Pritaikykite CV ir motyvacinį laišką darbovietei, į kurią kreipiatės

Pritaikykite savo CV konkrečiam darbui. Vieno kirpimo CV netiks visiems. Esate individualus, taigi parodykite tai. Daug interneto įdarbinimo kompanijų pateikia CV pavyzdžių ir ekspertų patarimų, kaip galėtumėte patobulinti savąjį.

Praplėskite paiešką

Jei siunčiate CV pagal laikraščio skelbimus ir negaunate atsakymo, publikuokite CV internete, peržiūrėkite darbo paieškos puslapius, pasikalbėkite su draugais. Kuo daugiau darbo paieškos būdų išnaudosite, tuo didesnė tikimybė, kad susitiksite su tinkamais darbdaviais. Naujausi britų rinkos tyrimo biuro rezultatai liudija, kad internetas yra tinkamas darbo paieškos metodas vienam iš keturių Didžiosios Britanijos suaugusiųjų.

Nelikite vieni

Londono universiteto teigimu, 60 proc. darbų niekad nepasiekia spaudos puslapių ar interneto. Viena kūrybiškos darbo paieškos paslapčių – sukurti kontaktų tinklą kaip informacijos šaltinį apie karjerą, kuria domitės, ir kaip būdą susisiekti su reikalingais žmonėmis. Kas žino – gal jūsų draugo draugas gali jums padėti. Informuokite visus, kad šiuo metu dairotės darbo.

Raskite kompaniją, kuriai tiktumėte

Panaršykite potencialių darbdavių interneto svetainėse, paklauskite savo draugų, kaip jiems sekasi dirbti jų kompanijose. Darbdaviai ieško žmonių, kurie puikiai pritaptų ir kuriems būtų nesvetima bendrovės kultūra.

Nenuleiskite rankų

Ekspertų vertinimu, vidutinė darbo paieška gali trukti nuo trijų iki dešimties mėnesių – ir tai reiškia, kad nemažai kartų būsite atstumti. Žinokite: jūsų svajonių darbas tikrai yra kažkur ten.

Visada būkite pasirengęs

Niekada nebus per daug pasirengimo susitikimui su potencialiu darbdaviu. Prieš interviu susipažinkite su kompanijos interneto puslapiu. Sužinokite apie kompanijos produktus, misiją, kultūrą. Pasiruoškite atsakymus į įprastus interviu klausimus, būkite pasirengęs sudėtingesniems.

Būkite laiku

Ar tai būtų formalus, ar neformalus susitikimas, visuomet atvykite dešimt minučių anksčiau. Turėkite omenyje, kad jus sulaikyti gali transporto kamščiai ar kokie nors netikėtumai.

Atitinkamai apsirenkite ir elkitės

Geram interviu reikia ne tik tinkamai bendrauti, bet ir gerai atrodyti. Apie du trečdalius žmogiškojo bendravimo sudaro neverbalinis; ilgalaikis įspūdis gali susidaryti greitai, daugiausia grindžiamas išvaizda. Tai, kaip einate ir kaip stovite, gali sukurti aštuoniasdešimt procentų pirmojo įspūdžio apie jus. Interviu metu visada tiks gerai pasiūtas kostiumas.

Pademonstruokite savo talentus

Jūsų CV gali pademonstruoti jūsų patirtį ir verslo gyslelę, tačiau kodėl gi neparodžius savo kūrybiškosios pusės ir kitų interesų įkuriant blogą? Tuomet tiesiog pasiimkite nešiojamąjį kompiuterį su savimi. Trumpa, patraukli prezentacija taip pat gali būti įspūdinga. Tačiau nebūkite banalus.

Klauskite ir jūs

Interviu pabaigoje darbdavys būtinai paklaus jūsų, ar turite jam klausimų. Turėkite pasiruošęs klausimų sąrašą, kuris parodytų jūsų susidomėjimą šia darbo vieta.

Surasti tinkamą darbą gali ir nebūti labai lengva, tačiau nesiliaukite ieškoję ir skirkite tam pakankamai laiko. Atminkite: kuo daugiau galimybių turite, tuo geresnį darbą galėsite pasirinkti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją