Pašnekovė sako visuomet jautusi norą eksperimentuoti ir kuo toliau, tuo jis labiau atsiskleidžiantis. Moteris beveik aštuonerius metus studijavo chemiją ir biochemiją, tačiau įpusėjus studijoms suprato, jog nuo ryto iki vakaro apsivilkus baltu chalatu sėdėti laboratorijoje prie tyrimų – nebuvo jos kelias.

Norėjosi daugiau laisvės, kūrybos ir pažinimo. Kita vertus, dabar chemijos žinios itin praverčiančios, cheminis raštingumas paskatinęs ją ir leistis į pirmuosius natūralios kosmetikos kūrimo eksperimentus.

Pirmąjį kremą A. Papaitė-Kazlauskienė kūrė intuityviai, tada gamino aliejinius mišinius, ėmėsi domėtis aromaterapijos studijomis. Chemikė daug mokėsi nuotoliniu būdu iš Kanados, Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos lektorių ir iki šiol tebesimoko kosmetikos gamybos.

„Esu mokslo ir kartu gamtos žmogus“, – sako Aistra, derinanti ir akademines žinias, ir liaudies išmintį, ir eksperimentus, ir klaidas. Kartu prisipažįsta – visko nežinanti ir turbūt nesužinosianti, tačiau taip gyventi jai įdomiau.

Plačiau apie Aistrą Papaitę-Kazlauskienę – Ievos Žigaitės reportaže.