„Moteris, dirbanti Downing gatvėje, per savaitę išgeria daugiau nei butelį vyno, arba dešimt porcijų alkoholio“, - sako mokslininkai. Tuo pat metu moteris, turinti vidurinį išsilavinimą ir nedideles pajamas, išgeria viso labo 6,5 gėrimus. Be to, damos, aukštai pakilusios karjeros laiptais, dažnai ne tiesiog išgeria, o prisigeria. 25 procentai jų prisipažino, kad užgeria (tai yra, suvartoja ne mažiau kaip 6 porcijas alkoholio) ne rečiau kaip kartą per savaitę. Tarp moterų, turinčių vidutines pajamas, tokių buvo ne daugiau 18 procentų, rašo žurnalas „Zdorovje“.

Liūdniausia tai, kad sėkmingos ir turtingos vis dažniau pasiduoda buitiniam alkoholizmui. Daugiau nei 45 procentai apklaustų moterų prisipažino, kad daugiau per praėjusią savaitę išgėrė ne klube ar bare, bet namie.

Kodėl taip vyksta? Vienareikšmio atsakymo į šį klausimą nėra. Galima daryti prielaidą, kad esmė – darbo specifika. Juk kalbama ne apie šiaip turtingas moteris, o apie moteris, dirbančias gerai apmokamą – o tai reiškia, atsakingą – darbą. Be to, pagal statistiką, vidutinė didelės firmos vadovo darbo diena trunka bent 12 valandų. Atsiranda pervargimas, persitempimas, chroniškas stresas. Kada, esant tokiam grafikui, atsipalaiduoti? Nebent eiliniame vakarėlyje, su taure vyno rankoje, kuri vis dažniau vertinama kaip lengvai prieinamas ir veiksmingas antidepresantas.

Gal tai ir geras antidepresantas, bet, deja, dideliais kiekiais per tam tikrą laiko tarpą sukelia priklausomybę. Mokslininkai siūlo rinktis moterims vadovėms „naudingus“ antidepresantus, kurie padeda gamintis endorfinams ne blogiau už patį brangiausią vyną. Veiksmingiausi iš jų – sportas, žaidimai, slidinėjimas, baseinas, turkiška pirtis – negi mažai sveikų alternatyvų žmonija sugalvojo alkoholiui. Paskirkite šiems antidepresantams bent porą vakarų per savaitę, o tuomet ir kitomis dienomis neteks laistyti stresų taurelėmis.

Laikas kreiptis į narkologą, jei:

Norisi gerti vis daugiau, dažniau ir vis stipresnius gėrimus.

Pradėjus gerti, sunku sustoti, viskas baigiasi nusigėrimu.

Savo elgesio vertinimas vakarėlyje labai skiriasi nuo aplinkinių įspūdžių.

Ryte nieko neprisimenate.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją