Šiomis dienomis, daugiausiai „Google Earth“ dėka, gali atrodyti, kad nebeliko nė vieno neištyrinėto šios planetos colio ar nė vieno dar neatrasto lobio. Tačiau tai tikrai netiesa – kai kurie įspūdingiausi pasaulio turtai vis dar kažkur slepiasi, prarasti istorijos tėkmėje, ir laukia, kol juos kas nors suras.

Išklausyti visų istorijų apie paslėptus lobius turbūt ir viso gyvenimo neužtektų. Piratų slėptuvės, laimikiai, nuskendę lobiai, nesąžiningai pasisavinti deimantai, garsių mafiozų grobiai, senovės auksas, prasmegusios kasyklos – visiškai tikėtina, kad net ir jūsų apylinkėse sklando gandai apie panašius pradingusius turtus. Tačiau kyla klausimas, kiek iš visų laikų garsiausių neatrastų lobių iš tikrųjų egzistuoja, o nėra tik legenda? Kiek jų tebėra paslėpti, nesugadinti bėgančio laiko ar vandens? Ir ar įmanoma surasti tuos, kurie tikrai egzistuoja?

Susipažinkite su keliolika legendinių lobių, kurie vis dar galimai laukia savo atradėjų. Tokių lobių skrynių, apipintų gausybe istorijų ir legendų, gausu visame pasaulyje – sausumoje ar po vandeniu.

Dėmesio! Nerekomenduojame bandyti ieškoti toliau aprašytų turtų. Jie gali net apskritai neegzistuoti, o jūs galite lengvai nukentėti jų besidairydami – kaip jau nukentėjo ne vienas toks lobių ieškotojas.

Toplico ežere nuskandintas nacių lobis

Pasakojama, kad atsitraukiantys nacių kariai Austrijoje tyvuliuojančiame Toplico ežere nuskandino daugybę geležinių dėžių su didžiuliu laimikiu. Tikrasis lobio turinys iki šiol nežinomas, tačiau manoma, kad ten turėjo būti gausybė pavogto aukso ir deimantų.

Nors jau išsiaiškinta, kad naciai minėtame ežere išties nuskandino padirbtų banknotų (dalis jų buvo rasti), niekada nebuvo patvirtina, kad aukso lobis tikrai egzistuoja. Maža to, visos pastangos ežero dugne surasti dėžes iki šiol buvo nesėkmingos. Paieškas smarkiai apsunkina stiprios srovės ir ežero dugne nugulę milžiniški rąstai. Lobių ieškotojams pavyko aptikti tik eksperimentinių torpedų ir butelių kamštelių prikimštą dėžę su užrašu „Nepasisekė“.

Sandoros skrynia

Senovės izraelitams Sandoros skrynia buvo švenčiausias daiktas Žemėje. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją