Grady gimė turėdamas retą apsigimimą, vadinamą ektrodaktilija (bedelnyste). Ši fizinė negalia, dar vadinama Krabo žnyplių sindromu, jo šeimą persekiojo iš kartos į kartą.

Ektrodaktilija reiškia įgimtą plaštakos nesuaugimą, kai žmogui trūksta vidurinių rankų pirštų, o likę šoniniai pirštai yra suaugę, todėl rankos primena krabo žnyples. Kartais šonuose būna suaugę ir kojų pirštai – būtent tokias pėdas turėjo Grady. Jo tėvas taip pat kentėjo nuo ektrodaktilijos ir keliaudavo po šalį, rengdamas žmogaus – krabo pasirodymus. Tėvas nieko nelaukęs į cirko gyvenimą nuo mažumės įtraukė ir Grady, pavadinęs jį berniuku – omaru, rašo historicmysteries.com.

Grady Stilesas

Grady Stileso gyvenimas

Grady Stilesas cirko scenoje buvo labai populiarus ir užaugo gana stiprus. Nors jis negalėjo vaikščioti, jis judėjo neįgaliojo vežimėliu ir išmoko ropoti ant galūnių. Tai jam leido neįtikėtinai ištreniruoti viršutinę kūno dalį.

Dirbdamas pasirodymuose, berniukas – krabas sutiko jauną merginą, vardu Mary Teresa. Nors ji neturėjo jokių fizinių defektų, būdama 19 metų ji prisijungė prie cirko trupės ir įsimylėjo Grady. Pora susituokė ir susilaukė kelių vaikų, iš kurių du taip pat paveldėjo ektrodaktiliją. Kurį laiką jie visi kartu rengdavo „krabų šeimos“ pasirodymus, bet gyvenimas pradėjo riedėti žemyn, kai Grady pradėjo gerti. Būdamas neblaivus, suaugęs berniukas – krabas ne vienerius metus mušė savo žmoną ir vaikus. Tai tęsėsi iki lemtingo 1973 metų vakaro. Tą kartą Grady susipyko su Mary, sviedė ją ant grindų ir savo rankomis išplėšė jai iš kūno gimdos spiralę. Mary nedelsiant su juo išsiskyrė. Vėliau Grady Stilesas vedė antrą kartą, bet ir antroji žmona jį paliko.

Grady Stilesas

Vis dar daug gerdamas, Grady Stilesas iki 1978 metų gyveno gana tyliai. Tačiau tais metais jis vėl atsidūrė dėmesio centre. Kai jo vyriausioji dukra įsimylėjo vaikiną, kuris nepatiko Grady, jis visai prieš pat jų vestuves nušovė savo būsimą žentą.

Berniukas – krabas lieka laisvėje

Abejonių dėl Grady kaltės nebuvo, nes jis pats prisipažino padaręs šį nusikaltimą. Tačiau kalėti dėl žmogžudystės jam neteko. Nors 1979 metais Grady buvo pripažintas kaltu dėl nužudymo, alkoholizmas ir intensyvus rūkymas padarė savo. Jis susirgo kepenų ciroze ir plaučių emfizema. Teismas nusprendė, jog kalėdamas kalėjime jis negaus reikiamo gydymo, todėl skyrė jam tik 15 metų lygtinę bausmę.

Grady Stilesas

Išvengęs realios laisvės atėmimo bausmės, berniukas – krabas tapo labai pasipūtęs ir nepakenčiamas: jis aplinkiniams girdavosi galįs juos nužudyti ir nesėsti į kalėjimą, kaip jam jau pavyko padaryti. Šis nuosprendis padarė stiprią įtaką pirmajai Grady žmonai Mary, kuri dėl nepaaiškinamų ir nesuprantamų priežasčių ištekėjo už jo antrąkart. Besaikis girtuokliavimas ir įtikėjimas savo nebaudžiamumu vertė Grady dar stipriau smurtauti.

Grady nužudymas

Grady Stilesas

1992 metais Mary nusprendė daugiau nebekentėti Grady smurto. Už 1500 dolerių ji pasamdė savo kaimyną Chrisą Wyantą, kad šis nužudytų jos vyrą. Ch. Wyantas užduotį įvykdė: kol Grady savo namuose Floridoje žiūrėjo televizorių, jis iš nugaros pusės nušovė jį šūviu į galvą. Tačiau kitaip negu Grady Stilesas, Ch. Wyantas už šį nužudymą buvo nuteistas kalėti 27 metus. Mary taip pat stojo prieš teismą – jai buvo skirta 12 metų nelaisvės.

O berniukas – krabas? Atsiminimai apie jį labai prieštaringi. Cirko bendruomenė patvirtino, kad jis buvo labai ūmaus ir karšto būdo ir net lygino jį su šėtonu. Kaimynai ir aplinkiniai taip nekentė Grady, jog į jo laidotuves atėjo vos 10 žmonių, ir laidotuvių organizatoriai nerado norinčiųjų nešti jo karstą. Tačiau kiti laikė jį sumaniu verslininku, kuris nuo pasirodymų per įvairius renginius sugebėjo pereiti prie tokių pasirodymų organizavimo ir tapti jų savininku. Šie žmonės teigė, kad Mary tiesiog reikėjo laikytis nuo jo atokiai ir netekėti už jo antrą kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)