„Beveik visi nepažįstami žmonės mus vadina seserimis. Ir klausia net po kelis kartus. Sako, jog meluojame, slepiame, kad esam giminaitės“, – vienbalsiai juokiasi „Idėja Vestuvės & Renginiai“ įkūrėjos Enrika ir Justina.

Suvedė motinystės atostogos

Istorijos herojų pažinties istorija gan tipiška – moterys apsigyveno kaimynystėje, susilaukė vaikų ir laikui bėgant susibičiuliavo. Tiek viena, tiek kita žinojo, jog paūgėjus vaikams nenorės grįžti į savo buvusią darbo vietą. Justina nors nuo pat mokyklos laikų dirbo renginiuose, juos organizavo. Dienomis dirbo biurokratinį darbą su įvairiais viešojo sektoriaus renginiais, o vakarais save atiduodavo įvairiems pramoginiais renginiais. Bet jai vis tiek trūko dinamikos bei polėkio. Enrika savo profesinį kelią siejo su biomedicina ir dirbo vienoje iš farmacijos kompanijų. Bet darbas taip pat neleido laisvai kvėpuoti, jame trūko kūrybos ir žavingo pagreičio.

Atėjo metas

„Kai tik pradėjau lauktis dukters pajutau, jog paūgėjus vaikui nenorėsiu grįžti į savo darbą. Regis, pribrendo metas „dirbti sau“, vis tik visą savo profesinį kelią siejau su renginiais. O vestuvės tokios dinamiškos, estetiškos, daug teigiamų emocijų. Taip sutapo, jog ir Enriką sutikau, pajautėm, kad galime dirbti kartu. Žingsnis po žingsnio kasmet stiprėjome kaip komanda, o šiemet rengėme ne vienas vestuves, kuriose viešėjo svečių virš šimto, o juos stebino geriausi šalies profesionalai – nuo kulinarų iki atlikėjų“, – džiaugiasi vedybų planuotoja Justina.

Kada pradėti organizuoti?

Jau kelerius metus aktyviai savo veiklą vykdančios profesionalės, visų pirma, norintiems sutaupyti pataria pradėti planuoti vestuves jau prieš metus.

„Kuo daugiau laiko iki vestuvių turėsite, tuo galėsite išsirinkti optimaliausią kainos ir kokybės santykį suteikiančias paslaugas. Paskutinę minutę, rengiant vestuves vasaros savaitgalį galima sakyti, jog ta paskutinė minutė yra ir keli mėnesiai, gali tiesiog nebebūti laisvų norimų tiekėjų“, – pabrėžia Enrika. Anot organizatorės, jei norite išleisti mažiau pinigų – vestuves patariama organizuoti darbo dieną. Ypač jei tai nėra itin didelė puota su kelių dienų programa.

Justina Matulevičienė ir Enrika Popkienė

Sutaupyti galima

Taip pat galima sutaupyti renginio vietą dekoruojant su mažesniu gėlių kiekiu, bet gražesnėmis vazomis ar žvakidėmis.

„Tai sukurs tokį pat jaukų įvaizdį, bet piniginei neleis suplonėti. Be to, turint ribotą biudžetą nepatariam dekoruoti bažnyčios bei derėtų atsisakyti įspūdį sudarančių elementų – fejerverkų, ugnies ar desertų šou, šampano piramidžių. Tai kainuoja daug, o nesukuria esminės šventės emocijos. Tuomet jau geriau rinktis šaunesnę gyvo garso grupę ar atlikėją“, – pasakoja Justina.

Be to, anot jos, neverta švaistyti pinigų ir brangiems žinomiems fotografams, nes vien už vardą galima permokėti ir iki kelių kartų daugiau: „Geriau rinktis mažiau žinomą, bet profesionalų, turintį ilgametę patirtį.“

O kam negailėti?

Abi moterys tikina, jog didžiausia biudžeto dalis turėtų būti skiriama vietai, maistu ir aptarnaujančiam personalui. Vis tik šie elementai daugiausia nulemia renginio sėkmę ir svečių malonius prisiminimus.

„Taip pat dažnai jaunieji nepagalvoja apie renginio apšvietimą bei garsą. Tai ypač svarbu, jei pasirinkta mažiau gėlių ir kitų dekoracijų. Tuomet geras apšvietimas gali kompensuoti kitus dalykus ir vakare sukurti magišką aurą“, – akcentuoja organizatorė Enrika.

Nauja paslauga

Vis tik dar daug žmonių baiminasi rinktis vestuvių planuotojo paslaugas – dėl to, jog galvoja, kad tai brangu.

„Vis didėjant vedybų planuotojų paklausai atsirado nauja paslauga – vestuvių koordinavimas. Išties, jei jaunavedžiai yra gan organizuoti žmonės, turi savo viziją, turi tiekėjų sąrašą, tuomet tikrai yra paranku užsisakyti vien renginio dienos koordinavimą, kad viskas vyktų sklandžiai ir nereiktų einant į bažnyčia galvoti apie žiedlapius ir svečių vardo korteles“, – dėsto mintis vedybų planuotoja Justina.

Sugriovė mitą

Vienas gajausių mitų apie renginių organizatorius, kad, neva, nors jų paslaugos ir nėra sąlyginai brangios – didžiausias uždarbis atsigriebiamas nuo brangių tiekėjų, kurie jiems moka papildomai arba patys rengėjai „užsideda“ didesnę kainą.

„Susiduriame su čia nuomone. Būna klientai ir atvirai tai pasako. Bet, išties, reikia suprasti, kad šalis yra maža, organizatoriai – tarp jų ir mes, neslepiame su kuo dirbame, iš kur perkame vieną ar kitą paslaugą – užsakovas visada gali paskambinti ir paklausti tikros kainos“, – pastebi Enrika.

Anaiptol, vedybų planuotojai dažniausiai turi įdirbį, dėl kurio gali su tiekėjais suderinti patrauklesnes kainas arba ir patys jaunavedžiai gali išsakyti savo norus dėl vienų ar kitų paslaugų tiekėjų renginio metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)