Gintarinę širdį sudaro 1,5 milijono gintaro gabalėlių. Gaminant skulptūrą buvo panaudota daugiau nei 30 kilogramų klijų, o gintaro – net 21 kilogramas. Įvairioms Lietuvos šventėms eksponatus kuriantis floristas sako, kad gintaras ir Lietuva – du neatsiejami dalykai.

„Galvojau, kad jeigu jei daryti tokiai šventei, tai daryti kažką įspūdingo. Pradėjome sukti galvą, kas būtų susiję su Lietuva. Gintaras ir mūsų šalis yra du neatsiejami dalykai, o be to tai vienintelis mūsų brangakmenis, todėl nusprendėme, kad gintaras bus mūsų pagrindinė medžiaga“, – apie idėją pasakojo M. Vasiliauskas.

Prieš pradedant gaminti skulptūrą, menininkas galvojo apie kelis tūkstančius gintaro gabalėlių, tačiau bedirbant pamatė, kad prireiks kur kas daugiau gintaro, todėl dabar tikimasi, kad toks jo kūrinys taps Lietuvos rekordininku.

„Iš pradžių galvojome apie 2-3 šimtus tūkstančių gintaro gabalėlių, tačiau begaminant „pasidarė“ apie pusantro milijono. Suskaičiuoti gintarus buvo labai sunku, bet manom, kad tokia gintarinė širdis taps Lietuvos rekordininke“, – teigė floristas.

Pagaminti tokį eksponatą, pasak menininko, nereikėjo labai daug laiko, tačiau prireikė atsargumo ir kruopštumo.

„Gaminti eksponatą užtruko apie 15 dienų, neskaičiuojant kelionių, važinėjimų pas kalvius, kurie gamino karkasą, kad jis atrodytų kaip sodas bei primintų lietuviškumą, tačiau pati gamyba reikalavo didelio susikaupimo.

Klijuoti gintarus buvo sudėtingiausias darbas. Tai daryti reikia labai atsargiai, prie 80-90 laipsnių temperatūros. Rankos šiek tiek „nuėjo pūslėm“, bet šiaip viskas gerai“, – juokėsi gintarinės širdies autorius.

Gintarinė širdis – ne vienintelis M. Valančiaus kūrinys, anksčiau floristas savo kūriniais stebino Lietuvos moteris.

„Godai Sabutytei esu kūręs suknelę iš gintaro, taip pat esu daręs šukuosenas iš šio akmens. Šį kartą gaminti iš gintaro buvo kur kas lengviau, nes žinojau, kaip jį geriausia galima panaudoti“, – sakė M. Vasiliauskas.

Planuojama, kad unikalus kūrinys kovo 11-ąją bus padovanotas ir eksponuojamas Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)