Rašytojo Jono Krakauerio knygoje „Under the Banner of Heaven: A Story of Violent Faith“ (laisvas vertimas – „Po dangaus vėliava. Stipraus tikėjimo istorija“) su kuo smulkiausiomis detalėmis atkuriami siaubingos vienos dienos įvykiai. Dienos, kai du broliai žvėriškai nužudė savo svainę Brendą Wright Lafferty ir vos 15 mėnesių teturėjusią jos dukrelę Ericą. Šiam kraupiam žingsniui jie, esą, ryžosi kaip misijai, kuriai buvo pašaukęs ne bet kas, o apsireiškęs Dievas.

24-erių metų moters ir kūdikio žudikai – artimi giminaičiai Ronas ir Danas Lafferty. Tai Brendos svainiai. Nusikaltimui vyro broliai ryžosi po to, kai vienas iš jų – Ronas – gavo paties Dievo neva siųstą įsaką atlikti ritualinę žmogžudystę ir aukomis pasirinkti Brendą, jos dukrelę ir dar du asmenis – Chloe Low bei Richardą Stowe.

Vieną 1984 m. vasaros dieną broliai Ronas ir Danas Lafferty prisistatė jaunėlio savo brolio namuose Amerikan Forke, mieste Jutos valstijoje. Pas brolį Ronas ir Danas atvyko toli gražu ne šiaip sau: jie vykdė misiją – kaip patys teigė, Dievo valią. Kas jiedviem neva buvo pavesta? Ogi atlikti tai, ką jie padarė, kai įsilaužė į brolio namus: žiauriai nužudė svainę ir jos dukrelę.

Ronas ir Danas ilgai ir atkakliai įtikinėjo, kad vienintelė jų veiksmų paskata buvo nurodymai iš Dievo. Deja, ilgainiui, kai teismo procesas įsibėgėjo, ėmė aiškėti ir kiti nusikaltėlių motyvai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją