Norintieji gauti papildomą darbą turi keletą kriterijų, kuriais vadovaujasi jo ieškodami. Dalis asmenų, ieškančių papildomo darbo, pageidautų dirbti darbą siūlančios įmonės biure, tačiau dauguma vis dėlto norėtų atlikti pavestas užduotis, jei tai įmanoma, savo namuose. Taip pat norintys dirbti papildomai žmonės teigia, kad jie ieško tokio darbo, kurį galėtų atlikti laisvu nuo pagrindinio darbo metu, savaitgaliais, vakarais ir pan.

Nemažai papildomo darbo ieškančiųjų jau konkrečiai žino, kokį darbą norėtų atlikti. Iš darbo paieškos portalo CVbankas.lt duomenų matyti, kad dažniausiai asmenys siūlosi atlikti buhalterės, auklės, statybininko, vertėjo, spaudos dizainerio darbą. Nors pasitaiko ir neįprasto darbo ieškojimų: tyrime dalyvavę respondentai siūlosi prižiūrėti nekilnojamąjį turtą, kol savininkai išvykę, nupjauti žolę, kurti muziką, pasiūti užvalkalus baldams, daryti masažus ir skaityti paskaitas apie sveiką gyvenseną, kurti rankdarbius ir pan.

CVbankas.lt skelbimų duomenų bazė rodo, kad šiuo metu skelbimų yra ne tik apie ieškomą papildomą darbą, bet ir apie siūlomą. Dažniausias siūlomas papildomas darbas yra būti tam tikros prekės ar paslaugos konsultantu. Tokio darbo privalumas – galimybė derinti pagrindinį darbą su papildomu, o atlyginimas dažniausiai priklauso nuo asmeninių pasiektų rezultatų. Taip pat ieškoma įvairių kalbų specialistų, korepetitorių, auklių.