Reddit“ redaktoriai paprašė laidojimo namų darbuotojų – nuo balzamuotojo iki laidotuvių organizatorių – bei kitų, su mirtimi akis į akį susiduriančių, pasidalinti keisčiausiomis profesinėmis istorijomis. Prašymo rezultatai tikrai pranoko lūkesčius. Vienos istorijos nepaaiškinamos sveiku protu, kitos labai liūdnos, tačiau visos moko labai paprastos tiesos: mielieji, saugokite save ir kitus – kai vairuojate, maudotės ar tiesiog... einate pro bažnyčią.

Tuos senelių globos namus reikia uždaryti

Pasakoja PastelPastries: „Ant skrodimo stalo gulėjo tas vyrukas, o visa jo užpakalinė dalis buvo supuvusi iki pat kaulo. Paaiškėjo, kad jis paskutiniu metu gyveno slaugos namuose, buvo paralyžiuotas. Personalo aplaidumas tiesiog atėmė žadą – jo niekas neprausė taip ilgai, kad gyvas žmogus ėmė pūti. Belieka tikėtis, kad to nejautė pats... Tikroji situacija paaiškėjo tik tada, kai jis atsidūrė ant to stalo“.

Moterį pražudė... chimera

Pasakoja Back2Bach: „Laidojimo namuose teko laidotuvėms paruošti moterį, kurią pražudė nuo senos bažnyčios bokšto tiesiai jai ant galvos nukritusi chimeros skulptūra. Smūgio būta tokio stipraus, jog rekonstrukciniai velionės galvos darbai užtruko net kelias dienas“.

Dar vienas įrodymas, jog su spaustuvu reikia elgtis atsargiai

Pasakoja Ed98208: „Pats keisčiausias ir labiausiai gluminantis atvejis mano karjeroje buvo šeštą dešimtį baigiantis vyras, miręs nuo plaučių embolijos – tokia mirtina būklė jį ištiko spaustuvu prisispaudus penį. Bandžiau rasti bent kažkokį paaiškinimą, jog tai galėjo nutikti netyčia (galbūt nuogas užsiiminėjo metalo ar medžio darbais), bet man nepavyko. Sunku įsivaizduoti, ką jis veikė...“.

Rūkymas žudo. Tikrai

Pasakoja TooMuchPretzels: „Kartą turėjome reikalų su negyvėle, kuri atrodė taip, tarsi būtų žuvusi kare. Nudegimai, plėštinės žaizdos – mano įsivaizdavimu, būtent taip atrodo karys, užmynęs ant minos, ar tapęs granatos taikiniu... Vėliau paaiškėjo, kad ponia vos prieš dieną buvo išleista iš ligoninės po klubo sąnario keitimo operacijos. Medikai jai įdavė deguonies balioną ir griežtai prisakė nerūkyti. Namuose dama atsipalaidavo, pamiršo visus perspėjimus ir, patogiai įsitaisiusi ant sofos namų terasoje, šalia pasistačiusi deguonį (deguonį tiekiantys vamzdeliai buvo nosyje), užsidegė paskutinę cigaretę savo gyvenime...“.

Torto glajaus pavojai

Pasakoja TheModernMortician: „Dama mirtinai apsivalgė torto glajaus... Dvi dienos iki mirties kaimynai ją matė sėdinčią jos mėgstamiausioje kėdėje.. Kol kažkas nesusiprotėjo prieiti arčiau. Moteris buvo mirusi, ant kelių pasidėjusi glajaus indelį. Ant žemės prie kėdės mėtėsi keturi tušti indeliai. Ant smakro taip pat buvo glajaus... Velionės mama pasakojo, kad prieš penkis mėnesius jai buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija. Likimo ironija“.

Mirtinas atsipalaidavimas vonioje

Pasakoja Ephialtis: „Vienas toks atvejis. Didžiuliame butų komplekse pradėjo siaubingai dvokti – tvaikas sklido iš konkretaus buto. Šeimininkas vonioje aptiko mirusią ten gyvenusią moterį...

Panašu, kad ji, lipdama į vonią, patyrė širdies smūgį. Vanduo bėgo ir bėgo, karštas vanduo. Krisdama su koja ištraukė vonios kamštį, tad potvynis neprasidėjo. Taigi, kas vyko ateinančias dvi savaites? Moteris lėtai virė po karšto vandens srove. Manote, kad vanduo, ištuštėjus vandens šildytuvui, turėjo atvėsti? Deja, bet ne – visas didžiulis namas naudojasi bendra sistema.

Kai atvyko specialiosios tarnybos, lavono iškėlimą iš vonios prilygino patirčiai su labai ilgai marinuotu ir ilgai keptu viščiuku – mėsa tiesiog krito nuo kaulo“.

Masturbacija gali baigtis morge

Rašo princessolympia: „Vieną kartą turėjome lavoną, kuris, būdamas gyvas, labai mėgo masturbuotis. Paskutinį kartą gyvenime su savimi smaginosi taip intensyviai ir ilgai, jog sutrikdė penio kraujotaką. Į vyruko lyties organą įsimetė infekcija, prasidėjo gangrena. Galiausiai infekcija pateko į kraujotaką, ir vyrą pražudė“.

Labai liūdnos šventės

Pasakoja BenicioDelPollo: „Mano tėtis kurį laiką dirbo morge ir buvo atsakingas už skrodimus. Iš visos to meto patirties išskiria mažą mergaitę, kuri buvo mirtinai sudegusi gulėdama embriono poza. Panašu, kad, namuose kilus gaisrui, ji nusprendė pasislėpti po Kalėdų eglute, kuri netruko virsti tikru fakelu“.

