Iškart po mokyklos Jennifer Lopez įsidarbino padėjėja juridinėje kontoroje. Kaip ir bet kokioje neturtingoje Bronkso šeimoje, būsimos popžvaigždės tėvai svajojo, kad dukra gautų rimtą išsilavinimą ir taptų advokate. Tačiau Jennifer svajojo šokti, todėl kartą ryžosi nepaklusti tėvų valiai, palikti jų namus ir mesti savo nuobodų, jos nuomone, darbą biure.

Žurnalo „People“ išrinkta gražiausia pasaulio moteris Julia Roberts pradėjo savo karjerą prekybos srityje. Tais sunkiais laikais, kai mergina tik ką atvyko į Niujorką savo talentu pakerėti režisierių ir buvo priversta nuolat bėgioti po kastingus, Julia kelerius metus dirbo pardavėja didžiulėje sportinės avalynės parduotuvėje.

Iškart po mokyklos Renee Zellweger išvažiavo į Ostiną mokytis universitete. O kadangi užsidirbti pragyvenimui teko pačiai, mergina įsidarbino padavėja striptizo bare.

Bradas Pittas buvo ambicingas vaikinas. Neturėdamas jokio aktorinio išsilavinimo, jis atvyko į Holivudą ir iškart pradėjo vaikščioti po kastingus. Su tokiomis pat savamokslėmis aktorėmis Bradas nuomojo butą, už kurį susimokėdavo pačiais įvairiausiais būdais, kartais derindamas kelis darbus. Jis buvo barmenas, pardavėjas, krovikas, padavėjas, intymių paslaugų firmos vairuotojas ir net su gigantiško viščiuko kostiumu reklamavo restoraną „El Pollo Loco“.

Prieš tai, kai nusifilmavo Steveno Spielbergo filme „Purpuro spalva“, tamsiaodė dainininkė Whoopi Goldberg gyveno nerūpestingą gyvenimą: draugavo su hipiais, rūkė žolę, gyveno iš bedarbės pašalpos. Retais prašviesėjimo momentais būsimoji kino žvaigždė rasdavo darbą – sargavo naktimis, dirbo morge grimuotoja.

Maištingos jaunystės laikais Uma Thurman pabėgo iš tėvų namų į Niujorką, kur rado darbą picerijoje. Ten penkiolikmetė mergina plovė indus. Po kiek laiko būsimąją žvaigždę pastebėjo ir pakvietė į modelių verslą, pasiūlę dalyvauti mados pasirodymuose.

Baigęs mokyklą, Danny De Vito padėdavo tėvui – šlavė grindis skalbykloje, kuri priklausė jo šeimai. Tuo pat metu vaikinas pradėjo mokytis kirpėjų technikume. Gavęs specialybę, De Vito įsidarbino vyriausios sesers grožio salone. Iš pradžių jis darė klientėms madingas šukuosenas, o paskui persikvalifikavo į kosmetologą.

Būdamas septyniolikos, Quentinas Tarantino nusprendė mesti mokyklą. Tuomet griežta motina jam pasakė: arba toliau mokaisi, arba randi darbą. Būsimasis režisierius sutiko su šia sąlyga ir tapo bilietų kontrolieriumi porno kino teatre. Kartu jis įstojo į aktorinio meistriškumo mokyklą. Dar po kelerių metų jis gavo darbą kone pagal specialybę – ėmė dirbti pardavėju vaizdajuosčių parduotuvėje. Ten jis parašė savo pirmuosius kino scenarijus, kuriais pagaliau atkreipė į save dėmesį.

Holivudo aktorius Jimas Carrey savo karjerą pradėjo kaip pigi darbo jėga. Kai Jimui sukako penkiolika, jo tėvas liko be darbo, ir berniukui teko padėti šeimai. Jis šveitė grindis fabrike, dirbo apsaugininku ir šveicoriumi. Beje, Amerikoje durininko profesija populiari tarp jaunų žmonių. Jos nesibaidė ir Keanu Reevesas, ir Tomas Hanksas.

Seksualusis Hughas Jackmanas studentavimo metais pragyvenimui užsidirbdavo dirbdamas klounu. „Tiesiog man patinka vaizduoti kvailelį“, - prisipažįsta aktorius viename savo interviu. Trejus metus Koko (Jackmano klouniškas slapyvardis) linksmindavo mažylius vaikų šventėse.

Prieš pradėdama vaidinti seriale „Draugai“, Jennifer Aniston dirbo kurjere ir, nesigėdija pripažinti, plovė tualetus. Ir išties - kas čia ypatingo?

Įdomią profesiją įgijo žymusis Jamesas Bondas – karstų poliruotojo. Seanas Connery padengdavo medį laku ir poliruodavo iki blizgesio. Taip pat žinoma, kad, penkiolikos metų metęs mokyklą, aktorius tarnavo laivyne, buvo mūrininkas, asmens sargybinis ir vairuotojas.

Aktyvioji ir ryžtingoji dainininkė Gwen Stefani be darbo niekada nesėdėjo. Pirmą atlyginimą jai atnešė valytojos pareigos nedideliame greito maisto restorane, vėliau ji įsidarbino pardavėja. Tikras karjeros šuolis Gwen laukė 1986 metais, kai jos brolis Erikas suorganizavo grupę „No Doubt“. Tuomet mėgstamas merginos užsiėmimas – dainavimas – ėmė nešti pelną.

Kas galėjo pagalvoti, kad viena turtingiausių pasaulio dainininkių Beyonce kažkada šlavė grindis kirpykloje, kurios savininkė buvo jos mama? Beje, dainininkė neslepia, kad vaikystėje būtent mama įskiepijo jai meilę eksperimentams su šukuosenomis.

Grupės „Rolling Stones“ lyderis ne visada buvo toks patrakėlis, jaunystėje jis net nemėgo klausytis rokenrolo. Mikas buvo šeimos numylėtinis, gerai mokėsi, pardavinėjo vaikams ledus, dirbo paštininku ir net įstojo į Londono ekonomikos mokyklą. Tiesa, taip pat žinoma, kad roko muzikantas spėjo padirbėti ir beprotnamyje – lyg durininku, lyg sanitaru, versijos skiriasi. Vis dėlto daugelis jo gerbėjų linkę tuo tikėti.

Žmogus, kuris save vadina tamsos kunigaikščiu, karjeros pradžioje dirbo skerdykloje. Žymiausias pasaulio išsišokėlis, šikšnosparnių valgytojas Ozzy Osbourne, būdamas penkiolikos, metė mokyklą dėl šeimos sunkios materialinės padėties, todėl kuo tik jis nedirbo! Vandentiekininko padėjėju, šaltkalviu, automechaniku, dažytoju – Ozzy pakeitė galybę darbininkiškų profesijų, kol pagaliau tapo gyva roko muzikos legenda.

„Lietaus žmogus“ savo studentavimo metais plovė indus restoranuose. Tiesa, net šis, atrodytų, nesudėtingas darbas jam nekaip sekėsi. Darbdaviai nuolat išspirdavo Dustiną Hoffmaną iš darbo už tai, kad šis vogdavo iš virtuvės.

Prancūziška milijonų moterų meilė, žymusis aktorius Alainas Delonas – diplomuotas mėsininkas. Jo patėvis turėjo savo mėsos krautuvėlę, ten Alainas ir išmoko meistriškai pjaustyti geriausius antrekotus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją