20 minučių

Neretai atrodo, kad tikslo pasiekti neįmanoma. Tačiau įgyvendinti svajones visiškai realu. Egzistuoja strategija, kuri padės tau pasiekti tikslą, pradedant nuo mažų kasdieninių etapų. Ji vadinama mažų žingsnelių strategija. Taisyklės esmė yra ta, kad nereikia iš karto iš kailio nertis, siekiant savo tikslo, o galima pradėti skirti šiam reikalui viso labo 20 minučių kiekvieną dieną. Tokį laiko tarpelį visada galima surasti ir atkentėti, net jei tau nesinori tuo užsiimti.

Šita taisyklė – puikus būdas kovoti su tinguliu ir ji puikiausiai didina motyvaciją.

  • Skirk 20 minučių per dieną sportui ir nebereikės rūpintis sveikata;
  • Skirk 20 minučių per dieną namų tvarkymui, ir tu pamirši betvarkę;
  • Skirk 20 minučių per dieną susikaupimui ir tu pamirši, kas yra kūrybinė krizė;
  • Surask 20 minučių per dieną išklausyti sutuoktiniui ir nebereikės rūpintis santykiais;
  • Skirk 20 minučių per dieną įsiklausymui į save, asmeniniams užrašams ir tu pamirši idėjų stygių;
  • Skirk 20 minučių per dieną darbui, susijusiam su pajamų šaltinio kūrimu ir nereikės jaudintis dėl finansų;
  • Surask 20 minučių poilsiui, ir gali pamiršti nuovargį.
  • Skirk 20 minučių per dieną naudingų knygų skaitymui ir tu neišvengiamai tapsi ekspertu.

Jeigu tu viską atidedi ateičiai, tai ši taisyklė padės atsikratyti tingulio. Skirdamas vos 20 minučių per dieną netgi nemėgstamam dalykui, tu padidinsi savo šansus pasiekti sėkmę bet kokioje srityje. Pakanka tiktai pradėti.

72 valandos

Kiekvienas žmogus turi svajonę, ji gali būti maža ar labai didelė. Kad ji taptų realybe, reikia ne tik teisingai suformuluoti troškimą, bet ir padirbėti pagal jau minėtą 20 minučių taisyklę. O dabar pakalbėsime apie dar vieną labai svarbią taisyklę, kurios reikia laikytis, jeigu nori, kad svajonės taptų realybe.

Vokiečių rašytojas ir verslo treneris Boras Šeferis aprašė taip vadinamą 72 valandų taisyklę. Jos esmė yra ta, kad jei pas tave atsirado kažkokių planų ar svajonių, tu turi pradėti jų siekti per 72 valandas nuo jų atsiradimo. Tai gali būti visiškai nereikšmingas pirmasis žvilgsnis, tačiau tavo suvokimu jis būtinai turi vesti link svajonės išsipildymo.

Psichologų ir mistikų požiūris į 72 valandų taisyklę

Mistikai tvirtina, kad jeigu tu nieko nesiimsi savo svajonei įgyvendinti, Visata atmeta norus kaip nereikšmingus ir daugiau tau nebepadeda juos įgyvendinti.

Psichologai gi kalba, kad tavo pasąmonė irgi skirsto planus bei svajones į reikšmingus ir nereikšmingus pagal tai, kaip rimtai tu ketini jų imtis. 72 valandos, t.y. 3 paros – kaip tik ta laiko atkarpa, kai tavo noras dar šviežias ir jį reikia patvirtinti veiksmais.