Tikrasis prieš trejus metus dingusios Ch. Wattso mylimosios vardas – Nichol Kessinger. Apie tai, kad ji, prisidengusi nauja tapatybe, parašė jam į Dodžo pataisos koloniją Vopane, Viskonsino valstijoje, JAV, prasitarė kartu su Ch. Wattsu kalintas Davidas Carteris, duodamas išskirtinį interviu portalui DailyMail.com.

„[Ch. Wattsas] pasakė, kad ji pranešė norinti su juo pasikalbėti ir šį tą paaiškinti, – nurodė D. Carteris. – Ką būtent ji parašė, jis man nepasakė.“

32-ejų metų N. Kessinger pasikeitė tapatybę patvirtinančius dokumentus ir išvyko iš savo gimtųjų namų Arvadoje, Kolorado valstijoje, po to, kai Ch. Wattsas buvo suimtas už besilaukiančios savo žmonos Shanann, taip pat dviejų judviejų dukterų – keturmetės Bellos ir trimetės Celeste – nužudymą. Šitai įvyko 2018-ųjų rugpjūtį.

Ch. Wattsui buvo paskelbtas laisvės atėmimo iki gyvos galvos nuosprendis, be to, skirta 48-erių metų kalėjimo bausmė be teisės į lygtinį paleidimą.

2019-aisiais laiške bičiulei Cheryln Cadle Ch. Wattsas prisipažino vis dar mylintis N. Kessinger ir tikintis, kad kai kurie kalėjime jį pasiekę laiškai buvo nuo jos, tiktai pasirašyti skirtingomis pavardėmis. Ch. Cadle nutarė parašyti knygą, pagrįsta savo susirašinėjimu su Ch. Wattsu. Taip ir padarė: knyga vadinasi „Letters From Christopher“ (Laiškai nuo Christopherio).

Per ką tik duotą interviu D. Carteris patvirtino, kad N. Kessinger tikrai yra rašiusi vyrui, kurio nusikaltimai sukrėtė visą šalį. Bent Ch. Wattsas, pasak D. Carterio, yra šventai įsitikinęs, kad yra gavęs laiškų nuo buvusios meilužės.

Vasario 27 d. į laisvę iš Dodžo kolonijos išėjęs D. Carteris paminėjo, kad apie tai, jog N. Kessinger jam neva rašo, 35-erių metų Ch. Wattsas prasitarė pernai rugsėjį.

Ch. Wattsas tvirtino, kad kalėjimo prižiūrėtojai, supratę, kas vyksta, nutarė jį nubausti – užblokuoti jo elektroninio pašto paskyrą ir atidžiai stebėti visus gaunamus laiškus.

„Jam buvo uždrausta palaikyti su ja ryšį, tačiau ji pati susisiekė jam parašydama“, – pasakė D. Carteris.

Pataisos kolonijos Viskonsino departamento atstovas spaudai Johnas Beardas nurodė galįs pakomentuoti D. Carterio atskleistą informaciją.

N. Kessinger ir Ch. Wattsas dirbo naftos įmonėje „Anadarko“, taigi, susipažino darbe. Ch. Wattsas pasakė moteriai, kad gyvena atskirai nuo žmonos. Kai galop prisipažino įvykdęs žmogžudystes, tyrėjams paaiškino, kad padarytų nusikaltimų motyvas – noras pradėti gyvenimą su N. Kessinger.

Niekas nė nemėgino įtarti, kad N. Kessinger žinojo apie Ch. Wattso planą išžudyti savo šeimą, be to, nuoširdžiai manė, kad romanas su Ch. Wattsu tėra nekaltas flirtas, tačiau po kruvinų įvykių ji vis viena buvo užversta neapykantos kupinais laiškais. Ji ir dabar gyvena nuolatos slapstydamasi, nors nuo nusikaltimų jau praėjo daugiau nei pustrečių metų.

34-erių metų D. Carteris nurodė, kad Ch. Wattsas, kaip pats neva sakė, Shanann nužudė siekdamas išvengti priedermės mokėti alimentus, be to, jis nenorėjo, kad gimtų sūnus, kurio žmona laukėsi, ir dar bijojo, kad skyrybų atveju sutuoktinei gali atitekti jų namai Frederike, Kolorado valstijoje.

„Visgi aš netikiu tokiais paaiškinimais“, – prisipažino D. Carteris. Jis pats, beje, už grotų buvo atsidūręs dėl metamfetamino laikymo ir pinigų vagysčių iš savo darbdavių restoranų tinkle „Arby“.

