Michelle Knotek, vadinama Shelly, iš pirmo žvilgsnio gyveno žavingą gyvenimą. Šalia jos buvo rūpestingas vyras, su kuriuo ji Vašingtono valstijos Reimondo mieste augino tris vaikus – dvi podukras ir vieną bendrą dukrą. Pora garsėjo nesavanaudišku požiūriu ir sunkiai besiverčiančius bičiulius bei giminaičius kviesdavosi pagyventi pas save. Tačiau po tokių viešnagių svečiai pradingdavo, rašo svetainė allthatisinteresting.com.

Pirmuoju žmogumi, dingusiu po Sh. Knotek globos, tapo jos sena bičiulė Kathy Loreno. Ji Sh. Knotek namuose gyveno penkerius metus, bet 1994-aisiais dingo. Visiems, kurie teiraudavosi, kur yra K. Loreno, Sh. Knotek atsakydavo, kad ji tiesiog kažkur išvyko pradėti naujo gyvenimo. Tą patį ji tvirtino ir tuomet, kai iš jos namų dingo dar du žmonės.

Galiausiai viską atskleidė trys Sh. Knotek dukterys, radusios drąsos papasakoti šiurpią tiesą. Visos trys mergaitės kentė fizinį tėvų smurtą, o jų namuose prisiglaudę svečiai būdavo nužudomi. Dukterys tvirtino, kad Sh. Knotek savo aukas marino badu, girdė vaistais ir kankino, o vieną vyrą privertė nušokti nuo namo stogo, pylė jam ant žaizdų baliklio ir vertė jį gerti šlapimą.

Nors Sh. Knotek nuo 2004 metų sėdi už grotų, 2022 metų birželį sueina terminas, kai ji gali būti paleista į laisvę – ir jos podukros bei dukra jau būgštauja, kas bus toliau.

Namas, kuriame vyko nusikaltimai

Sunki Shelly Knotek vaikystė

1964 metų balandžio 15 dieną gimusi Sh. Knotek niekada nenutolo nuo savo gimtojo Reimondo miesto. Net po daugelio metų nuteista kalėti 18 metų, ji buvo išgabenta į kalėjimą, esantį vos už dviejų valandų kelio nuo savo gimtinės.

Anot „The New York Times“ žurnalisto Greggo Olseno, kuris 2019 metais išleido atvirą knygą apie Shelly Knotek, ankstyvasis žudikės gyvenimas buvo kupinas traumų.

Sh. Knotek, kuri buvo vyriausia iš trijų vaikų, augino alkoholikė motina, kuri galiausiai paliko savo vaikus. Nesugebėdama susitvarkyti su savo širdgėla, Shelly kankindavo savo jaunesnius brolius. Tačiau jos elgesys tapo itin problematiškas, kai sulaukusi 13 metų ji sužinojo, kad jos motina savo vaikų nepaliko – ji tiesiog buvo mirtinai sumušta.

Anot dukterų, Sh. Knotek į šią žinią reagavo piromanija, vagystėmis ir stiklų bėrimu į savo batus.

Būdama 15 metų, ji melagingai apkaltino savo tėvą išžaginimu. Tuomet ji buvo išsiųsta gyventi su savo močiute. Sulaukusi 17 metų, ji ištekėjo už savo pirmojo vyro. Artimieji pasakojo, kad visi jos sutuoktiniai, nors iš pradžių būdavo ja susižavėję, vėliau kęsdavo fizinį ir emocinį jos smurtą.

Michelle Knotek

1987 metais Sh. Knotek ištekėjo už trečiojo ir paskutinio savo vyro Davido Knoteko. Jis buvo statybininkas ir karinio jūrų laivyno veteranas, iš dviejų ankstesnių santuokų turėjęs dvi dukteris – 12 metų Nikki ir 9 metų Sami.

Prieš savo trečiąjį vyrą Sh. Knotek taip pat reguliariai smurtaudavo ir su metais darėsi vis sadistiškesnė.

