Vis dėlto viena J. Nicholsono praeity nutikusi istorija, pranoko net drąsiausias jo paties fantazijas ir paliko gilų pėdsaką šio žmogaus asmenybėje. Įdomu ir tai, kad ilgai ir akylai kelis dešimtmečius saugotą paslaptį jis sužinojo anaiptol ne jaunystėje, o jau turėdamas 37-erius metus, rašoma portale thevintagenews.com.

1974 metais aktorius sužinojo, kad moteris, kurią jis laikė savo motina, – Ethel May Nicholson, nebuvo tuo, kuo skelbėsi esanti. Ji ir jos vyras Johnas iš tiesų jį išaugino, bet ši pora – ne jo gimdytojai. Žinia apie tikrąją motinos tapatybę trenkė it perkūnas iš giedro dangaus. Vargu ar galėjo būti kitaip, nes J. Nicholsono motina, kaip paaiškėjo, buvo June – moteris, kurią jis laikė seserimi.
Išaiškėjus paslapčiai, neišvengiamai pakito ir platesnis giminės paveikslas: Ethel teko stoti į senelės vietą, o dar viena seserimi laikyta Lorraine automatiškai tapo teta. Matyt, nuskambės ironiškai, tačiau tiesą apie savo praeitį J. Nicholsonas sužinojo iš žurnalo „Time“ reporterio, rinkusio medžiagą ketinamai spausdinti publikacijai.

Jackas Nicholsonas

Šiaip jau reikia pasakyti, kad vaikystėje ir ankstyvaisiais jaunystės metais J. Nicholsono gyvenimas tekėjo gana stabilia vaga ir jam nieko pernelyg nestigo. Šeima gyveno Naujajame Džersyje. Johnas Nicholsonas darbavosi parduotuvėje, o jo žmona Ethel vadovavo vietiniam grožio salonui. Jame, supamas moterų, jauniklis Jackas praleido išties nemažai laiko.

1937 metais gimusį berniuką salono lankytojos laikė puikiausiu pasaulyje kūdikių. Taip tvirtino Lorraine, ir jos pasakyti žodžiai buvo pacituoti 2003 metais leidinyje „Guardian“ pasirodžiusiame straipsnyje. Rašinio autorius, matyt, negalėjo nepridurti, kad šitaip prasidėjo susižavėjimo kupinų moterų žvilgsnių lydimas J. Nicholsono gyvenimas, ir šiam aspektui nebuvo lemta pasikeisti.

J. Nicholsonui paslapties atskleidimas pernelyg didelio šoko nesukėlė – bent taip atrodė. Kaip rašoma portale biography.com, išgirstą žinią aktorius pakomentavo su jam būdingu atsainumu. „Tas faktas pasirodė gana stulbinantis, tačiau tikrai nebuvo traumuojantis. Juk tuo metu, kai sužinojau, kas iš tiesų buvo mano motina, psichologiniu požiūriu aš, šiaip ar taip, buvau susiformavusi asmenybė. Man, beje, paaiškėjo tam tikri dalykai, ir apskritai pasijutau gana laimingas“, – sakė J. Nicholsonas.

Ši aplinkybė iš dalies paaiškina audringus amžinojo viengungio santykius su įvairiomis moterimis. Ilgiausiai tęsėsi jo partnerystė su aktore Anjelica Huston, bet jai atėjo galas, kad kita aktorė, gerokai už J. Nicholsoną jaunesnė Rebecca Broussard, ėmė lauktis nuo jo kūdikio.

Kaip vėliau rašė „Guardian“, 17 metų trukęs romantinis J. Nicholsono ir A. Huston ryšis galop buvo nutrauktas: A. Huston įžengė į „Paramount“ filmavimo aikštelę, kurioje J. Nicholsonas darbavosi prie nesėkmei pasmerktos juostos „The Two Jakes“, ir su įsiūčiu jį užsipuolė.

J. Nicholsonui teko patirti ir kūrybinių, ir asmeninių krizių. Šie epizodai dažnai persipindavo. Verta paminėti, kad savo darbų katalogą aktorius prilygina savotiškai autobiografijai. Ne veltui draugai ir kritikai neretai sieja J. Nicholsoną su jo kuriamais personažais.

Kai kurie priskiria jį nykstančiai rūšiai – laiko vienu paskutiniųjų Holivudo pleibojų. Šiam klubui kitados priklausė ir Warrenas Beatty, artimas J. Nicholsono bičiulis.

Jackas Nicholsonas su dukra Lorraine

Režisierius Markas Cousinsas, kalbėdamas apie J. Nicholsoną ir jį gaubiančią legendą, nepagailėjo gana kandžių pastabų. „Kai apie jį galvoju, mane apima tam tikras susierzinimas, kaip ir galvojant apie bernvakarį. Regiu išpuikimą ir seksualinę agresiją, bet nė vienos pažeidžiamos vietos. Jis viską daro labai sumaniai. Jis įsišaknijo Holivudo dirvoje ir čia jam leidžiama šaipytis iš sistemos ir ją niekinti, be to, būtent taip pelnyti prielankumą“, – remiantis „Guardian“, sakė režisierius.

Nors po M. Cousinso vertinimais pasirašytų toli gražu ne daugelis, jie charakterizuoja J. Nicholsoną kaip anachronizmą šiandienos kontekste. Vis dėlto verta atkreipti dėmesį, kad netgi M. Cousinsas pripažįsta aktoriaus talentą. Taip pat nevalia pamiršti, kad net dabar, nors jau yra paskelbęs apie pasitraukimą iš kino pramonės, J. Nicholsonas turi ištisus legionus ištikimų gerbėjų.

Kad ir kokių komentarų yra sulaukęs dėl prieštaringo savo būdo, J. Nicholsonas, reikia pasakyti, užaugo mylinčioje šeimoje, suteikusioje jam pasitikėjimo, taip reikalingo žengiant įstabios karjeros keliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)