Tad kaip išsiskirti iš minios, jei nesi iš prigimties kūrybiškas žmogus? Praktikuokite kūrybiškumą.

Menininkai nulaužinėjo kūrybiškumo matricą jau daugelį metų. Pateikiame Jums kelis būdus, kurie galbūt netikėtai sukels įkvėpimo bangas ar išskirtinius proveržius.

1. Nieko nedarykite

Taip, tikrai, visiškai nieko. Ypač jei paprastai būnate labai užimtas. Iškeliaukite paatostogauti, sėdėkite paplūdimyje ar prie baseino ir nieko neveikite. Jei šiuo metu neturite galimybės atostogauti užsienyje, išvažiuokite į kaimą ar bent dienai ar popietei susikurkite atostogų aplinką savo namuose. Jei Jūsų laikas yra visiškai užimtas kasdieniais projektais, reikalavimais ir užduotimis, nebus daug vietos kūrybiškoms mintims lietis laisvai, nes protinė vieta jau užimta. Ją reikia ištuštinti.

Panuobodžiaukite. Net jei Jums nuobodu ir mąstote, kodėl gi taip atsitiko, idėjos pasipils. Nieko neveikite iki tol, kol tai nutiks.

2. Visas idėjas užrašykite

Įpraskite viską užsirašinėti. Vienas būdas – užsirašyti tris puslapius minčių vos tik prabudus ryte. Rašykite viską, kas šauna į galvą. Kiek idėjų per dieną atkeliaują į Jūsų galvą – nesvarbu, mažos, didelės, menkos ar genealios Jums jos pasirodys – viską užsirašykite. Naudokitės užrašų aplikacija telefone arba tiesiog nešiokitės paprastą popierinę užrašų knygelę su rašikliu – bet kas padės. Galite savo mintis netgi įrašinėti į diktofoną.

„Idėjos atplaukia ir tada, kai esi įtrauktas į kokį kitą užsiėmimą, pvz., vairuoji, esi duše, gamini maistą ar užsiimi sodininkyste! Kai mintys patenka į šių užsiėmimų meditacinę zoną, pasąmonė geba šiek tiek atsipalaiduoti. Štai kur slepiasi visas kūrybiškumo korio medus.“ – teigia pardavimų ir rinkodaros sistemų kūrėjas, „63 Wire Marketing“ direktorius Romualdas Mačiulis.

3. Kreipkite dėmesį į savo sapnus

Jei galvojate, kad Jūsų sapnai yra bereikšmiai, klystate. Kai analizuojate savo pačių sapnus, paskiriant tam visą užrašinę ir mokotės juos interpretuoti, galite tapti naujuoju Albertu Einšteinu. Garsus mąstytojas ir išradėjas atrado reliatyvumo teoriją dėl sapno, kurį susapnavo paauglystėje.

Kitos garsios idėjos ir darbai, atkeliavę iš sapnų, yra: siuvimo mašina, išrasta Elias Howe, James Cameron‘o filmas „Terminatorius“, Paul‘o McCartney daina „Yesterday“, periodinė Mendelejevo lentelė ir t. t.

4. Juokitės

Rimtai, tyrimai rodo, kad tie, kurie turi humoro jausmą, yra kūrybiškesni. Klausyti kažko linksmo, juokingo prieš atliekant testą padeda jį išlaikyti geriau. Ir tai yra įrodyta. Daugelis žmonių mąsto kūrybiškiau kuomet yra atsipalaidavę. Net nereikia priminti pakylančio endorfinų lygio kuomet juokiatės. Žmonės su humoro jausmu linkę mąstyti už rėmų, kas yra svarbu sprendžiant problemas bei kuriant. Maža to, linksmi žmonės yra labiau vertingi darbe.

Jums nereikia būti menininku ar komediantu norint būti kūrybišku, tiesiog išauklėkite savo išradingąją pusę, kurią kartu su spalvotomis kreidelėmis palikote dar pradinėje mokykloje. Treniruodami savo kūrybiškumą padarysite savo stipresniu ir suteiksite savo gyvenimui bei darbui daugiau vertės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)