Atėnų psichinės sveikatos centras

„The Ridges“ ligoninė iš pradžių vadinosi Atėnų psichinės sveikatos centras. Ji įsikūrusi Atėnuose, Ohajo valstijoje (JAV), o buvo įsteigta 1874 m. Didelės tokio tipo klinikos buvo įprastas reiškinys to meto Amerikoje, nes psichikos sutrikimų turintys asmenys tais laikais tiesiog buvo atskiriami nuo visuomenės. Kad visi psichikos sutrikimų turintys ligoniai kažkur sutilptų, reikėjo statyti didžiulius pastatus. „The Ridges“ ligoninė galėjo patogiai sutalpinti apie 550 pacientų.

„The Ridges“ ligoninė

Tačiau bėgant metams į ligoninę buvo priimama vis daugiau pacientų, kol galiausiai šeštajame dešimtmetyje šioje ligoninėje pacientai jau sunkiai betilpo – ligonių joje jau buvo apie 2 tūkstančius.

Vis dėlto netgi turint omeny šitokį kiekį ligonių, pastate buvo priestatų ar net atskirų aukštų, kurie liko nerenovuoti ir nenaudojami.

Žmogaus kūno formos dėmė

Margaret Schilling kūno atspaudas

Viename iš tokių nenaudojamų kambarių viršutiniame ligoninės aukšte liko Margaretos Schilling pėdsakų. Tai pacientė, kuri 1979 m. šiame kambaryje buvo rasta negyva. Ant grindų, toje vietoje, kur ji buvo rasta, liko didelė žmogaus kūno formos dėmė. Šią istoriją supa daug įvairių mitų.

Pasakojama, kad Margaret buvo kurčnebylė, kuri netyčia atsiskyrė nuo prižiūrėtojų ir užsirakino viršutiniame aukšte. Kalbama, kad ji mirė lėta ir kankinama mirtimi, nes būdama kurčnebylė negalėjo prisišaukti pagalbos.

Kas iš tiesų nutiko Margaretai Schilling?

Margaret Schilling

Iš tiesų Margareta buvo moteris, turinti psichikos negalią. Ji pasiklydo, netyčia užsirakino tuščioje palatoje ir nesugebėjo iš jos išeiti. Ji dingo 1978 m. gruodžio 2 d., ir ją pavyko rasti tik daugiau nei po mėnesio – 1979 m. sausio 12 d.

Greičiausiai, ji mirė sustojus širdžiai nuo šalčio, kuris nešildomoje pastato dalyje žiemą buvo stingdantis. Įdomu tai, kad Margareta buvo rasta visiškai nuoga. Tikėtina, kad ji nusirengė visus drabužius, tvarkingai juos sulankstė ir pasidėjo šalia ant betoninių grindų.

Nenuplaunama dėmė

Margaret Schilling kūno atspaudas

Kai jos irstantis kūnas buvo išneštas, paaiškėjo, kad toje vietoje, kur jis gulėjo, ant betoninių grindų liko nenuplaunama dėmė. Manoma, kad dėmė susidarė yrantį kūną kasdien apšviečiant saulei. Dėmę daug kartų mėginta nuvalyti, panaikinti, tačiau ji liko.

Nenutrinama dėmė iki šių dienų kasmet pritraukia į „The Ridges“ ligoninę tūkstančius lankytojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)