16-metė B. Cooper nė nesvajojo tapti „Mis Amerika". Ji su draugėmis lankėsi Bertrando salos pramogų parke (Naujojo Džersio valstijoje) ir pamatė skelbimą apie vyksiantį grožio konkursą „Mis Bertrando sala“. Draugių paraginta Bettė sudalyvavo konkurse – tiesiog iš smalsumo, neturėdama nė trupinėlio vilties laimėti. Dideliam visų nustebimui, mergina tą grožio konkursą laimėjo. Pergalė reiškė, kad ji automatiškai tampa kito grožio konkurso – „Mis Amerika“, vyksiančio Atlantik Sityje, dalyve, rašoma thevintagenews.com.

Griežtų, religingų tėvų ši žinia per daug nenudžiugino. Iš pradžių jie norėjo uždrausti dukteriai vykti į konkursą, bet vėliau persigalvojo. Tėvai nesitikėjo, kad paauglė duktė laimės, tad pralaimėjimas nebūtų sukėlęs skaudaus nusivylimo ar turėjęs kokių nors padarinių.

Cooperių šeima išvyko į Atlantik Sitį. Vos atvykusią į pakrantės miestą, Bettę supažindino su išvaizdžiu jaunuoliu – 23 m. Louisu Offu iš garsios Naujojo Džersio šeimos.

Bettė Cooper

Vaikinas ir mergina iš karto vienas kitam patiko. Kol ambicingesnės grožio konkurso dalyvės stengėsi būti pastebėtos žurnalistų ir konkurso komisijos narių, naujoji porelė leido laiką kartu – vaikščiodavo paplūdimiu, vakarieniaudavo, kalbėdavosi.

Prasidėjus konkursui įvyko netikėtas dalykas – naivi, miela Bettė puikiai pasirodė vakarinių suknelių rungtyje ir talentų šou. Dėl šviesių garbanų, duobučių skruostuose ir žavaus dainavimo ją ėmė lyginti su to dešimtmečio numylėtine – aktore Shirley Temple.

Popietę prieš konkurso finalą Bettė su Louisu valgė restorane, staiga jis jos paklausė: „Ar galvojai, ką darysi, jei laimėsi?“ Mergina nusijuokė ir atsakė, kad neturi jokių šansų laimėti. Jos vaikino nuomonė buvo kitokia.

Interviu rašytojui Frankui Defordui (jo 1971 m. knygai „Štai ji – „Mis Amerikos“ gyvenimas ir epocha“) jis teigė pasakęs Bettei: „Žinok, jei laimėsi, mane gali pamiršti, nenoriu su tuo turėti nieko bendro. Gyvenime mažų mažiausiai trokštu viešumo.“

Bettė Cooper

Paaiškėjo, kad vaikinas neapsiriko – B. Cooper karūnavo 1937 m. „Mis Amerika". Vietos laikraštis rašė apie laimėtoją: „Naujosios Amerikos grožio karalienės ūgis 1,69 m, svoris – 55 kg. Blondinė, žydraakė B. Cooper yra šviesaus gymio. Talentų rungtyje naujoji Amerikos gražuolė dainavo – ji pademonstravo mielą sopraną. Merginos pomėgiai – lengvoji atletika, sportas, jai labiausiai patinka krepšinis. Naujoji Mis Amerika turi ambicijų teatrališkai karjerai – labiausiai ją domina vaidyba kine, antroje vietoje – teatro scena, dar sutiktų sieti savo ateitį su darbu radijuje.“

Paskutinė pastraipa apie vaidyba kine ar teatre, tikėtina, buvo išgalvota, reikalinga tik konkurso reklamai. Bettė visiškai netroško būti dėmesio centre. Konkurso finalo nuotraukose – švytinti gražuolė, praėjus kelioms valandoms po pergalės pozuojanti su šermuonėlių kailiais puošta suknele ir karūna. O parėjusi į savo numerį viešbutyje mergina puolė į ašaras – visas tas šurmulys ją stipriai išvargino. Negana to, Louisas, kaip ir buvo žadėjęs, nutraukė jų draugystę.

Antrą valandą nakties susirūpinęs Bettės tėvas paskambino tuometiniam jau buvusiam gerbėjui ir paprašė atvažiuoti į viešbutį. Atvykęs Louisas rado merginą ir jos tėvus apimtus panikos ir nutarė, kad reikia kažko imtis. Prieš pat saulėtekį jis su dviem draugais išvedė Bettę pro viešbučio evakuacinį išėjimą, nuvedė iki motorinės valties, prišvartuotos prie kranto už 3 km., ir išplukdė.

Bettė Cooper

Tuo metu seniausiame Atlantik Sičio pramogų parke „Steel Pier“ pastatė raudonu aksomu aptrauktą sostą ir rengėsi oficialiam „Mis Amerikos" pristatymui susižavėjusiai publikai. Žurnalistai ir konkurso organizatoriai laukė, tačiau grožio karalienė vis nesirodė. Kai paaiškėjo, kad B. Cooper neateis, ėmė jos ieškoti, bet niekur nerado. Kilo sujudimas – „Mis Amerika" dingo!

Nejaugi ją pagrobė? O gal ji pabėgo su savo palydovu? Įsitraukė net garsus radijo komentatorius Walteris Winchellas – paskelbė, kad porą lyg matė Merilande. Paieškos būriai šukavo paplūdimį, bergždžiai stengdamiesi rasti pradingusią „Mis Ameriką".

Niekas nepastebėjo, kaip prieblandoje atgal parplaukė motorinė valtis, o tuo metu pora su automobiliu važiavo į gimtą Bettės miestelį Haketstauną. Kai grožio konkurso organizatoriai sužinojo, kur ji, nusiuntė atstovus, kurie ėmė įtikinėti grožio karalienę grįžti. Galiausiai susitarė, kad naujoji Mis Amerika įvykdys savo įsipareigojimus, tik vyks mažiau susitikimų ir pasirodymų viešumoje.

Atlikusi įsipareigojimus, Bettė dingo iš viešumos, ištekėjo už turtingo vyro ir išvyko gyventi į Konektikuto valstiją. Moteris mirė 2017 m. sulaukusi 97 metų. Buvęs jos gerbėjas irgi sukūrė šeimą, bet jiedu palaikė ryšį.

Neįprastą grožio karalienė dingimą iki šiol vadina „tuo incidentu“, po jo įvedė pakeitimų – konkurso dalyvės turi pasirašyti susitarimą, kuriuo pasižada atlikti visus įsipareigojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)