį ir trukdyti pasiekti orgazmo.

Testosterono atstatymo terapija (skiriamas kremas ar gelio pleistras, klijuojamas ant odos, tabletės arba injekcijos) gali padėti. Visgi, dėl didelės rizikos ir pašalinio poveikio (ir dėl galimos įtakos žindymui), būtina pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Atmink: labai svarbu po gimdymo skirti sau pakankamai laiko grįžti prie normalaus seksualinio gyvenimo. Kiekviena moteris yra skirtinga, todėl negalvok, kad yra kažkoks konkretus laikas, per kurį turi vėl būti pasirengusi mylėtis.

Jei tavo orgazmo problemos neišnyks, pasikalbėk su savo ginekologe; ji patikrins tavo hormonų lygį ir pateiks kitas gydymo alternatyvas, kurios padės pasveikti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)