Jo tvirtinimu, mes dažnai apsimetame tokiais kokiais nesame. Apsimetame gerais, tramdome savo jausmus prieš svetimus, kurių nemylime, tačiau grįžę namo nebesivaldome ir visą susikaupusį pyktį išliejame ant pačio brangiausio, mylimiausio žmogaus – antrosios pusės. Toks elgesys ardo poras. Idealu, jeigu poroje abiems gera kartu. Būtent tokią jauseną reikia sukurti, puoselėti ir auginti, kitu atveju, buvimas kartu truks labai trumpai.

Naujai įkurto mokymo centro partnerė ir gyvenimo draugė Andrė Amiya Pabarčiūtė antrina: „Gera ir prasminga vienas kitam padėti skleistis, kurti kartu. Net mokome ir mokomės kartu. Šią savaitę kartu atvėrėme ir mokymų centrą „SoulACTION“. Tai mūsų kaip poros ir kaip individų realios patirties esencija. Nenuostabu, kad vieni iš mūsų mokymų yra skirti poroms“.

Naujasis asmeninio augimo mokymų centras siūlys Emocinio intelekto lavinimo, itin populiarius trijų metų trukmės ir trumpuosius „Moters Magijos Mokyklos“ kursus, ilgalaikius porų mokymus „Amžinas medaus mėnuo kartu“, Rimvydo Židžiūno kursą vyrams „Kūrėjo kodas“, Ingos Jablonskės autorines „Įkvėpimo dirbtuves“, meninio, muzikinio, edukacinio projekto „Amiya Inspiration“ renginius bei seminarus.

Moteris, kuris skleidžia teigiamas emocijas, keičia pasaulį

„Žmonės dažnai neteisingai supranta: esu blogas, todėl turiu save perdaryti. Nesąmonė, – užtikrintai sako A. Pabarčiūtė, – Didelis džiaugsmas, kai supranti, jog nereikia savęs paversti kažkokiu šabloniškai geru. Turi tiesiog pažinti savo duotybes, prigimtį, ją priimti savyje ir atskleisti gyvenime. Natūraliai pažinimo savęs procesas paverčia tave geresniu, nes tiesiog esi laimingesnis, ramesnis, labiau atsipalaidavęs ir kūrybiškas.“

Štai ji pati, paleidusi įprastines nuostatas, koks turi būti jos kelias, pradėjusi lavinti emocinį intelektą, ne tik patobulėjo kaip dainininkė, bet ir išmoko būti lydere: „Po daugelio metų muzikos studijų ir praktikos, mano balso diapazonas neregėtai prasiplėtė, įgavau labai specifines galimybes dainuoti, neregėtai išaugo kūrybinis potencialas, atėjo pasitikėjimas savimi, ėmiau kurti pati savo unikalius projektus, realizavau savo svajones, sukūriau laimingus santykius. Atradau dar vieną talentą, kad aš galiu mokyti žmones – pasirodo, galiu ir lyderiauti, ir vesti grupes, nors anksčiau buvau intravertiška. Būtent dėl išlavinto emocinio intelekto išmokau viešai bendrauti, skaityti paskaitas, vesti seminarus, ir tai tiesiog pakeitė gyvenimą“, – kalba charizmatiška moteris.

„Emocinis intelektas moteriai būtinas, kad ji išmoktų reguliuoti savo emocijas, ne kontroliuoti, o nusiraminti, surasti savo vidinį centrą ir išmokti būti tose emocijose, kurios ją atskleidžia. Jeigu moteris skleidžia daugiau teigiamų o ne neigiamų emocijų – ji gali daryti labai didelį poveikį aplinkai ir įnešti spalvų į asmeninį gyvenimą“, – teigia ji.

Gerų santykių receptas – dažnas lietimasis

Pasak lektorių, moksliškai įrodyta, jog įsimylėjimo jausmas trunka 1,2 m., o nustojus vykti chemijai, vyrai pradeda justi seksualinį sumažėjimą, moterys emocinį atšalimą. Kai kurie vyrai ima pradeda stebėti kitas moteris, tačiau ne viskas prarasta, galima savo santykius atnaujinti. Rimvydas ir Andrė dalinasi dviem patarimais.

Pirmasis – nustoti tikėtis, kad jūsų partneris jums užtikrins laimės jausmą. Verta atsisakyti šio įsitikinimo bei pagalvoti, kaip padaryti jį laimingu, kaip padėti jam tobulėti, ir tuomet jis atsilygins tuo pačiu. Antrasis – lieskitės kuo daugiau. Kiekvieną dieną švelniai lieskite savo žmogų nesavanaudiškai, su meile ir jau po savaitės pajausite, kaip jūsų jausmai sustiprėjo. Tai veikia, kadangi lytėjimas stiprina emocinį kontaktą.

