Dar mūsų močiutė kosulio kamuojamiems vaikams darydavo naminius saldainiukus. Šaukšte iki sirupo konsistencijos pakaitindavo cukraus pudrą ar cukrų, paskui jį akimirkai kyšteldavo po šaltu vandenius ir šaukštukas-ledinukas padarytas. Vaikams šis skanus vaistas labai patinka, o degintas cukrus palengvina atsikosėjimą.

Kosulį lengvina ir šilti kompresai ant krūtinės.

  • ¼ stiklinės medaus pašildykite, įberkite šaukštą druskos ir gerai išmaišykite. Patepkite šiuo tepalu vaiko krūtinę ir nugarą, aprenkite šiltai ir laikykite 10–15 minučių.
  • Sumaišykite 2 šaukštus maltų avižinių dribsnių, 1 šaukštą medaus ir 1 šaukštą garstyčių miltelių, viską užpilkite trupučiu šilto vandens.
  • Druskos kompresai irgi gerai padeda. Į drobinį maišelį reikia pripilti pakaitintos rupios druskos ir palaikyti ant vaiko krūtinės, kol ji atvės.

Mūsų vaikams dar labai gerai padeda kojų padų kaitinimas. Nakčiai ant padukų dedame sausų garstyčių miltelių maišelius, užmauname storas vilnones kojines. Jie taip išmiega iki pat ryto.

Didesnieji sutinka išbandyti ir kojų voneles. Į litrą vandens įberiame porą šaukštų rupios druskos, palaipsniui šilto vandens pripilame iki blauzdų vidurio. Po procedūros kartais dar įtriname padukus tepalu, užmauname vilnones kojines ir iš karto į lovą miegui.

Bet labiausiai turbūt padeda inhaliacijos. Kartais užtenka pakvėpuoti virš garuojančio virtų bulvių puodo. Dar geriau būna su žolelių nuovirais, eukalipto, mėtų, raudonėlių ar pušų eteriniais aliejais. Jų užtenka į vandenį įlašinti 10–15 lašų.

SVARBU. Šie patarimai gali tikti ne visiems, todėl nusprendus jais vadovautis patariame pasikonsultuoti su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)