„Aš niekaip negalėčiau išžudyti visos savo šeimos vien tik todėl, kad nenorėčiau vaiko ar siekčiau išsisukti nuo alimentų. Mano gyvenime yra nutikę daug dalykų, tačiau dar niekada nebuvo kilęs noras išžudyti šeimą vien todėl, kad kas nors būtų taip, kaip noriu aš“, – kalbėjo D. Carteris.

Ch. Wattsas savo žmoną nužudė tada, kai ši sugrįžo iš komandiruotės Arizonoje. Vyras sutuoktinę pasmaugė, o tada įmetė jos kūną į savo sunkvežimį ir kartu su dviem dukterimis nuvežė prie atokioje vietoje esančių „Anadarko“ priklausančių naftos cisternų.

Žmonos kūną Ch. Wattsas užkasė negiliai žemėje, o tada uždusino dukteris ir įmetė jų palaikus į naftos cisternas.

„Jis sakė manęs, kad naftoje kūnai suirs“, – sakė D. Carter per interviu DailyMail.com.

Porą dienų Ch. Wattsas tvirtino nesąs kaip nors susijęs su šeimos dingimu ir netgi televizijos laidos eteryje maldavo žmoną sugrįžti namo. Po suėmimo jis teigė, kad tai Shanann nužudė mergaites, išgirdusi apie jo norą skirtis, ir jis, į tai reaguodamas ir užvaldytas įsiūčio, pasmaugė savo žmoną.

Per teismo posėdį Ch. Wattsas prisipažino kaltu, kad išvengtų mirties bausmės, kuri dabar Kolorado valstijoje panaikinta.

Buvusiems kaliniams skirtame būste Grin Bėjuje, Viskonsine, šiuo metu gyvenantis D. Carteris nurodė, kad dviejų dukterų nuotraukas Ch. Wattsas buvo prisisegęs prie savo kameros sienos.

„Bet Shanann nuotraukos jisai nebuvo pasikabinęs“, – paminėjo D. Carteris.

„Jis sakė kasnakt sapnuojantis košmarus, kurių siužetas vis tas pats: dvi dukros, žaidžiančios gaudynių jo kalėjimo kameroje“, – pasakojo D. D. Carteris.

Į Dodžo koloniją Ch. Wattsas buvo perkeltas dėl jo paties saugumo. Iš pat pradžių jisai kalėjo Kolorado valstijoje.

Nuo spalio mėnesio Ch. Wattsui teko dalytis kamera su kitu vaiko žudiku Marcusu Johnsonu (pravarde MJ). 2015-aisiais už rizikingo elgesio nulemtą žmogžudystę jam buvo skirta 40-ies metų laisvės atėmimo bausmė. Jis nužudė trimetį savo merginos sūnelį, panardindamas jį į kone verdantį vandenį, kadangi vaikas buvo prisidergęs kelnes.

Teismo salėje M. Johnsonas paaiškino, kad mažojo Hunterio Wise‘o mirtis buvo nelaimingo atsitiktinumo pasekmė, mat jis per neapdairumą nepatikrino vandens temperatūros.

Vis dėlto, sprendžiant iš sužeidimų ant berniuko kūno, galima teigti, jog jis buvo trankytas per veidą ir muštas diržu.

„Ta kamera buvo apie dviejų metrų pločio ir pustrečio metro ilgio, taigi, dviem žmonėms joje turėjo būti gana ankšta, – sakė D. Carteris, – tačiau MJ ir Chrisas sutarė kuo puikiausiai ir netgi rūpinosi vienas kitu. Chrisas miegodavo ant apatinio gulto, o MJ – ant viršutinio.“
D. Carterio kamera buvo priešais, kitoje koridoriaus pusėje.

„Už tai, ką abu padarė, ir Chrisas, ir MJ dažnai sulaukia grasinamų mirtimi iš kitų kalinių. Todėl apgyvendinti kurio nors iš jų su bet kuriuo kitu kaliniu buvo neįmanoma“, – nurodė D. Carteris.

Pastaruoju metu Ch. Wattsas buvo uždarytas į vienutę, o pernai liepę jam buvo skirtas griežtos disciplinos režimas. Tokį sprendimą teko priimti po tai, kai jo bičiulio Dylano Tallmano kameroje buvo aptikta keletas Ch. Wattsui priklausiusių daiktų, įskaitant šortus, lubrikantą ir vaikišką aliejų.

Per išskirtinį interviu portalui DailyMail.com D. Tallmano tuometinė draugužė Christa Richello primygtinai tvirtino, kad vyrai negalėjo būti meilužiais.

Vis dėlto D. Carteris tvirtina, kad Ch. Wattsas ir D. Tallmanas tikrai santykiaudavo kalėdami už grotų.