Seserų Knotek kančios

Sh. Knotek su vyru Davidu

Shelly Knotek pirmoji auka į jos namus atsikėlė 1988 metais. Tai buvo jos 13 metų sūnėnas Shane`as Watsonas. Jo tėvas sėdėjo kalėjime, o motina gyveno pernelyg skurdžiai, kad galėtų juo rūpintis. Tais pačiais metais Sh. Knotek į savo namus priėmė ir seną savo bičiulę Kathy Loreno, kuri buvo netekusi darbo ir ieškojo pagalbos.

Sh. Knotek kankinti Sh. Watsoną pradėjo beveik iš karto. Įvairiausių bausmių ji prisigalvodavo net už tokius menkiausius dalykus kaip naudojimasis tualetu neatsiklausus. Ji liepdavo jam stovėti šaltyje nuogam ir pildavo ant jo vandenį.

Seserys Knotek taip pat neišvengė smurto. Ji tyčiodavosi iš savo podukrų, liepdama joms atnešti saujas savo gaktos plaukų. Jos taip pat dažnai būdavo uždaromos šuns aptvare. Vieną dieną Shelly taip stūmė Nikki galvą į durų stiklą, jog šis sudužo.

„Žiūrėk, ką privertei mane padaryti“, – pasakė ji vaikui. Tiesa, buvo vienas asmuo, kurio Shelly Knotek tuo metu nelietė – jos naujagimė Tori, kuri gimė sekančiais metais.

Tuo tarpu ji versdavo savo sūnėną ir Nikki šokti nuogiems ir žiūrėdama į juos juokdavosi. Pakankinusi savo podukras ir sūnėną, ji apipildavo juos netikėtomis „meilės bombomis“.

Knotek dukterys su auka Shane`u Watsonu

1988 metų gruodį Sh. Notek savo apgaulingu pozityvumu ir šiluma prisiviliojo K. Loreno, tačiau netrukus ji pradėjo kankinti ir ją. Neturėdama kur daugiau eiti, K. Loreno nesipriešino nuoga dirbti prievartinį darbą, naktimis gerti migdomuosius vaistus ar miegoti rūsyje šalia šildymo katilo.

1994 metais Shelly Knotek ryžosi žmogžudystei. Iki to laiko K. Loreno jau buvo netekusi daugiau kaip 40 kg svorio ir mirė, kai Sh. Knotek ją sumušė. Sh. Knotek sugebėjo įtikinti savo vyrą ir vaikus, kad jie bus įkalinti, jeigu kažkam praneš apie K. Loreno mirtį, ir Davidas Knotekas sudegino K. Loreno palaikus.

Jei kažkas pasiteiraudavo apie K. Loreno, Shelly Knotek tiesiog atsakydavo, jog ji pabėgo su savo mylimuoju. Tačiau Sh. Watsonas suprato, kas vyksta šiuose namuose. Jis parodė Nikki kelias nuotraukas, kuriose dar prieš mirtį užfiksavo siaubingai sulysusią K. Loreno – šias fotografijas jis ketino parodyti policijai.

Nikki apie šį planą prasitarė savo pamotei, ir 1995 metų vasarį Davidas Knotekas šūviu į galvą nužudė Sh. Watsoną.

„Priežastis, kodėl mano mama sugebėjo kontroliuoti Dave`ą, buvo ta, kad jis – nors jį myliu – buvo labai silpnas žmogus, – vėliau teigs Sami Knotek. – Jis neturėjo jokio stuburo. Jis galėjo vesti ir kažkam tapti puikiu vyru, nes tikrai galėjo toks būti, tačiau jis tiesiog susigriovė sau gyvenimą“.

K. Loreno

Paskutinė žmogžudystė

Kol šeimą pasiekė teisingumo ranka, Sh. Knotek atėmė gyvybę dar vienai aukai – savo bičiuliui Ronui Woodworthui, kuris atsikėlė į šeimos namus 1999 metais.

