Iš tiesų viduramžiais vienodus rankinukus nešiojosi ir vyrai, ir moterys. Kartais tai buvo tiesiog medžiaginiai maišeliai rišami prie diržo, o kartais – prabangios odinės rankinės su puošniais dirželiais. Drabužiai kišenių visai neturėjo ir niekas apie jas per daug negalvojo, nes ir daiktų su savimi nešiojosi nedaug. Tačiau kažkam XVII amžiuje kilo išganinga mintis – pradėta siūti kelnes ir paltus su kišenėmis. Bet šie drabužiai buvo skirti tik vyrams.

Moterys nešiojo sukneles, į kurias buvo sunku įkomponuoti kišenes. Tačiau moterys tuomet gavo kitokius krepšius, kurie buvo rišami aplink liemenį. Aišku, pasiekti šio krepšio turinį buvo sunku, nes jis buvo po sijonu, tačiau tai vis tiek buvo tarsi nurišama kišenė. Moterys įsigudrino sijonuose palikti nedideles angas, kad krepšį būtų galima pasiekti lengviau, todėl ši aprangos detalė buvo labai patogi.

Tačiau maždaug po Prancūzijos revoliucijos mada stipriai pasikeitė ir moterys ėmė nešioti laisvesnes, ne tokias pūstas sukneles, kurios juosmeninio krepšio paslėpti jau nebegalėjo. Prasidėjo mažų rankinukų era, kuri moteris sukėlė nemažai nepatogumų, o kišenvagiams – džiaugsmo.

Reikėtų pasakyti, kad moterims jų rankinės iš tiesų patinka. Tai – dar viena aprangos detalė, kuri leidžia išsiskirti ir pasipuošti. Tačiau jos pasirinkimo iki šiol neturi – ir dabartiniai moterų drabužiai neturi kišenių arba jos yra nefunkcionaliai mažos. Ypač turint omenyje šiuolaikinių telefonų dydį ir kitus kasdien nešiojamus daiktus.

XX amžiuje moterys ėmė nešioti kelnes. Socialinės normos buvo atpalaiduotos, moterys įgavo daugiau teisių, ėmė uždirbti pinigus. Taigi, vietos kišenėms tikrai atsirado, tačiau neilgam. Greitai prasidėjo aptemptų rūbų era, kuomet mados kūrėjai stengėsi išryškinti moters kūno siluetą, pabrėžti jos liemenį ir klubus. Tai kelnėse nepaliko vietos kišenėms. Kai dabar moterys skundžiasi, kad visai neturi kišenių, drabužių kūrėjai tik gūžčioja pečiais – jūs vis tiek turite per daug daiktų.

Kaip minėta straipsnio pradžioje, iš namų išeinantis vyras su savimi pasiima raktus, piniginę ir telefoną. Kartais dar ir cigarečių pakelį, kišeninį peilį ar akinius nuo saulės. Tuo tarpu moterys nešiojasi kur kas daugiau daiktų, kurie netilptų ir į vyriškos aprangos kišenes. Taigi, mados kūrėjai lieka prie savo – reikia pabrėžti moteriško kūno eleganciją, o ne bandyti prie rūbų prisiūti tiek kišenių, kad viskas sutilptų.

Beje, jau pasirodė ir liemenėlių su kišenėmis kreditinėms kortelėms, o ir moteriški paltai bei striukės jau turi funkcionalias kišenes. Todėl padėtis gerėja.