Jos oda buvo atkritusi, o kai kurios atviros žaizdos buvo tokios gilios, jog beveik matėsi kaulai. Ji buvo patyrusi stiprių vidinių sužalojimų, bet siaubingiausia, kad smurtautojai ant jos pilvo buvo išdeginę užrašą „Aš esu prostitutė ir tuo didžiuojuosi“.

Prieš Sylvią Likens brutaliai smurtavo moteris, kuri jos tėvams buvo pažadėjusi ją prižiūrėti. Tačiau kankinant paauglę dalyvavo ne tik ji – už žiaurų elgesį buvo atsakinga visa bendruomenė, rašo truecrimeedition.com.

Sylvia ir jos sesuo Jenny pagyventi pas Gertrude Baniszewski buvo išsiųstos 1965 metų liepą. Jų tėvams Lesteriui ir Betty verkiant reikėjo pinigų, todėl jie prisijungė prie vieno keliaujančio karnavalo, kuriame nebuvo vietos vaikams. Sylvios broliai pasiliko gyventi su seneliais, o vyriausioji sesuo Dianna jau buvo ištekėjusi ir gyveno atskirai.

Betty Likens su G. Baniszewski susipažino mokykloje, kurią lankė visi jos vaikai. G. Baniszewski sutiko prižiūrėti mergaites už 20 dolerių per savaitę. Ji pati jau turėjo septynis vaikus, todėl dar du vaikai jai nesudarė didelio skirtumo.

Dvi pirmosios seserų naujojo gyvenimo savaitės prabėgo be jokių incidentų. 15 metų Jenny buvo sirgusi poliomielitu ir nešiojo kojos įtvarą, todėl Sylvia G. Baniszewski namuose stengėsi atlikti visus namų ruošos darbus už jas abi. Mergaitės sklandžiai įsiliejo į šeimą, reguliariai eidavo į bažnyčią ir kartu su G. Baniszewski vaikais – 17 metų Paula, 15 metų Stephanie, 12 metų Johnu, 11 metų Marie, 10 metų Shirley, aštuonerių Jamesu ir vienerių metukų Dennisu Lee Wrightu jaunesniuoju – lankydavo sekmadieninę mokyklą.

Pyktis ir smurtas prasiveržė po to, kai pradėjo vėluoti 20 dolerių užmokestis už mergaičių kambarį ir pragyvenimą. Sutartą dieną nesulaukusi 20 dolerių, G. Baniszewski pradėjo mušti seseris irklu. Vieną rugpjūčio dieną Jenny ir Sylviai buvo suduota 15 smūgių irklu, kai vyriausia G. Baniszewski duktė Paula pasiskundė, jog mergaitės tą dieną suvalgė pernelyg daug maisto.

Smurtas pradėjo eskaluoti ir netrukus Sylvia tapo pagrindiniu G. Baniszewski rūstybės objektu. Septynių vaikų motina buvo vos 36 metų, ir manoma, kad ji pavydėjo paauglei, kaip ir jos duktė Paula, kuri buvo beveik tokio pat amžiaus kaip Sylvia, bet turėjo antsvorio ir jau laukėsi kūdikio.

Sylvia dažnai buvo marinama badu, o tuomet per prievartą primaitinama tiek, jog apsivemdavo. Tuomet ji būdavo verčiama suvalgyti išvemtą maistą. Kartą Paula taip stipriai trenkė Sylviai per veidą, jog susilaužė riešą, o kai gipso tvarstis sukietėjo, ji naudodavo jį kaip ginklą.

G. Baniszewski ir jos dukters Paulos smurtas prieš Sylvią buvo siaubingas, ir netrukus su Sylvia lygiai taip pat pradėjo elgtis ir kiti šeimos nariai. 15 metų Stephanie vaikinas Coy Hubbardas ir jo draugeliai dažnai sukiodavosi aplink G. Baniszewski namus ir vakarais taip pat tyčiodavosi iš Sylvios. Šeimininkė paragino juos mušti Sylvią ir naudoti ją kaip manekeną kovų veiksmams lavinti.

Mergina mirė būdama vos 16-os

Įkvėpta to, jog prie kankinimų prisijungė didesnis skaičius žmonių, G. Baniszewski privertė Sylvią išsirengti nuogai ir svetainėje priešais Coy Hubbardą ir jo draugus masturbuotis su buteliu.

