Na, bet šiais laikais esame skatinami nespręsti pagal išvaizdą. Iš tiesų nereikėtų spręsti pagal knygos viršelį, tačiau šiuolaikiniai psichologai atrado mokslinių sąsajų tarp veido bruožų ir asmenybės tipų, rašo lifehack.org.

Profesorė Carmen Lefevre teigia: „Mūsų biologija, t. y. genai ir hormonų lygis, turi įtakos augimui, tas pats mechanizmas formuoja mūsų charakterį.“

Tad jei nutaisysite akmeninį veidą, kai kurie jo bruožai gali gana daug pasakyti apie jūsų charakterį.

Jei veidas platus

Lengva pasakyti, ar veidas siauras, ar platus, pailgas ar siauras. Tyrimai rodo, kad tai atspindi hormonų balansą. Platesnių veidų žmonės, su didesniais skruostikauliais įprastai turi daugiau testosterono nei siauresnių veidų žmonės.

Didesnis testosterono lygis siejamas su aktyvumu, kartais netgi agresyvumu. Negana to, platesnių veidų žmonės mažiau patikimi. Vienas ledo ritulio žaidėjų tyrimas parodė, kad platesnių veidų sportininkai dažniau linkę sukčiauti ir gauna daugiau baudų.

Platesnių veidų žmonės dažnai užima aukštesnę socialinę vietą. Pavyzdžiui, kapucinų vienuoliai su platesniais veidais užima aukštesnę hierarchinę padėtį.

Galite pamatuoti atstumą nuo vienos ausies iki kitos ir palyginti jį su atstumu nuo viršutinės lūpos iki akių apačios. Vidutiniškai plotis turi būti dvigubai didesnis už aukštį.

Akys nemeluoja

Sakoma, kad akys – sielos veidrodis. Regis, jos gali suteikti nemažai įdomių įžvalgų.

Visų akys labai skirtingos, taigi Orebro universiteto mokslininkai nutarė ištirti sąsają tarp rainelės ir asmenybės bruožų. Jie padarė įdomų atradimą, kad daug taškelių aplink lėliukes turi šiltesni, patikimesni žmonės. Nedaug taškelių aplink lėliukes turi neurotiškos asmenybės.

Įdomių faktų buvo atskleista apie akių spalvą. Tamsesnę akių spalvą lemia didesnis melanino kiekis, kuris veikia smegenų funkcijas. Manoma, kad didesnis melanino kiekis rodo intensyvesnę sąveiką tarp smegenų ląstelių, todėl gerėja mąstymas. Kiti tyrimai parodė, kad žmonių su tamsiomis akimis greitesnė reakcija.

Pasirodo, kad rudakiai jautriau reaguoja į alkoholį nei šviesiaakiai. Tai gali paaiškinti faktą, kodėl tamsiaakiai bičiuliai gana greitai nusitašo.

Iš nosies galima atpažinti lyderį

2013 m. atliktas tyrimas parodė sąsają tarp nosies formos ir asmenybės bruožų. Pasirodo, nosies forma gali išduoti, kad esate lyderis.

Tie, kieno nosys didelės, yra labiau savimi pasitikintys, ambicingesni žmonės, jie nesileidžia valdomi emocijų, greičiau randa išeitį – o tai lyderių bruožai.

Beje, svarbu ne tik dydis, bet ir nosies galiuko forma. Žmonės, kurių nosies galiukas nėra nei smailas, nei labai apskritas, yra švelnesnio būdo žmonės, kantresni.

Akivaizdu, kad genai ir hormonai turi įtakos formuojantis veido bruožams. Tiesa, nepamirškime, kad nesame vien biologiniai produktai, o savo asmenybę didžiąja dalimi kuriame patys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)