Dvasiniuose santykiuose svarbu atsisakyti savo ego, norint geriau įsiklausyti į partnerio poreikius ir norus. Tada sukuriama „Meilės erdvė“, kurioje nėra „Aš tau – tu man“, o natūraliai stengiamasi vienas kitam padėti neprašant už tai jokio atlygio.

„Svarbu suprasti, kad santykių puoselėjimas tai irgi darbas, reikalaujantis pastangų, tačiau šitaip galite amžinai išlaikyti būseną „Įsimylėjimas“ nepaskęstant rutinoje. Ir svarbiausia nepamirškite – kuo daugiau lieskitės!”, –- emocingai pasakoja lektorių pora.

Darbas, kuris patinka, teikia laimę

„Be santykių poroje ir meilės jausmo, labai svarbu gyvenime daryti tai, kas traukia, patinka“, – tvirtina R. Židžiūnas. – „Tik tuomet jausiesi laimingas. Yra keletas žmogaus gyvenimo modelių – vieni mano, kad bus laimingiausi, kai turės daug pinigų, valdžią, apie juos visi šnekės. Tik tada jie bus patenkinti savo gyvenimu, nes žmogui nuo mažens formuojamas toks mitas. Čia galima rasti paralelių su Darvino teorija: jei esi galingiausias ir geriausias, tau seksis.

Tačiau kai žmonės visko pasiekia, supranta, kad laimė neateina automatiškai, reikia dar išmokti būti laimingam. Tie, kurie uždirba daugiausia, yra žymiausi ar įtakingiausi, nebūtinai yra laimingiausi.“
Pasak jo, kitas gyvenimo modelis – humanistinis. Mes gyvename ne tam, kad ką nors pasiektume, o tam, kad būtume laimingi, atskleistume ir realizuotume save. Ir tam, kad būtume tokie, nebūtina ką nors pasiekti ar įsigyti. Kartais užtenka žinoti savo norus ir duotybes bei pasirinkti tokį gyvenimo būdą, kuris suteikia galimybę visa tai realizuoti.

Konkurencija – laimės priešas

Mokytojo teigimu, tame kelyje mums labai dažnai trukdo žmogiškoji konkurencija. Dirbi, jautiesi laimingas ir patenkintas, tačiau matai žmones, kurie turi daugiau, ir pradedi lyginti save su jais. Vėl įsilieji į nuolatinį bėgimą paskui nežinia ką. Ir tai yra užkrečiama, žmonės negali atsisakyti savęs lyginimo su kitais, todėl niekad nebūna patenkinti savimi, nes visada randa žmogų, kuris yra gražesnis, turtingesnis, laimingesnis. Tad jei nori būti laimingas, turi nustoti save lyginti su kitais. Suvokti savo duotybes, pašaukimą turi stebėdamas save ir savo veiklos rezultatus. Tik tuomet gyvenimas bus toks, kokio nori tu, o ne kuriamas lyginant save su kitais.

Jei dirbi ten, kur tau patinka, – visada uždirbsi pinigų!

„Jeigu darai tai, kas tau patinka, esi kupinas entuziazmo, turi tobulėti šioje srityje ir tapti geriausiu specialistu. Nes jei tampi tikras profesionalas, tobulėji, iš to visada uždirbsi pinigų. Kai pradėjau rengti mokymus, man prireikė net 10 metų, kad pasiekčiau aukščiausio meistriškumo savo sferoje“, – teigia Rimvydas.

Pasak poros, gyvenimo šeimininkas yra tas, kuris yra savęs šeimininkas. Jis žino savo norus, talentus, svajones, duotybes ir moka tuo naudotis. Žmogus turi tikėti savimi, nes jo viduje yra visi atsakymai į klausimus, ką jis turi daryti ir kaip gyventi. Tereikia išmokti juos girdėti ir jais patikėti.

R. Židžiūnas yra išleidęs knygą „Gyvenimo kūrėjas“, tuo tarpu Andrė Pabarčiūtė yra užpernai pasirodžiusio bestselerio „Moters magijos mokykla“ autorė. A. Pabarčiūtė taip pat yra dainininkė, atlikėja, autorė, pernai sukūrusi tarptautinį projektą „Amiya Inspiration“, bei šiuo pseudonimu išleidusi muzikos albumą „The Goddess“, kurio vienas bendraautorių buvo grupės Enigma prodiuseris Jens Gad.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)