Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atliktos darbuotojų ir darbo ieškančiųjų apklausos rezultatai atskleidžia, kad priimant naują žmogų dirbti daugiausia lemia įgyta darbo patirtis ir asmeninės žmogaus savybės bei gebėjimas bendrauti. Į tai labiausiai dėmesį kreipia beveik po trečdalį darbdavių. Vadinasi, patirties neturintieji neturėtų nukabinti nosies – darbdaviams tinka ir tie, kurie anksčiau nėra dirbę. Svarbiausia - tik gebėti save pristatyti, įtikinti, kad sugebėsite atlikti darbus, kad esate tinkamiausias kandidatas.

Įgytas išsilavinimas yra tik trečioje vietoje, renkantis naują darbuotoją. Pasak respondentų, dėmesys į išsilavinimo sritį dažniausiai kreipiamas tik tais atvejais, kai siūlomam darbui reikalingos specifinės žinios, pavyzdžiui, nusimanymas teisės, buhalterijos, medicinos ir kt. sferose.

Pasak darbo ieškančiųjų, kurie nuolatos dalyvauja darbo pokalbiuose arba kandidatuoja pagal siūlomo darbo skelbimus, kartais darbdaviai renkasi darbuotojus pagal šių išvaizdą. Tokios nuomonės laikosi vidutiniškai 18 proc. respondentų.