„Jie buvo kuo tikriausi meilužiai, – sakė jis. – Tarp jų, be jokios abejonės, buvo užsimezgę intymūs santykiai. Jie visą laiką leisdavo drauge, be to, net pareigūnai yra man sakę turį įrodymų, kad jie santykiauja.“

D. Carteris atskleidė, kad, būdamas kalėjime, jis pats buvo pateikęs skundą dėl D. Tallmano vykdyto seksualinio priekabiavimo. 32-ejų metų D. Tallmanas laisvės atėmimo bausmę atlikinėjo už įsilaužimus ir machinacijas su narkotikais.

„Dylanas paprašė Christos, kad atsiųstų man 40 dolerių. Taip ketino man sumokėti, kad nepateikčiau skundo. Aišku, jis nepasakė jai, kam buvo skirti tie pinigai“, – sakė D. Carteris.

Į DailyMail.com prašymą pakomentuoti šį epizodą Ch. Richello nesureagavo.

Anot D. Carterio, Ch. Wattsas ir toliau tebegauna begalę laiškų iš įvairių moterų. Dažnai jos atsiunčia ir pinigų, taip padėdamos surinkti 6 mln. dolerių (4,9 mln. eurų) sumą, kurią, teisėjo nurodymu, žudikas turi sumokėti Shanann tėvams – Frankui ir Sandy Rzucekams.

„Aš tiksliai nežinau, bet nenustebčiau, jeigu paaiškėtų, kad per savaitę jis gauna iki milijono dolerių. Jis gauna labai daug laiškų – gal nuo 10 ar 20 žmonių per dieną. Dagelio laiškų autoriai – žmonės, kurie juo žavėjosi, – tiek moterys, tiek vyrai. Žinoma, sulaukia ir daug grasinimų mirtimi.“

„Jam rašo žmonės, norintys su juo susituokti, nors jo asmeniškai net nepažįsta. Jie tiesiog siunčia jam pinigus. Į daugelį laiškų jis neatsako, kai kuriuos perleidžia savo kameros draugams“, – pasakojo D. Carteris.

Verta užsiminti, kad pinigai dažnai siunčiami ir kitiems plačiai pagarsėjusiems kaliniams, pavyzdžiui, žudikams Brendanui Dassey ir Stevenui Avery, apie kuriuos 2015-aisiais buvo sukurtas „Netflix“ transliuotas dokumentinis serialas „Making a Murderer“ (Kaip tampama žudiku).

Portalo DailyMail.com reporteriui D. Carteris parodė praeitų metų liepą, kada jis pats buvo perkeltas į kitą Viskonsino kalėjimą, nuo Ch. Wattso gautą laišką. Tekstas nustebino nuorodų į Bibliją gausa.
„Chrisas ryžtingai atsigręžė į Dievą, – konstatavo D. Carteris. – Begalę laiko jis praleido skaitydamas Bibliją ir iš tiesų yra giliai atjaučiantis žmogus.“

Ch. Wattsas dirba kalėjimo virtuvėje. Jam patikėtas mėsininko darbas, taigi, jisai kapoja mėsą, iš kurios ruošiamas valgis kaliniams. Laisvu nuo darbo metu jis valandų valandas praleidžia kalėjimo teisės knygų bibliotekoje. Čia renka medžiagą, kurią galėtų panaudoti teikdamas apeliaciją.

„Manau, tai vienintelis dalykas, stumiantis jį pirmyn, – svarstė D. Carteris. – Jis kuo rimčiausiai mano, kad vieną dieną išeis į laisvę, nors visi kiti puikiai žino, kad šito niekada nebus.“

„Jis susikirto per patikrą melo detektoriumi, jis prisipažino policijai, kad nužudė Shanann ir mergaites, jis prisipažino tai savo tėvui, prisipažino pataisos kolonijos pareigūnams Dodže, prisipažino man, bet vis tiek teigia, kad kaltinimai žmogžudystėmis – nepagrįsti, ir kad tada, kai tai nutiko, jam buvo aptemęs protas.“

„Esu įsitikinęs, kad visą likusį gyvenimą Ch. Wattsas praleis Dodže. Jam tai bene saugiausia vieta visoje planetoje. Dėl milžiniško priešiškumo, kurį visi jam jaučia, atsidūręs kitame kalėjime jisai, ko gero, labai greitai būtų nužudytas“, – samprotavo D. Carteris.

„Daugelis pareigūnų Dodže mano, kad jis ir Dylanas Tallmanas – visiški padugnės, tačiau jų pareiga – juos saugoti ir jie tą pareigą atlieka puikiai“, – konstatavo D. Carteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)