Netrukus Sylviai buvo uždrausta lankytis mokykloje. Jai buvo nudeginti pirštai, mergina buvo spardoma į genitalijas – už lytinius santykius iki santuokos, nors ji jų niekada neturėjo.

Seserų tėvai apie smurtą prieš jų dukteris nieko nežinojo. Kai jie atvyko aplankyti mergaičių, seserys buvo prigrasintos nekalbėti apie savo gyvenimą šiuose namuose, nes priešingu atveju bus sumuštos.

Rugsėjį, prabėgus vos dviem mėnesiams nuo to tada, kai apsigyveno G. Baniszewski namuose, Sylvia ir Jenny viename parke sutiko savo vyriausiąją seserį Dianną. Jos papasakojo jai apie smurtą, bet Dianna buvo įsitikinusi, kad seserys pernelyg perdeda ir nesiėmė jokių veiksmų.

Antrą kartą jos buvo sutikosios Dianną tuo metu, kai vaikščiojo su G. Baniszewski dukra Marie. Tą kartą apie kankinimus jos nieko nesakė, tačiau Sylvia ir Jenny namuose vis tiek buvo nubaustos – įgrūstos į deginančiai karštą vonią už tai, kad parke suvalgė sumuštinį. Sylvia nuo karščio apalpo, ir G. Baniszewski pradėjo daužyti jos galvą į vonią, kad priverstų ją atsibusti.

Vienas netoliese gyvenęs vyras galiausiai pranešė mokyklai, kad G. Baniszewski namuose gyvena mergaitė, prieš kurią smurtaujama. Tačiau globėja kaltinimus atmetė, teigdama, jog Sylvia yra nekontroliuojama ir mėgina bėgti iš namų. Mokykla taip pat nesiėmė daugiau jokių veiksmų. Kiti kaimynai nesikreipė nei į policiją, nei į mokyklą, nors ir matydavo sumuštą merginą.

Dėl nuolat patiriamo žiaurumo Sylvia pradėjo nelaikyti šlapimo, o tai dar labiau įsiutino G. Baniszewski. Spalio 6 dieną Sylvia buvo surišta ir nugrūsta į rūsį, kur išbuvo iki pat savo paskutinių gyvenimo dienų.

Rūsyje Sylvia gaudavo mažai maisto ar vandens. Ji buvo priversta šlapintis ir tuštintis rūsio kampuose. Kvartalo vaikai mokėdavo po penkis centus, kad galėtų pažiūrėti į Sylvią. Sumuštos, apdegintos ir randuotos paauglės, gulinčios ant rūsio grindų, vaizdas viliojo smalsius vaikus.

Kadangi pati G. Baniszewski buvo smulkaus sudėjimo, ji dažnai prašydavo kvartalo vaikų pagalbos – jie padėdavo jai suvaldyti Sylvią ir panardinti ją į karštą vonią, kurioje jos kūną nusėjusios žaizdos dar būdavo įtrinamos druska.

Spalio 23 dieną ant Sylvios kūno liepsnoje įkaitinta adata buvo išdegintas užrašas „Aš esu prostitutė ir tuo didžiuojuosi“. Pati G. Baniszewski nesugebėjo užbaigti šiurpaus darbo, bet jai padėjo 14 metų kaimynų vaikas Richardas Hobbsas.

Užbaigęs deginti užrašą, jis ir G. Baniszewski dešimties metų dukra Shirley įkaitino varžtą ir mėgino ant kairės Sylvios krūties išdeginti raidę „S“. Žaizda buvo gili ir autopsijos metu priminė skaičių 3. Tuomet Sylvia buvo vedžiojama po kvartalą, ir G. Baniszewski visiems tvirtino, kad šios žymės jai buvo išdegintos per vieną sekso vakarėlį.

Sylvia jautė, kad ji miršta. Dėl vidinio kraujavimo, dehidratacijos, bado ir šoko ji stipriai nusilpo ir savo seseriai pasakė, kad jai nebedaug liko gyventi. Spalio 25 dieną ji dar mėgino pabėgti iš G. Baniszewski namų, bet šeimininkė pastojo jai kelią.

Kita ir paskutinė Sylvios gyvenimo diena mažai kuo skyrėsi nuo pastarųjų mėnesių. Sylviai sutriko kalba, ji pradėjo kliedėti. Ji visiškai nebegalėjo sulaikyti nei šlapimo nei išmatų, ir 12 metų šeimininkės sūnus Johnas, norėdamas ją apiplauti, juokdamasis pradėjo pilti ant jos vandenį iš žarnos. Sylvia dar mėgino išbėgti iš rūsio, bet G. Baniszewski ją sučiupo ir dar kartą smogė į galvą.