O kur jo galva?

Pasakoja UlicBelouve: „Įvyko siaubinga motociklo avarija. Motociklininkas važiavo be šalmo. Ir liko be galvos, pareigūnai ilgai patamsyje krūmynuose ieškojo trūkstamos aukos kūno dalies, bet nieko nerado. Galiausiai paaiškėjo, kad ta galva niekur nedingo – tiesiog smūgio buvo įgrūsta į kūną“.

Mirtinai nutrenkė elektra – tik niekur greta nebuvo elektros

Pasakoja Azryhael: „Teko dirbti tiek paramediku, tiek morge, tad, patikėkite – esu prisižiūrėjęs keisčiausių ir šiurpiausių dalykų. Vienas iš įdomiausių egzempliorių buvo vyrukas, kuriam, atlikus skrodimą, mirties priežastimi buvo įvardyta elektra, nors apleistas ūkis, kuriame jis mirė, elektros neturėjo jau kelis dešimtmečius. Visos detalės bylojo, kad vyras mirė vietoje, kur vėliau rasti jo palaikai, taigi jo kūno ten niekas nepaliko. Idėjų, kaip tokioje vietoje galėjo žūti nutrenktas elektros, nebuvo...

Jis buvo mediniame pastate su sveikutėliu stogu. Buvo pačiame kambario viduryje, taigi menkai tikėtina, kad lietėsi prie kažko, galėjusio tapti laidininku ir perduoti elektros srovę, pavyzdžiui iš žaibo, ir taip pražudyti. Nebuvo nieko panašaus. Ir tai labai keista“.

Kaip pagalvė tampa pavojingesnė už heroiną

Pasakoja EilrahcNotneb: „Galbūt ir nieko išskirtinio, bet man labiausiai įsiminė vienas vyrukas, priklausomas nuo heroino. Koroneris nuspendė, kad visgi jį pražudė ne narkotikai, o jo... pagalvė.

Vyrukas susileido tokią didelę dozę, jog prarado kūno kontrolę – krito veidu ant lovos. Buvo tiesiog suparalyžiuotas ir galiausiai paprasčiausiai užduso. Jeigu, pavyzdžiui, dar nebūčiau apsisprendęs, kad narkotikų mano gyvenime tikrai nebus, jo šeimos veidai būtų privertę visiems laikams sau prisiekti nesiartinti prie tų nesąmonių“.

Medžio ūglio prakeiksmas

Pasakoja TheCrispiestofBacon: „Brolis man papasakojo tikrai šiurpią istoriją apie vyruką, patekusį į avariją. Po susidūrimo jis išskrido pro priekinį stiklą. Kai nelaimės vietoje pasirodė policija ir kitos tarnybos, jis sėdėjo netoliese automobilio ištiktas šoko, tačiau puikios būklės, turint omenyje, kas ką tik nutiko – tik lūžusi ranka ir keli nubrozdinimai. Atrodė, kad vyrukui iš tikrųjų stebuklingai pasisekė. Vos tik atvykę greitosios pagalbos medikai jį pakėlė ir atidžiau apžiūrėjo, jaunas vyras susmuko ir liovėsi kvėpavęs. Jis skubiai nugabentas į ligoninę, kur netrukus ir mirė, tačiau medikai niekaip negalėjo įvardyti jo tokios staigios mirties priežasties.

Mano brolis atliko mirusiojo skrodimą ir išsiaiškino, kad vaikinas, išlėkęs per priekinį automobilio stiklą, išange nusileido tiesiai ant nedidelio medžio ūglio. Kol sėdėjo, buvo šoko būsenos ir greičiausiai nesusigaudė, kas nutiko, bet, kai medikai jį pastatė, medelis greičiausiai perdūrė jo žarnas ir negrįžtamai pažeidė vidaus organus...“.

Labai makabriškas būdas užsidirbti

Pasakoja constantterror: „Nesu profesine prasme niekaip susijęs su mirtimi, tačiau daugiabutyje, kuriame gyvenu, nutiko labai keista istorija: antrame aukšte gyveno tikra keistuolė. Mėgdavo iki pusės nuoga stovėti balkone ir plūsti žmones, keiktis baisiausiais žodžiais. Kartą vos manęs neužmušė ant galvos numetusi stiklainį, kai buvau apačioje. Trūko kelių centimetrų, ir dabar čia jums nerašyčiau. Ir dar: turėjo septyniasdešimties meilužį, apsigyvenusį kartu (tik vienas Dievas težino, kaip tai galėjo nutikti).

Kad ir kaip ten bebūtų, vieną dieną ji dingo tarsi į vandenį, o dar po kurio laiko kaimynai ėmė justi iš jos buto sklindantį nepakeliamą dvoką. Buvo iškviesta policija, atvykę pareigūnai išlaužė duris. Jų pamatytas vaizdas siaubingai sukrėtė. Lovoje gulėjo šeimininkė ir jos mylimasis. Ji buvo mirusi maždaug prieš dvi savaites, tačiau jos gyvenimo palydovas – prieš mažiausiai TRIS mėnesius.

Greičiausiai žinią apie partnerio mirtį ji laikė paslaptyje, kad ir toliau, naudodamasi jo dokumentais, galėtų gauti jo pensiją. Kodėl visą tą laiką miegojo vienoje lovoje su lavonu, nesuvokiama protu. O ir pats tas butas... Ne butas, o tikras sąvartynas. Aplinkui vien kalnai šiukšlių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)