„Mūsų brangiai draugei Jurgitai neseniai diagnozuotas labai agresyvios formos II stadijos, trigubai neigiamas krūties vėžys, išplitęs į limfmazgius. Ši krūties vėžio forma laikoma sunkiausiai įveikiama, jai gydytojų prognozuojami išgyvenimo šansai šiuo metu 40 proc. Tačiau būdama vieniša 4 vaikų mama, Jurgita gyvenime yra patyrusi daug išbandymų ir sunkumų, tad ir dabar yra tvirtai pasiryžusi vėžį nugalėti. Jos mažiausieji vaikai – 3 m. dukrytė ir 10 m. sūnus – tikrai nenusipelnė tokių skaudžių gyvenimo sukrėtimų, tad prašome jūsų visų pagalbos. Šokiruojanti ligos diagnozė ir sekinantis gydymas – ne vienintelis iššūkis. Dėl diagnozės ir laukiančio ilgo gydymo, Jurgita neteko darbo, todėl visa 5 asmenų pragyvenimo kaštų našta teko kartu gyvenančiam 20 m. sūnui. Vyriausiasis 23 m. sūnus jau gyvena atskirai. Belgijoje, Antverpene, kartu su Jurgita ir vaikais gyvena jos mama, kuri padeda buityje, bet dėl amžiaus ir kalbos barjero ji dirbti negali. Todėl šiuo laikotarpiu Jurgitai labai reikalinga finansinė pagalba“, – situacijos esmę nupasakojo moters draugė Evelina.

Jurgita Edemakhiota

Pasak jos, Jurgitos pečius dabar slegia šie 3 didžiausi rūpesčiai: pragyvenimo išlaidos gydymo metu, siekis gauti veiksmingą gydymą, kurio valstybė nekompensuoja, ir teisinės išlaidos.

Susisiekus su Jurgita, ši atsiuntė visus ligos išrašus, gydymo sąskaitas ir papasakojo, kad iki ligos ji dirbo pilnu etatu logistikos įmonėje ir išlaikė šeimą, tačiau darbo sutartys buvo terminuotos – ji dirbo su savaitiniais kontraktais. Sužinojęs apie diagnozę ir tai, jog dėl gydymo ji artimiausiais mėnesiais negalės dirbti, darbdavys palinkėjo sėkmės, bet pasibaigus paskutiniam savaitiniam kontraktui, toliau nesamdo ir nepasiūlė jokios realios pagalbos.

Jurgita Edemakhiota

Ligą veikiausiai sukėlė skausmingos skyrybos

Paklausta, kas privertė suklusti dėl vėžio, Jurgita pasakojo, jog kurį laiką labai krito svoris – neteko apie 30 kilogramų. Iš pradžių maniusi, jog tai dėl pergyvenimų ir didžiulio streso skyrybų su vyru metu. Skyrybos buvo ilgos, sunkios ir skausmingos, o išlaidos advokatams suvalgė visas moters santaupas... Vėliau, kai jau užčiuopė krūtyje gumbelį, iš karto nuvyko išsitirti ir visas gyvenimas vėl buvo sudrebintas iš pagrindų.

Antrą rugsėjo savaitę Jurgita pradėjo 26 savaičių trukmės chemoterapijos kursą. Jos liga reikalauja labai agresyvaus gydymo. Trigubai neigiamas krūties vėžys nuo kitų invazinio vėžio rūšių skiriasi tuo, jog jis auga greičiau ir plinta sparčiau bei sunkiai pasiduoda gydymui, tad chemoterapijai naudojami vaistai itin stiprūs. Gydytojai Jurgitą įspėjo, jog ji gali tikėtis labai sunkių pašalinių poveikių – jai greičiausiai prireiks pagalbos net apsirengti, tad apie ėjimą į darbą net negali būti kalbos. Kol Jurgita pereis visą biurokratinį procesą ir valstybė pradės mokėti bent kažkokią pašalpą, praeis keli mėnesiai. Ji nė neįsivaizduoja, kaip 5 asmenų šeimai reikės išgyventi šį periodą vien iš dvidešimtmečio vaikino gaunamų pajamų.

Jurgita Edemakhiota

Kartu su chemoterapija Jurgitai taikoma ir imunoterapija. Šios terapijos kaštų Belgijoje valstybė nepadengia. Jurgitai reikės 24 dozių, kurių kiekviena kainuoja apie 2,5 tūkstančio eurų. Jos gydytoja sugebėjo rasti finansavimą 8 sesijoms, bet už likusias 16 Jurgita niekada negalėtų susimokėti be pagalbos. Imunoterapija drastiškai sumažina metastazių riziką. Turint du mažus vaikus, kuriuos reikia užauginti ir išleisti į gyvenimą, Jurgita tiesiog privalo gauti tokį gydymą, kuris maksimaliai padidintų jos išgyvenimo galimybes.