R. Woodworthas buvo 57 metų veteranas, turėjęs bėdų su narkotikais. Netrukus po to, kai įsikėlė, Sh. Knotek išvadino jį bjauria padugne. Jam taip pat teko kęsti nuolatines patyčias ir mušimus. Jam buvo draudžiama naudotis tualetu viduje, todėl jis buvo priverstas vaikščioti į lauką.

2002 metais Sh. Knotek taip pat ėmėsi „globoti“ 81 metų buvusį prekybinio laivo jūreivį Jamesą McClintocką. Teigiama, kad J. McClintockas užrašė Sh. Knotek savo 140 tūkst. dolerių vertės namus, kai nugaišo jo labradoras Sissy. Atsitiktinumas ar ne, bet J. McClintockas mirė nuo galvos sužalojimų, kuriuos neva patyrė parkritęs savo namuose. Tačiau policijai taip niekada ir nepavyko susieti Sh. Knotek su J. McClintocko mirtimi.

Grįžtant į prie R. Woodwortho, Sh. Knotek pareikalavo, kad jis nutrauktų visus ryšius su savo šeima, vertė jį gerti savo paties šlapimą, o galiausiai liepė jam nušokti nuo namo stogo. Šokdamas nuo dviejų aukštų pastato, R. Woodworthas nežuvo, bet stipriai susižalojo. Sh. Knotek ant jo žaizdų pylė baliklį, kol galiausiai 2003 metų rugpjūtį R. Woodworthas mirė.

Kol jo palaikai gulėjo šaldiklyje, Sh. Knotek R. Woodwortho draugams aiškino, kad jis gavo darbą Takomoje. Galiausiai D. Knotekas palaidojo jį kiemo teritorijoje, bet būtent R. Woodwortho „dingimas“ paskatino tuo metu 14 metų Tori suprasti, kas vyksta jų šeimoje.

Knotek dukra su auka Shane`u Watsonu

Iki to laiko jos vyresnės seserys jau buvo išsikėlusios iš tėvų namų, bet kai Tori joms prasitarė, kas, jos manymu, galėjo nutikti R. Woodworthui, jos paragino jaunėlę surinkti R. Woodwortho daiktus bei kitus įkalčius, kad būtų galima apie tai pranešti policijai. Tori taip ir padarė.

2003 metais policija surengė reidą į Knotekų namus ir aptiko palaidotus R. Woodwortho palaikus. Tų pačių metų rugpjūčio 8 dieną Davidas ir Shelly Knotekai buvo suimti.

Tori Knotek buvo pavesta savo sesers Sami globai. Tuo tarpu D. Knotekas prisipažino nušovęs Sh. Watsoną ir palaidojęs R. Woodworthą. Už vaikino nužudymą jam buvo pateikti kaltinimai antro laipsnio žmogžudyste. Jis buvo nuteistas kalėti 13 metų.

Michelle Knotek už K. Loreno ir R. Woodwortho nužudymus buvo pateikti kaltinimai atitinkamai antrojo laipsnio žmogžudyste ir nužudymu dėl neatsargumo. Ji buvo nuteista kalėti 22 metus, bet 2022 metų birželį jau turės galimybę išeiti į laisvę.

Michelle Knotek byla

Jos šeimos nariai yra giliai sunerimę dėl jos paleidimo.

„Jeigu ji kada nors pasirodys prie mano namų slenksčio, užrakinsiu visas duris, užsibarikaduosiu vonioje ir skambinsiu policijai“, – sakė Sami.

Seserims Nikki ir Sami dabar yra atitinkamai 46 ir 43 metai ir jos abi gyvena Sietle. Tačiau jų seseriai Tori reikėjo pakeisti aplinką ir ji persikėlė gyventi į Koloradą.

D. Knotekui dukterys atleido, bet Sh. Knotek visoms trims moterims tebekelia siaubą ir jos su baime laukia jos paleidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)