Pavyzdžiui, viena pastarųjų kelionių į Jordaniją Medai nekainavo nė 200 eurų.

„Ar patikėtumėt, jei pasakyčiau, kad šitie vaizdai yra verti tik 193 eurų? Spėju, kad ne, nes ir aš pati negaliu patikėti, bet tiek man kainavo šita kelionė“, – retoriškai klausia nuotraukomis ir detalėmis iš kelionės į Jordaniją su „Vakarų ekspresu“ sutikusi pasidalinti M. Spiridovičiūtė.

Mergina džiaugiasi, kad jai pavyko įsigyti pigius „Rynair“ bilietus į Izraelio miestą Eilatą. Skrydis į abi puses jai atsiėjo vos 35 eurus.

„Nusipirkau bilietus net nesidomėjusi, ar yra ką veikti tame mieste. Kai vėliau pradėjau domėtis, supratau, kad skrendu į kurortą, kuriame daugiausia siūlomas poilsis 5 žvaigždučių viešbučiuose prie baseinų. Manęs tai nevilioja, man reikia nuotykių“, – pasakojo Meda.

Tad ji pradėjo ieškoti, ką būtų galima aplankyti netoli Eilato, ir apsidžiaugė pamačiusi, kad Izraelis turi sieną su Jordanija.

„Jordanijos žemėlapyje, visai netoli sienos su Izraeliu, pamačiau dykumą. Pradėjau domėtis, kaip ten nusigauti. Informacijos internete apie tai daug nebuvo, bet šiaip ne taip susiradau vietinių ir su jų pagalba susiplanavau kelionę“, – kelionės detalėmis dalijosi aštuoniolikmetė.

Į Eilatą ji atskrido vakare. Norėjo iš karto keliauti į dykumą, tačiau sieną kirsti galima tik iki 20 val., tad teko naktį praleisti Eilate.

„Radau puikius svečių namus. Už nakvynę ir pusryčius sumokėjau 38 eurus. Nusipirkau vietinę autobusų kortelę, ją pasipildžiau, tai kainavo 9 Eur (jos užteko nuvažiuoti iki sienos, atgal nuo sienos į centrą ir dar nuo centro atgal į oro uostą.)

Atvykusi prie sienos perėjau kelias patikras, gavau vizą ir susimokėjau už sienos kirtimo mokestį 43 eurus (30 už kirtimą iš Izraelio pusės, 13 Eur iš Jordanijos.)

Nuo sienos iki Wadi Rum dykumos (valanda kelio) mane vežė taksi, tai man kainavo 20 Eur. Nakvynė ir maistas (dvi naktys) namelyje dykumoje man atsiėjo 33 eurus. Dar 15 eurų reikėjo sumokėti už pusės dienos turą aplink dykumą (turų pasirinkimų yra milijonas, kaina priklauso nuo turo tipo)“, – kainas vardijo keliautoja.

Komunikabili mergina dykumoje greitai susirado draugų, tad atgal iki sienos ją pavežė nemokamai.

„Smagu, kai kelionėje išleidi vos 193 eurus, bet už šią kelionę būčiau mokėjus ir 10 kartų daugiau. Klausiat kodėl? Ogi todėl, kad dienomis gaudai saulės spindulius, važinėji aplink dykumą, lankai gražiausias vietas, „sandboardini“, o naktimis negali atitraukti akių nuo žvaigždėto dangaus. Ką jau kalbėti apie vietinių draugiškumą ir pagalbą. Visur tave vaišina skaniausia arbata bei maistu, o vakarus leidome dainuodami prie laužo.

Skamba kaip filmas? Taip ir yra. Kai esi ten, jautiesi kaip filme. Bet geriausias dalykas, kad tai buvo realybė, kuri, pasirodo, yra ranka pasiekiama ir nekainuoja milijono. Turėjau vieną iš geriausių savo kelionių ir tikrai grįšiu dar čia ne kartą ir ne du“, – pasakojo M. Spiridovičiūtė.

Mergina pasakoja, kad savarankiškai keliauti pradėjusi nuo 14-os. Tuomet dar visai jaunutė pati suplanavo savo pirmąją kelionę: užsakė skrydžių bilietus, nakvynes viešbučiuose, suplanavo lankytinas vietas ir išsivežė mamą į Paryžių.

„Būdama 15-os vasaros sezonu jau gyvenau ir dirbau Olandijoje. Iš tų uždirbtų pinigų dar suplanavau kelias keliones ir taip po truputį užsikabinau. Kasmet keliauju ir viena, ir su draugais. Vienai keliauti nebaisu. Man tai toks pat natūralus procesas lyg paprastam žmogui eiti į parduotuvę valgyti nusipirkti. Vienai liūdna? Tikrai ne, jeigu išmoksti leisti laiką su savimi (tai, manau, yra labai svarbu kiekvienai asmenybei). Kita vertus, kelionėse labai sunku išbūti vienai, nes nuolat su kažkuo susipažįsti ir susirandi draugų iš viso pasaulio“, – pasakojo keliautoja.

Kadangi šiemet Meda yra dvyliktokė, labai daug kelionių negali sau leisti, tačiau per 2022 metus ji aplankė 13 šalių. Žinoma, dėl to mokslai šiek tiek nukentėjo.

„Kelionių man niekas nefinansuoja, keliauju tik iš savų pinigų. Tiek daug kelionių turiu tik dėl to, nes išmokau keliauti pigiai, bet smagiai“, – atvira keliautoja.