Pasibaigus chemoterapijai vasario gale moters laukia sudėtinga operacija, po jos – kiti gydymo etapai. Dabar nuolat daromi įvairiausi tyrimai. Nors Jurgita ir turi sveikatos draudimą, jis dengia tik dalį gydymo išlaidų, tad už kiekvieną procedūrą, tyrimą, injekciją ar vaistą, tenka mokėti nemažus pinigus.

Nerimas dėl vaikų turi rimtą pagrindą

Didžiausia Jurgitos baimė – kas nutiks jos vaikams, jei gydymas bus nesėkmingas. Deja, vaikų tėvas, su kuriuo Jurgita išsiskyrė, praeityje smurtavo ir ne itin rūpinasi vaikais, jo gyvenimo būdas toli gražu nėra toks, kuris sukurtų saugią aplinką vaikams, juolab netekus mamos. Dėl to Jurgita labai jaudinasi, koks būtų vaikų gyvenimas jos netekus.

Dėl šios priežasties tuo atveju, jei vaikai liktų našlaičiais, jų globos teises Jurgita nori paskirti savo sūnui, kuris yra atsakingas jaunuolis ir šiuo metu yra pasiryžęs padėti užauginti brolį ir sesę. Jurgita įsitikinusi, jog vaikų tėvas su tuo nesutiks, todėl dėl globos teisių perdavimo sūnui tektų bylinėtis teisiniu keliu, o teisininkų paslaugos labai brangios.

Jurgita Edemakhiota

Stebina moters stiprybė

„Kiekvienas pažįstantis Jurgitą, žino, kokia ji stipri, todėl mes net neabejojame, kad jai pavyks nugalėti šią baisią ligą. Galiu pacituoti jos įrašus feisbuke:

„Šešta diena po pirmosios chemijos. Jei iki tol laužė kaulus, ir kankino nuovargis, tai šis rytas prasidėjo pykinimo banga. Kirto taip netikėtai, tiesiog pasidarė juoda akyse, užliejo drebulys, prakaitas žliaugė upeliais, sėdausi vonioj tiesiog ant grindų, nes nepajėgiau žengti nė žingsnio. Kvėpuot... tik ramiai iškvėpuot… sūnus tyliai paklausė: mama, tu dar labiau sergi? Ne, sūnau, tiesiog aš kariauju su ta pabaisa mano kūne ir aš ją nugalėsiu. Nes aš juk stipri, nes aš juk mama, nes aš pažadėjau nugalėti. Dieve, mano Kūrėjau, tiesiog suteik man jėgų...“,

„Vienuolikta diena po pirmosios chemijos. Kartais jaučiuosi kaip kalinys, ant sienos braukantis kryžiukus, skaičiuodamas, kiek dienų dar liko. Panašiai ir aš. Iš tikrųjų, netgi laukiu antrosios chemoterapijos, nors ir žinau, kad vėl bus labai bloga po jos, bet tuo pačiu gausiu antrąjį PET tyrimą, kuris patikrins, ar vėžys išsigando ir auglys pradėjo mažėti. Labai to tikiuosi“

„Vakar gavau antrąją chemiją. Jau po pirmosios netekau visu plaukų. Bet tai tik plaukai, jie ataugs, kol kas tai mažiausia problema“,

„Šiandien jaučiuosi tokia silpna, nuolatinis pykinimas ir noras miegoti... Bet aš kovotoja, aš stipri. Vis dar tikiu, kad laimėsiu. Nes vėžys pasirinko ne tą raganą. Ir aš neleisiu jam laimėti šitos kovos“.

Bet kartais stiprybės ir vilties negana, todėl šiuo itin sunkiu Jurgitai ir jos šeimai periodu prašome jūsų visų finansinės pagalbos. Būsime dėkingi už kiekvieną, net mažiausią, auką“, – rašė jos bičiulė Evelina.

Jeigu galite padėti Jurgitai gauti gydymą, kuris pratęstų laiką, kurį jos vaikučiai turėtų mamą bei padėti padengti teisines išlaidas, kurių reikės norint apsaugoti jos vaikus po mamos mirties, tai galite padaryti bet kuriuo Jums patogiu būdu:

1. Paaukoti Jurgitai galima per aukojimo platformą

Pastaba: šiuo metu šioje platformoje galima pervesti pinigus tik turint tam tikrų bankų sąskaitas. Mokėjimams kortele nukopijuokite šią nuorodą į savo naršyklę https://gofund.me/7176e402

2. Į jos asmeninę sąskaitą

Jurgita Edemakhiota

BE13063542114039

Banks Belfius

SWIFT: GKCCBEBB

3. Per Paypal

jedemakhiota@gmail.com

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)