Kiekvieną dieną skirkite vienam iš šių patarimų ir stenkitės jį laikyti mintyse bei naudoti praktikoje. Kai jus apniks liūdesys ar abejonės, tiesiog negalvodami, užsimerkę išsirinkite bet kurią iš šių praktikų – tai ir bus atsakymas į jus kankinantį ar dominantį klausimą. Patartina laikyti šiuos pratimus matomoje jums vietoje ir sugrįžti prie jų vėl ir vėl, kada tik galite.

1. Viskas kinta pastoviai ir visada, nieko negalima laikyti visiškai ir galutinai užbaigtu ar pasibaigusiu. Būtina ugdyti savo intuiciją ir pastabumą, kad galėtumėte pajusti ir pastebėti permainas nuo pačių pirmųjų ženklų. Neleiskite emocijoms užvaldyti jūsų sąmonės.

2. Bet kuris dalykas, ar procesas turi išvirkštinę pusę. Kaip sakoma liaudyje – lazda turi du galus. Todėl susilaikykite nuo bet kokių vertinimų.

3. Energija, kuri užpildo žmogų, ateina iš Visatos. Tačiau tik pats žmogus privalo ją tobulinti saugoti ir didinti. Būtina giliai kvėpuoti ir kuo mažiau būti ten, kur daug žmonių, kur triukšminga ar tvanku bei purvina.

4. Mokykitės mąstyti „jin“ ir „jan“ energijų lygmenyje. Jei iškilo dilema, pasistenkite viską ramiai apsvarstyti (jin) tačiau išsirinkę tam tikrą kelią, būkite tvirti ir užsispyrę savo pasirinkime (jan).

5. Prieš pradėdami kovoti su aplinkybėmis, pasistenkite prie jų prisitaikyti.

6. Darykite tai ką privalote, nesijaudindami dėl rezultatų. Apie nieką negalvokite, tik susikaupkite ties savo užduotimi.

7. Venkite pertekliaus ir visame kame ieškokite aukso vidurio.

8. Nepamirškite, kad jūsų gyvenimo prasmė – savęs tobulinimas, saviugda.

9. Įvertinkite energijos pusiausvyrą, prieš pradėdami veikti. Nepulkite stačia galva į priekį: ramiai apmąstykite, kokios gali būti jūsų veiksmų pasekmės.

10. Jei negalite nieko pakeisti, tiesiog priimkite tai ir susitaikykite. Tokia aukštesnės jėgos valia.

11. Išlaikykite susikaupimą ir ramybę bet kokiuose reikaluose. Pasistenkite neužsikrėsti kitų žmonių susijaudinimu. O kai jus spaudžia, išlikite mandagūs ir nepajudinamai ramūs.

12. Atsiminkite – viskam savas laikas: būtinai ugdykite savo kantrybę ir mokykitės laukti. Tai tikras menas, išmokti išlaukti.

13. Žinokite, kad esate savo vietoje ir mokykitės būti kuklesni bei paprastesni.

14. Labai įdėmiai sekite kiekvieną savo žodį. Neapkalbinėkite ir neskleiskite paskalų. Vertinkite ir saugokite jus supančių žmonių pagarbą ir pasitikėjimą.

15. Pakeiskite savo požiūrį į pagyvenusius žmones. Padėti tam, kas yra vyresnis už jus, nereiškia daryti gerą darbą. Juk tai tiesiog faktas, kad jūs elgiatės kaip žmogus.

16. Labai skrupulingai rinkitės draugus. Jie įtakoja jūsų gyvenimą.

17. Ribokite savo poreikius, tenkinkitės tuo, ką turite. Juk godumas gali mus atitolinti nuo pačių savęs ir priversti pamiršti apie gyvenimo ir pasaulio pusiausvyros ir harmonijos dėsnius.

18. Stenkitės gyventi paprasčiau, skrupulingai rinkitės savo pomėgius. Neskaitykite knygos vien dėl to, kad ji patiko draugui ar kaimynui. Pabandykite pragyventi bent dieną be mobilaus telefono, televizoriaus ir interneto.

19. Treniruokite savo įžvalgumą. Tačiau atsiminkite, įžvalga nereiškia smerkimą ar apkalbas.

20. Išmokite gerbti ir mylėti savo kūną. Nepamirškite, kad juo reikia rūpintis. Nepraleiskite nei pietų, nei pusryčių, nevalgykite prie televizoriaus ar kompiuterio. Nekankinkite savęs treniruotėmis, kurios jums netinka. Įsiklausykite į savo kūno poreikius ir pradėkite daryti tai, kas sveika ir naudinga.