Apie tai, kaip lietuvei sekasi užsiimti maisto gaminimo verslu Anglijoje – „Jurgitos skanumynai“ paskyros feisbuke kūrėja pasidalino interviu ANGLIJA.today skaitytojams.

Papasakokite trumpai, kaip atsidūrėte Jungtinėje Karalystėje?

– Jungtinėje Karalytėje atsidūriau visai neplanuotai ir sau pačiai netikėtai, mat atvažiavau atostogų pas draugus. Tačiau likimas taip jau susiklostė, kad teko pasilikti. Čia gyvenu iki šiol (šypsosi).

Kodėl nutarėte imtis maisto gamybos veiklos?

– Maisto gaminimas – tai tikrų tikriausias mano hobis. Kai gimė mano antras sūnus, dėl sveikatos problemų turėjau pakeisti visą gyvenimą bei gyvenimo stilių. Visą laiką turėjau būti šalia savo vaiko. Tuomet ir kilo mintis, jog galiu užsiimti šia veikla – gaminti maistą pagal įvairius užsakymus. Tiesa, pradžia buvo nelengva, tačiau vėliau viskas, laimei, susiklostė taip, kaip aš pati norėjau.

Kaip apibūdintumėte savo gaminius? Kuo jie išskirtiniai?

– Mano gaminiai išsiskiria tuo, kad jie visi yra gaminami su meile ir visa širdimi. Taip pat gamindama naudoju šeimos receptus, perduotus iš kartos į kartą. Ir tai, be abejo, daro juos ypatingus.

Ką dažniausiai užsisako emigrantai?

– Sunku būtų išskirti vieną patiekalą. Bendrąja prasme galima būtų apibūdinti, jog dažniausiai mūsų tautiečiai, gyvenantys Anglijoje, užsisako kasdienišką maistą, tačiau šiek tiek kitaip pateiktą. Tiesa, galėčiau išskirti vieną iš užsakymų – labai populiarus namų gamybos suši.

Ką jums teikia maisto gamyba? Iš kur semiatės įkvėpimo?

– Man maisto gaminimas teikia didžiulį džiaugsmą. Jei kamuoja bloga nuotaika ar tiesiog slogiai jaučiuosi, tučtuojau bėgu į virtuvę ir griebiuosi puodų, ką nors gaminu, išbandau naujus receptus. Kai namuose yra vaikų, visada būna įkvėpimas, nes vaikai mane labai skatina, siūlo savo idėjas, kurias savo ruožtu stengiuosi įgyvendinti maisto gamyboje.

Koks jūsų pačios mėgstamiausias patiekalas?

– Vieną mėgstamiausią patiekalą išskirti būtų ganėtinai sudėtinga. Tik viena galiu pasakyti – labai mėgstu žuvį ir žalias daržoves.

Kokiu savo pagamintu patiekalu ar desertu didžiuojatės labiausiai?

– Visi mano gaminti patiekalai yra labai brangūs, nes skiriu visą savo meilę ir daug laiko, kad juos sukurčiau. Džiaugiuosi kiekvienu padarytu gaminiu, ypač, kai viskas gaunasi taip, kaip esu sugalvojusi, ir ne kitaip (juokiasi).

Galbūt galėtumėte pateikti keletą patarimų ar idėjų šventiniam stalui?

– Kiekviena moteris yra savaip išradinga ir kiekviena moteris, turėdama didžiulį norą, šventinį stalą gali padaryti nuostabų, tam daug nieko nereikia, tik meilės. Mano patarimas – viską daryti su didžiule meile ir džiaugsmu. Tuomet ir kiti bus patenkinti (šypsosi).

Ar skiriasi lietuvių ir britų skoniai – galbūt teko pastebėti?

– Taip, teko pastebėti, jog šiek tiek skoniai skiriasi. Bet juk kiekviena šalis turi savų pliusų ir minusų. Vienur galbūt kažko yra per daug, kitur – kažko per mažai... bet nėra padėties be išeities – viską įmanoma padaryti taip, kaip nori ir mėgsta pats žmogus.