Ar Kennedy šeimą iš tiesų lydėjo prakeiksmas?

Klausimą apie Kennedy šeimai tekusį prakeiksmą verčia užduoti virtinė tragedijų, viena po kitos persekiojusių šią iš Airijos kilusią Jungtinių Valstijų politikų dinastiją.

Kennedy šeima – viena žinomiausių ne tik Jungtinėse Valstijose, bet ir visame pasaulyje. Begalė ją ištikusių nelaimių suteikė pagrindo įvairioms sąmokslo teorijoms. Kai kurie jų skleidėjai net bandė piršti mintį, kad galbūt Kennedy šeimos atstovai buvo pardavę sielą mainais už galimybę tapti vienais iš galingųjų.

Iš Veksfordo grafystės į Jungtines Valstijas atsikėlusių skurstančių airių imigrantų palikuonys sugebėjo prasimušti net iki Baltųjų rūmų, bet jų kopimas į galios zenitą neapsiėjo be skaudžių tragedijų. Ir vis dėlto – ar tos tragedijos byloja apie prakeiksmą, ar tai tebuvo pragaištingas aplinkybių sutapimas, galėjęs ženklinti bet kurios plačios giminės istoriją?

Net jei darytume prielaidą, kad Kennedy šeimą iš tiesų lydėjo prakeiksmas, vis tiek nebūtų įmanoma įvardyti konkretaus ištisą giminę prakeikusio asmens.

Kadangi kontroliavo galios svertus, Kennedy šeima, be jokio abejo, turėjo priešų. Daugelio įsitikinimu, pirmasis tragediją užsitraukęs dinastijos atstovas buvo šeimos patriarchas Josephas Patrickas Kennedy, sugebėjęs ganėtinai drastiškais veiksmais praskinti kelią į sėkmę ne tik sau, bet vėlesnėms kartoms.

Iš devynių J. P. Kennedy vaikų vienas atsidūrė psichiatrinėje gydykloje, du žuvo lėktuvo katastrofose, dar du buvo nužudyti, kai ėjo valstybines pareigas, o vieno politinė karjera sužlugo dėl nelaimingo atsitikimo, tapusio vieno prie rinkimų kampanijos prisidėjusio asmens mirties priežastimi. Reikia turėti omeny, kad tai tiktai pradžia: tragedijos lydėjo ne tik J. P. Kennedy vaikus – jos persekiojo ir jo anūkus bei proanūkius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją