1. Gisele Bundchen

Kiek: 45 mln. dolerių (apie 107 mln. litų).

Kaip: G. Bündchen praėjusiais metais buvo H&M, „Dior“ ir „Versace“ veidas. Šiai gražuolei pasirašius sutartį su „Pantene“, kompanijos pardavimai Brazilijoje išaugo net 40 proc. Be to, pinigai, uždirbti bendradarbiaujant su paplūdimio šlepečių gamintoju „Ipanema“, taip pat papildė manekenės kišenes. Modelio pajamos taip išaugo, nes daugumą honorarų ji gavo eurais ir Brazilijos realais, kurių vertė dolerio atžvilgiu praėjusiais metais išaugo.

2. Heidi Klum

Kiek: 20 mln. dolerių (apie 47 mln. litų).

Kaip: praėjusį rudenį H. Klum po 13 metų bendradarbiavimo nutraukė sutartį su „Victoria's Secret”, tačiau jos pajamos, gautos už įvairius televizijos projektus, drabužių linijas ir sutartis su garsiais prekių ženklais, tikrai nemenkos. Sutartis su „New Balance“ kompanija, televizinis projektas „Project Runway“, televizijos laidos „Seriously Funny Kids“ ir „Next Top Model“ pavertė atlikėjo Sealo sutuoktinę antru pagal pajamų dydį modeliu pasaulyje.

3. Kate Moss

Kiek: 13,5 mln. dolerių (32 mln. litų).

Kaip: sutartys su „TopShop“ kompanija, „Dior“ kosmetikos reklaminės kampanijos, sutartys su „Vogue Eyewear“ ir „Cidade Jardim“. Pajamos iš „Longchamp“, „David Yurman“, „Rimmel“ and YSL.

4. Adriana Lima

Kiek: 8 mln. dolerių (apie 19 mln. litų).

Kaip: bendradarbiavimas su „Victoria's Secret“, „Loewe“ reklaminė kampanija ir reklamos sutartis su Brazilijos mados namais „Forum“.

5. Alessandra Ambrosio

Kiek: 5 mln. dolerių (apie 12 mln. litų).

Kaip: dar vienas „Victoria's Secret“ angelas iš Brazilijos. Reklamos sutartys su „Dolce & Gabbana“, „Moschino“, Brazilijos sporto aprangos gamintoju „Colcci“ ir džinsų kompanija „Carlos Miele“.

6. Daria Werbowy

Kiek: 4,5 mln. JAV dolerių (11 mln. litų).

Kaip: su kvepalų ir kosmetikos gigantu „Lancôme Paris“, susitarimai su „Hudson Bay“, „Stefanel“, „Joseph“, „Oroton“ ir YSL. Papildomos pajamos iš bendradarbiavimo su „Versace“ ir H&M.

7. Lara Stone

Kiek: 4,5 mln. JAV dolerių (11 mln. litų).

Kaip: pelningos sutartys su „Calvin Klein“, „Versace“, H&M, „Forum“, „Prada“ and „Donna Karan“. 2010 metų rudenį modelis tapo išskirtiniu „Calvin Klein Inc.“ veidu.

8. Carolyn Murphy

Kiek: 4,3 mln. JAV dolerių (apie 10 mln. litų).

Kaip: sutartis su „Estée Lauder“, reklamos sutartys su „Iceberg“, Fashion Island“ ir „Peek & Cloppenburg“. Pajamos už bendradarbiavimą su „Tiffany & Co“, „Tom Ford“ ir kitais. Patirtis kine – vaidmuo Barry‘io Levinsono „Liberty Heights“.

9. Natalia Vodianova

Kiek: 4 mln. dolerių (9,5 mln. litų).

Kaip: manekenė iš Rusijos pati kuria drabužius ir yra jų reklaminis veidas. Bendradarbiauja su apatinio trikotažo gamintojais „Etam“ ir yra „Guerlain“ kvepalų reklaminis veidas.

10. Candice Swanepoel

Kiek: 2 mln. dolerių (4,7 mln. litų).

Kaip: 22 metų Pietų Afrikos Respublikos gražuolė – vienas iš naujausių „Victoria's Secret“ angelų. Mergina papuošė itališko „Vogue“ viršelį ir tapo „True Religion“ veidu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją