Santykiai darbe gali prasidėti nekaltu flirtu susirašinėjant elektroniniu paštu ar kartu geriant kavą. Darbuotojui tai gali atrodyti nekaltas žaidimas, o jūsų viršininkai gali suprasti, kad nesate toks darbuotojas, kuris prioritetą teikia darbui.

Darbdaviai, nors tai ir gana retas dalykas, gali uždrausti tokius santykius visiškai ir tokiu atveju jūs turėtumėte išsiaiškinti, kas laikoma flirtu darbe. Priešingu atveju gresia įspėjimas ar netgi darbo sutarties nutraukimas.

Jei jūsų darbdaviai neprieštarauja romantiškiems santykiams darbe, visgi darbui tokiu atveju skirsite žymiai mažiau dėmesio.

Pavyzdžiui, jei eidami pasidaryti vieno puslapio kopijos, kopijavimo kambaryje kartu su kolega praleisite visą valandą, tikrai neatrodysite geras darbuotojas. Darbdaviui gali kilti įtarimas, kur du jo darbuotojai leidžia laiką tuo pačiu metu.

Taip pat darbdaviui gali nepatikti ir meilūs apsikabinimai darbo vietoje. Toks elgesys ne tik rodo neprofesionalumą, tai gali būti nepagarbu kitų kolegų atžvilgiu, jie gali pasiskųsti viršininkui.

Darbuotojai turėtų vengti užmegzti santykius su žemesnę ar aukštesnę poziciją užimančiu kolega. Tokiu atveju kiti kolegos taip pat gali įžvelgti nelygias sąlygas.

Aišku, ne visi romanai darbe baigiasi laimingai. Gali būti labai nepatogu dirbti toliau su kolega, kuris anksčiau jums rodė didelį dėmesį. Gandai ir paskalos darbe irgi nedidina darbo našumo.

Tokiu atveju darbdavys gali imtis drausminių nuobaudų. Aišku, darbuotojas turi galimybę gintis, tačiau darbdavys gali apkaltinti netinkamu pareigų atlikimu ir tokį darbuotoją atleisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)