Vienintelis asmuo, kuris paskutinėmis valandomis parodė Sylviai bent šiek tiek gailesčio, buvo Richardas Hobbsas, padėjęs išdeginti ant jos pilvo žeminantį užrašą. Jis paruošė jai šiltą vonią su putomis ir perrengė ją švariais drabužiais. Sylvia buvo paguldyta ant čiužinio kambaryje, bet daugiau nuo jo nebeatsikėlė. Jai buvo tik 16 metų.

Nujausdama, kad Sylvia neišgyvens, G. Baniszewski kiek anksčiau buvo privertusi paauglę parašyti laišką, kad ji buvo pabėgusi iš namų ir kad ją kankino kvartalo vaikinai. Kai atvyko policija, G. Baniszewski pareigūnams pareiškė, kad Sylvia grįžo namo kruvina ir leisgyvė, o ji mėginusi ją slaugyti. Policija apklausė visus aplinkui buvusius asmenis, įskaitant Paulą, kuri pareiškė, kad Sylvios mirties „buvo galima tikėtis“. Ji taip pat Jenny pasakė, kad ji galinti likti gyventi jų namuose.

Nors Jenny Likens buvo tik 15 metų, ji atliko labai svarbų vaidmenį, sulaikant sesers kankintojus. Policijos pareigūnams ji pareiškė, kad „viską jiems papasakos, jeigu tik jie ištrauks ją iš čia“.

Po išsamių Jenny parodymų policija dėl Sylvios nužudymo sulaikė G. Baniszewski, Paulą, Stephanie, Coy Hubbardą, Richardą Hobbsą ir Johną, taip pat dar penkis kvartalo jaunuolius.

Sylvios autopsijos metu išryškėjo tikrieji smurto mastai. Jos kūne buvo aptikta daugiau kaip 150 žaizdų, įskaitant išdegintą užrašą ant pilvo. Išvadose rašoma, kad jos mirties priežastimi tapo subduralinė hematoma dešiniajame smilkinyje, taip pat šokas, sužalojimai ir organizmo išsekimas dėl prastos mitybos.

1966 metų gegužės 25 dieną Gertrudai ir Paulai Baniszewski buvo skirtos kalėjimo iki gyvos galvos bausmės. Richardas Hobbsas, Coy Hubbardas ir Johnas Baniszewski dėl savo amžiaus buvo nuteisti kalėti nuo dvejų iki 21 metų.

Tačiau 1971 metais įvyko pakartotinis G. Baniszewski ir Paulos teismas, kai buvo nustatyta, kad ankstesnis teismas nebuvo sąžiningas. Šį kartą Paula prisipažino dėl netyčinio nužudymo ir galiausiai 1972 metų gruodį buvo paleista. Ji pasikeitė savo pavardę ir įsidarbino mokytojos padėjėja Ajovoje. 2012 metais ji buvo atleista iš darbo, kai paaiškėjo jos tikroji tapatybė.

G. Baniszewski dar kartą buvo pripažinta kalta dėl pirmo laipsnio žmogžudystės ir 14 metų praleido Indianos moterų kalėjime, kur užsitarnavo gerą reputaciją. Nepaisant protestų ir daugiau kaip 40 tūkst. surinktų parašų, prieštaravusių jos paleidimui, 1985 metais G. Baniszewski buvo suteikta malonė. Ji taip pat pasikeitė savo vardą bei pavardę į Nadine Van Fossan ir persikėlė gyventi į Ajovą. Ji mirė 1990 metais nuo plaučių vėžio, sulaukusi 61 metų.

15 metų Stephanie išvengė kaltinimų nužudymu. Ji tapo valstybės liudytoja ir buvo paleista. Ji perskėlė gyventi į Floridą, pasikeitė pavardę ir susilaukė kelių vaikų. Kiti G. Baniszewski vaikai buvo perduoti laikiniems globėjams, o vėliau apsigyveno su savo tėvu.

Jenny Likens ištekėjo ir susilaukė dviejų vaikų. Ji daug metų vartojo vaistus nuo nerimo, kurį sukėlė šiurpūs išgyvenimai. Tačiau dėl to, kas įvyko, ji nekaltino savo tėvų. Ji mirė 2004 metais, sulaukusi 51 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)