Vis dėlto, yra keletas klausimų, kurių bijome labiausia. Įdarbinimo svetainė „Totaljobs“ apklausė šešis tūkstančius darbo ieškančių žmonių. Apklausos metu paaiškėjo, kokių trijų klausimų potencialūs darbuotojai bijo labiausia.

Štai jie:

1. „Kodėl turėtume jus įdarbinti?“

Tai sunkus klausimas, nes jums atrodo, kad atsakymas į šį klausimą ir turi paaiškėti viso interviu metu. Karjeros svetainė „Monster“ pataria išgirdus šį klausimą galvoti apie save kaip apie produktą, kurį mėginate parduoti.

Tai ne tas atvejis, kai reikia pasakoti, ko jūs norite. Priešingai, dabar kaip tik reikia parodyti, ką jūs galite padaryti dėl kompanijos. Pavyzdžiui, jeigu kompanija ieško žmogaus, galinčio kontroliuoti komandą, atskleiskite, kokie jūsų įgūdžiai gali padėti veiksmingai tai padaryti.

2. „Papasakokite apie save“

Kas per neaiškus klausimas… Nuo ko pradedate pasakoti? Savo pomėgių? Kur užaugote?

Deja, paprastai šis klausimas užduodamas pirmiausia, todėl būkite pasiruošę iškart į jį atsakyti. Pasak „Monster“, geriausia tokiu atveju sutelkti dėmesį į tai, ką norėtumėte, kad potencialus darbdavys prisimintų apie jus jums išėjus. Tad patartina pradėti nuo savo patirties ir įrodytos sėkmės, paskui pereiti prie įgūdžių, stipriųjų pusių ir gebėjimų.

3. „Kokia didžiausia jūsų silpnybė?“

Visi nemėgsta šio klausimo, nes atrodo, kad bet koks atsakymas į jį yra blogas. Kiekvienas darbdavys kiaurai permato tokius klišes primenančius atsakymus kaip „Esu perfekcionistas“ arba „Visada esu ankstyvas“. O įsidarbinantis žmogus, savaime suprantama, nenori būti per daug sąžiningas, ir prisipažinti, kad jam labai sunku keltis rytais.

Pasak „TargetJobs“, šis klausimas gali būti puiki galimybė parodyti, kad esate pasiruošę šiam darbui. Turite rimtai apgalvoti kelis praeityje pasireiškusius savo trūkumus ir pateikti juos teigiamai. Kitaip tariant, jūs pripažinote savo problemą ir ieškojote, kaip ją įveikti. Pavyzdžiui, ėjote į laiko valdymo kursus ar mokėtės viešojo kalbėjimo.

Taip pat galite atsakyti pateikdami savo stipriąją pusę, kuri užmaskuojama kaip silpnybė. Pavyzdžiui: „Esu linkęs su aistra imtis darbo, todėl mane erzina, jeigu kitiems nebūdingas toks pat entuziazmas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)