Į paskaitas atėjo viena pora – buvę vyras ir žmona. Jie niekaip negalėjo apsispręsti – kartu jiems būti ar atskirai, vėl susituokti ar priešingai – galutinai išsiskirti ir nebesukti vienas kitam galvos. Jie lankėsi pas mane dar tada, kai teikdavau asmenines konsultacijas, paskui kelis kartus dalyvavo mokymuose, paskaitose – išnagrinėjome jų gyvenimą iki smulkmenų, bet niekaip negalėjome įvesti harmonijos.

O paskui atsitiktinai sužinojau, kad jie gyvena bute, kuriame 10 metų negali baigti remonto. 10 metų! Ir nieko apie tai nesakė. Negana to, prieš metus nusprendė suremontuoti vonios kambarį, nuo to laiko ten nėra durų, ilgai nebuvo nei vonios, nei kriauklės (visa šeima prausėsi virtuvės kriauklėje), paskui pastatė vonią, bet joje nėra nei užuolaidos, nei dušo, dalis sienų – be plytelių... Pačiame bute kažkas nebaigta dažyti, kažkas nebaigta klijuoti, nėra grindjuosčių, kažko dar trūksta. Va tokiame chaose jie gyvena ir daug metų bando išspręsti savo šeimyninę situaciją.

Ne šiaip sau visada pabrėžiu, kad bet kokios problemos sprendimą reikia pradėti nuo paprasčiausio dalyko – nuo savo kūno. O kūnui priklauso viskas, su kuo žmogus nuolat kontaktuoja, įskaitant drabužius, butą, automobilį ir t. t. Jei „kūnas“, – šiuo atveju – butas, – 10 metų nebaigtas tvarkyti, tai atsispindės visose gyvenimo sferose – pradedant sveikata, baigiant santykiais.

Jei yra problemų, kurių kol kas negalite išspręsti, sąžiningai peržiūrėkite, kur ir kokių neužbaigtų „projektų“ turite – gal ketinate įvesti griežtą dienotvarkę, pakeisti mitybos racioną į naudingesnį (sveikatai), gal jūsų, kaip ir mūsų herojų bute kažkas nuolat nulūžta ir atsiklijuoja, o jūs nekreipiate į tai dėmesio, gal yra neįvykdytų pažadų draugams, neužbaigtų projektų darbe ir t. t. Visada atsiras kažkas, ką atidėliojate, nukeliate, prieš ką užmerkiate akis.

Trumpai tariant, visada atsiras reikalų, kuriuos pradėjote, bet metėte, nes nukreipėte dėmesį nuo jų į kokius nors kitus dalykus. Kaip vaikams – iš pradžių jiems kažkas įdomu, jie entuziastingai to imasi, bet labai greitai dėmesio koncentracija sumažėja, susidomėjimas dingsta, ir jie susidomi kažkuo kitu. Brandžiam žmogui būdingas sugebėjimas išlaikyti dėmesį tol, kol reikalas bus užbaigtas.

Žinoma, yra projektų, kurių neįmanoma užbaigti. Pavyzdžiui, „sveikas kūnas“ – irgi projektas. Arba „švara namuose“. Tokiems projektams reikia nuolat skirti dėmesio, šį sugebėjimą savyje irgi reikia vystyti.

Bet kuo mažiau jūsų gyvenime bus užmestų projektų, tuo daugiau bus suvokimo, ką daryti, kur eiti, kas „mano žmogus“, tuo mažiau bus neatsakytų klausimų.

O mūsų herojai, uoliai ėmęsi baiginėti remontą, nepraėjus nė mėnesiui suprato, kad šiuo metu jiems reikia išsiskirti – ir šis aiškumas jiems šiandien geriau, nei tas neaiškumo ir abejonių pragaras, kuriame jie pastaruosius metus gyveno. Laikas parodys, kas bus toliau, bet jų gyvenime jau yra pozityvių pokyčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)