Be to, turint omenyje kelionei į biurą ir iš jo sutaupytą laiką, pagaliau turėsite galimybę parašyti savo romaną, susitvarkyti spintą ir sustangrinti pilvo raumenis. Tačiau realybė tokia, kad darbas per atstumą – jeigu nenorite išsikraustyti iš proto (arba dar blogiau, būti atleisti) – reikalauja organizuotumo, disciplinos ir kelių gudrių triukų.

Įgyvendinkite šiuos aštuonis patarimus ir netrukus sėkme prilygsite bosui, rašo purewow.com.

Susikurkite biuro erdvę

Taip, kyla pagunda visą dieną likti lovoje su nešiojamu kompiuteriu, tačiau patikėkite, dirbsite gerokai produktyviau, jeigu turėsite specialiai tam skirtą darbo vietą. Akivaizdu, kad pertvarkyta palėpė su nuostabiu vaizdu būtų idealus variantas, tačiau tai gali būti ir virtuvės stalas. Tik negailėkite pinigų ergonomiškai biuro kėdei, jūsų nugara ir kaklas už tai padėkos.

Nusistatykite darbo valandas

Vien dėl to, kad sutaupote važiavimo iki darbo ir atgal laiką, nereiškia, kad galite miegoti iki pietų. Ir tai visiškai nejuokinga – pernelyg daug miego gali būti susiję su visa eile sveikatos negalavimų (žinoma, papildoma valanda ar dvi savaitgaliais nesiskaito). Neleiskite savo organizmo laikrodžiui išsibalansuoti ir kaip įmanoma tiksliau laikykitės normalios darbo dienos grafiko.

Apsirenkite

Žinoma, savo aukštakulnius tikrai galite iškeisti į kažką patogesnio, tačiau stenkitės laikytis atokiau nuo treningų. Jūs dirbate, pamenat? Jokio „Netflix“ ir atsipalaidavimo. Tiesą sakant, mokslininkai byloja, kad formalesnių drabužių apsivilkimas padidina mūsų pasitikėjimą ir netgi paskatina abstraktų mąstymą (tai yra, „bendresnio vaizdo“ perspektyvą, kuri būdinga lyderiams ir vadovaujantiems asmenims). Ne veltui esama drabužių, kuriuos vadiname dalykiniu stiliumi.

Užsiimkite darbu, ne namų ruoša

Viskas prasideda nuo skalbimo mašinos įjungimo… Ir netrukus suvokiate, kad visą dieną praleidote atšildydami šaldiklį ir tvarkydami knygų lentyną. Padarykite sau paslaugą: bet kokią su tiesioginiu darbu nesusijusią veiklą palikite vakarui ar savaitgaliui. Arba, dar geriau, palikite tai padaryti vaikams – Misisipės universiteto atliktas tyrimas parodė, kad namų ruošos darbais užsiimantys vaikai užauga sėkmingais žmonėmis. Ir antroji pusė gali padėti.

Darykite pertraukas

Kas pora valandų atsitraukite nuo kompiuterio ekrano įkvėpti gryno oro, per tą laiką galit netgi sulakstyti į vietinę kavinukę. Žinoma, galimybė išvengti tam tikrų biuro politikos aspektų yra puiku, tačiau nepervertinkite kasdienės žmonių sąveikos svarbos.

Jeigu reikia pagalbos, išbandykite nemokamas programėles tokias kaip „Stand Up!“, kuri ragina dažniau ištiesti kojas, arba „Focus Keeper“, kuri sudarys nedidelių pertraukų grafiką.

Išsikelkite tikslus

Kadangi jūsų darbo progreso joks viršininkas namuose netikrina, labai svarbu nusistatyti ilgalaikius ir trumpalaikius tikslus. Tai ne tik padės jums dirbti produktyviau, bet ir užtikrins, kad jūsų karjera judėtų reikiama linkme (žinoma, kyla aukštyn). Kiekvieną dieną pradėkite privalomų padaryti darbų sąrašu, o kalbant apie ilgalaikius tikslus, kartą per mėnesį numatykite progresui įvertinti skirtą susitikimą su savimi.

Protingai užkandžiaukite

Saugokitės namų šaldytuvo vilionių. Nieko baisaus, jeigu atsitrauksite nuo kompiuterio užkąsti, tačiau jeigu būdami biure nesuvalgote visos dėžės ledų, tai kodėl tai darote namuose? Verčiau kirminui numarinti rinkitės sveikų užkandžių rinkinuką.

Darbą palikite biure

Vienas darbo iš namų privalumas – lankstumas, tačiau stenkitės kaip įmanoma aiškiau atskirti darbą nuo malonumų. Tai reiškia, kad darbo dienos pabaigoje reikia išjungti kompiuterį ir susitvarkyti darbo vietą. Tai labai svarbu jūsų normaliai psichinei būklei, be to, padeda išvengti galimų vyno dėmių ant svarbių dokumentų. Į sveikatą, iš namų dirbantys magnatai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją