Geras seksas, pasakysite jūs, yra dalykas unikalus ir nepakartojamas. O mes pasakysime, kad tai kaip gėlių puokštė. Imkime šią puokštę ir pažiūrėkime, iš kokių gėlių ji susideda. Mums padės toks senas Kanados psichoterapeutas Erikas Bernas. Štai ką mes atrasime su jo pagalba: šešis sekso komponentus.

Seksas – tai pojūčiai. Žinoma, galima apie juos fantazuoti, tačiau ir tuomet fantazuojant kūne būtinai turi kilti realūs pojūčiai. Ir visame mūsų kūne, ir lytiniuose organuose. Tačiau ne paskutinį vaidmenį sekse vaidina skonis ir kvapas. Pastarasis – pojūtis paslaptingiausias, nes, kaip manoma, nesuvokiamas sąmoningai kvapas žadina mus seksualiai. Arba nežadina. Skonis sekse taip pat labai svarbus, nes geidžiamą žmogų mes bučiuojame ir tiesiog „valgome“.

Seksas- tai ir savotiškas vienas kito pagerbimas. Niekam ne paslaptis, kad seksualinį partnerį mes dažniausiai idealizuojame, iškeliame, pagerbiame. Ir tai, kas jis mylisi su mumis, labai glosto mūsų savimeilę. Jei su manimi mylisi - vadinasi, aš patikau - tai kiekvieno meilės akto neišsakyta mintis. O kur dar išsakyti dalykai! „Tu - puiki“, „Man su tavimi gera“, „Myliu tave“ ir t.t. Taigi psichologiškai seksas atlieka labai svarbią funkciją - mus įvertina, mus išskiria iš kitų, mumis žavisi!

Seksas - tai kūniškas kontaktas. Kuriam iš mūsų netrūksta švelnumo, fizinio artumo, prisilietimo, kuris negeidžia būti apkabintas? Kitas klausimas, kad kai kurie žmonės vengia apsikabinimų, tačiau ir tie žmonės širdies gilumoje jų geidžia. Nemaža dalis visiškai seksualių vyrų prašo iš moterų tik vieno: „Leisk pagulėti šalia tavęs apkabinus“, aibė moterų taria: „Tiesiog apkabink mane ir nieko nedaryk“. Vadinasi, nemaža dalis žmonių kartais sąmoningai pasirenka fizinį artumą vietoj grynai lytinių veiksmų.

Seksas vyrui - tai įėjimas į kito žmogaus kūną, moteriai - įsileidimas į save. Tai - savotiškas dviejų kosminių laivų susijungimas, toks intymus, kad jau vien šis paprastas veiksmas pakankamai dažnai jaudina. Matyt, būdami vienas kito kūne mes panaikiname savo prigimtinę vienatvę ir pagaliau padarome dalis savo izoliuotų kūnų bendrais - tampame vientisu kūnu, susidedančių iš dviejų. Šis dalykas iš tiesų labai jaudinantis, todėl masturbacijos metu žmonės neretai naudoja pakaitalus, tačiau esmė čia ta pati - susiliejimas.

Seksas - tai prasmingas būdas leisti laiką. Ypač kai po to gimsta vaikai. Žmonės nepakenčia tuščiai praleidžiamo laiko. Žinoma, vis daugiau mūsų leidžia laiką užsidirbdami pinigus ar tiesiog dirbdami, o kiti pramogauja. Tačiau palyginus su tuo seksas - pakankamai įdomus užsiėmimas ir vargu ar kas nors po sekso gailisi dėl to, ką padarė.

Seksas - tai įvykis. Žinoma, ne įprastinis mylėjimasis, o netikėtas, ne monotoniškas, įdomus ir sukrečiantis. Žmonėms reikia permainų, kitaip netgi labai prasmingai ir maloniai gyvendami jie ima jausti įvykių alkį. Ir nesąmoningai provokuoja konfliktus, barnius, mažytes dramas. Kad tik būtų ką prisiminti!

Na štai. Dabar „puokštė“ beveik pilna.

O dabar imkime ir pabandykime pasimėgauti atskiromis šios „puokštės“ gėlytėmis. Mes tik peršoksime stadiją „ įeiti į ją - įsileisti jį į save“. Kodėl? Kad ir todėl, kad garsieji Rytų meilės vadovai neskiria šiam mechaniniam veiksmui daugiau vietos, nei visiems kitiems. O štai mūsų pragmatiški žmonės kartais tai pamiršta. Ir suveda viską į mechaniką. Labai, beje, neproporcingai. Neskubėkime su tais lyties organais...

Štai jūs tiesiog mėgaujatės skoniais ir kvapais. Jūs tampate gurmanais ir kartu ragaujate nuostabius valgius bei gėrimus. Jus supa puikios gėlės. Jūsų mylimo žmogaus oda taip pat nuostabiai kvepia. Ar neatstos šie pojūčiai seksualinių? Ne, jei jų nepapildys dar kai kas.

Štai jūs jaučiate, kad šalia esantis žmogus jumis žavisi ir jus labai vertina. Jūs atsakote jam tuo pačiu. Jūs matote ir girdite, kas esate jam brangus ir artimas. Jis tiesiog kalbasi su jumis, o po to labai dėmesingai išklauso. Jei vis tai vyksta šalia esant puikiems kvapams ir skoniams, jei jus žavi jo balsas ir išvaizda - ar būtina jums bus dar mechaniškai mylėtis?

Ne, jei prisidės dar ir trečia dalis - fizinis kontaktas. Apkabinimai, glamonės, tiesiog buvimas artimo žmogaus glėbyje – visa tai tikrai suteiks jums palaimą. Jūs pavirsite mažu vaiku, kurį laiko savo rankose motina, ir galėsite užmiršti, kas yra laikas.

Dabar peršokime per lytinių organų susijungimą. Ir paimkime laiko įprasminimą - tegul jūs kartu su savo išrinktuoju darote kažką, kas abiems yra prasminga. Tarkime, jūs žinote, kad būdami kartu jūs padedate vienas kitam užmiršti vienatvė numalšinti skausmą, o gal atrasti kažką nauja. Jei prie viso to jūs mėgausitės visais kitais aukščiau išvardintais dalykais - tai ko jums trūks?

Jums dar trūks įvykių. Tačiau pasikliaukite gamta - įvykių tikrai atsiras. Žemėje nebūna praėjusi nė minutė, kad ko nors neįvyktų - reikia tik pastebėti. O jei jums trūksta dramų, visuomet galima imti pavyduliauti ar tiesiog suabejoti - ar tu tikrai mane myli?

Na štai. Liko tik maža dalis - sujungti savo lyties organus. Ar jums po viso to dar šito reikia? Atsakykite sąžiningai, tačiau prieš tai prisiekite, kad jūs patenkinti visomis kitomis penkiomis „puokštės“ gėlėmis!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją