Penkiuose nedideliuose kvadratiniuose popieriaus lapeliuose, ne mažesniuose kaip 3 x 3 cm, užrašykite „Meilė“, „Šeima“, „Pinigai“, „Darbas“ ir „Draugystė“. Tuomet paprastu pieštuku kiekviename lape nupieškite tai, kas jums asocijuojasi su kiekvienu pavadinimu. Piešti galima viską: simbolius, geometrines figūras, daiktus, tiesiog nuspalvinti ar užbraukyti popierėlį. Tačiau raidžių rašyti negalima. Po to teliks išanalizuoti piešinėlius.

Konkretūs daiktai arba grupė daiktų

Jie piešinyje nupiešėte konkrečius daiktus, tiksliai apibūdinančius nurodytą sritį, pvz., esate mokytojas ir „Darbo“ lapelyje nupiešėte sąsiuvinį, rašiklį, knygą ir pan., arba „Šeimos“ kvadrate nupiešėte visus artimuosius, reiškia, kad tose sferoje viskas gana gerai. Jūs nepatiriate didelio streso. Bet tai nereiškia, kad viskas klostosi tikrai sėkmingai. Jei kažkas paklaustų, kaip sekasi darbe, namie ar šeimoje, ko gero, atsakymas būtų: „Ačiū, kaip ir visiems“.

Bet greičiausiai reikėtų prisipažinti, kad kartais pavydite kitiems jų laimės. Galbūt jūs per mažai tikite savąja sėkme? Pabandykite pakeisti pabodusį gyvenimą, pripildydami jį neįtikėtinų dalykų. Jeigu nežinote, ką norėtumėte nuveikti, pažaiskite tokį žaidimą.

Įsivaizduokite, kad esate didelės įmonės vadovas, talentų konkurso laureatas, milijonierius ar grožio konkurso nugalėtoja, ir trumpam pagyvenkite su kiekviena išsirinkta svajone. Kai kurios svajonės jums netiks, todėl greitai jas atmesite, o kitos pasirodys visai priimtinos. Taip suprasite, ko iš tikrųjų norėtumėte. Nebijokite svajoti, nes tik taip pildosi norai.

Brūkšneliai

Jei kurį nors lapelį ar dalį jo nuspalvinote lengvu brūkšneliu, tai reiškia, kad ši gyvenimo sritis jus jaudina. Gal šiuo metu viskas atrodo stabiliai, tačiau jūs vis tiek jaučiate neaiškią grėsmę. Nerimas dėl rytdienos žmogų paverčia pasyviu, tai – nevalinga gynyba nuo nelaimių. Visgi reikia pasistengti neaiškų nerimą įvardyti.

Kokios konkrečiai situacijos ir aplinkybės kelia jums neigiamus jausmus? Pagalvokite, kas galėtų padėti išspręsti susikaupusias problemas, kuo galite pasitikėti? Kiekvieną atsakymą vis labiau detalizuokite. Pvz., problema – pasikeitęs vyro elgesys ir jausmai.

Paklauskite savęs – kada pirmą kartą tai pastebėjote, dėl ko dažniausiai pykstatės, kaip pasikeitė jo elgesys pykčio metu, ar pakankamai laiko praleidžiate kartu, ar jis neužtrunka darbe ir nepamiršta šeimai svarbių datų, kaip ir kodėl pasikeitė jūsų intymūs santykiai? Analizuodami situaciją, pasistenkite atsakyti į kiekvieną klausimą atskirai. O kiekvienam atsakymui iškelkite tikslą, kurio pamažu turėtumėte siekti.

Taškai, kableliai, rutuliai, ornamentai

Kitaip tariant, beprasmiai piešiniai. Paprastai tokius piešinius žmogus ima piešti, prieš tai pagalvojęs, ką pavaizduoti. Arba atvirkščiai – piešia visai negalvodamas, o tik po to susimąsto, ką jis nupiešė. Į klausimą „Kaip sekasi namie ar darbe?“ greičiausiai atsakytų nieko nereiškiančiu „Gal nieko“. Iš tikrųjų nieko – nei gero, nei blogo, tuštuma, kažko trūksta. Pvz., dirbate darbe vien todėl, kad reikia dirbti, bet nejaučiate džiaugsmo, noro tobulėti.

Šeimoje irgi viskas lyg ir gerai: vyras ar žmona laiku grįžta iš darbo, vaikai kažką žaidžia savo kambaryje. Tačiau bendravimas su šeima apsiriboja keliais sakiniais ir tik tada, kai yra būtinybė. Iš tiesų ši situacija nieko gero nežada. Formalus bendravimas ar pareigų vykdymas neleidžia prasiveržti emocijoms, kurios labai svarbios kelyje į sėkmę ir laimę.

Sėkmei pasiekti reikalingas betarpiškas, nuoširdus bendravimas. Pasistenkite dažniau reikšti jausmus. Iš pradžių tiesiog pasidalykite su draugais visomis naujienomis ir paskalomis. Darbe paprašykite vadovo naujų, keliančių didesnių iššūkių užduočių. Po truputį pajusite, kaip gyvenimas prisipildo visų vaivorykštės spalvų.

Portretas

Portretų piešimas parodo, kad būtent žmonės konkrečioje gyvenimo sferoje jums turi didžiausią įtaką. Jie lemia jūsų nuotaikas, jausmus ir pasitikėjimą savimi. Jei aplinkiniai žmonės laimingi ir jūsų santykiai su jais geri, jus lydi sėkmė. Paprastai taip būna tada, kai žmogus tampa pernelyg priklausomas nuo kitų. O tai nėra labai gerai.

Jums reikėtų išmokti labiau apginti savo nuomonę, nebijoti kritikos, neužsidaryti savame kiaute. Priverskite save išeiti iš užburto rato – bandymo įtikti kitiems. Pažvelkite į pasaulį plačiau.

Pabaisiukai, šlykštukai

Jei kažkuriame lapelyje apsigyveno kaukolės, vorai, peiliai, buteliai, ši sritis jums tikrai kelia nemažai problemų. Ir, ko gero, tai vyksta jau seniai. Kyla klausimas – kodėl nekeičiate susiklosčiusios situacijos? Ar manote, kad tai neįmanoma? Tuomet pirmiausia turite keisti savo mąstyseną. Būtent ji neleidžia net ir didžiausiai sėkmei pralaužti negatyvaus jūsų mąstymo šarvų. Gyvenimą pradėkite keisti nuo smulkmenų. Jas įgyvendinti lengviausia, nereikia didelių pastangų. O nepastebimai viena smulkmena pritrauks kitą.

Taigi imkite ir padarykite kažką neįprasto, naujo, ko anksčiau nedarėte. Pvz., paskambinkite senam draugui, o tam, kuriam skambinate nuolat – neskambinkite kurį laiką visai. Nesibarkite su šeimos nariais, pyktį paverskite humoru. Būtina pakeisti kelio kryptį, kurioje dabar esate. Tik pokyčiai pritrauks jums sėkmę.

Mieli, simpatiški, džiaugsmingi simboliai

Tai gali būti gėlytės, saulutės, fejerverkai, širdelės, kačiukai ar žvaigždutės. Visi šie simboliai reiškia laimę ir pasitenkinimą ta gyvenimo sritimi, kurioje juos nupiešėte. Jūs laikote save laimingu žmogumi ir iš gyvenimo tikitės tik pačio geriausio. Nuo jūsų sėkmė jei ir nusisuks, tai labai neilgam. Tiesiog tam, kad nepamirštumėte ja pasidžiaugti iš naujo.

Jei sėkmė kaip tik dabar nusigręžusi, galite pabandyti ją prišaukti tokiu būdu. Ant laimingų simbolių lapuko nupieškite paprastu pieštuku tai, ko labiausiai dabar norite. Po to šį dalyką apvedžiokite ryškiu flomasteriu. O dabar ant išryškintos vietos vėl nupieškite kokį nors jau anksčiau pieštą savo laimės simbolį. Prisiminkite, pajauskite, kokie jausmai ir nuotaikos tada jus buvo užvaldžiusios. Ir laimė tikrai sugrįš pas jus.