Ar verta taupyti, perkant vienkartinius vyriškus skutimosi peiliukus?

Kuri moteris, pasilikusi svečiuose pas savo vaikiną ar staiga pastebėjusi, kad jos skutimosi peiliukas atšipo, nepabandė pasinaudoti vyriškais skutimosi reikmenimis? Kad ir kokie artimi būtų jūsų santykiai, taip elgtis nepatariama. Higienos taisyklių niekas neatšaukė, be to, vyrų skutimosi peiliukai nėra pati geriausia priemonė švelniai moterų odai. Kodėl? Tai susiję su skutimosi peiliukų dizaino ir poveikio skirtumais.

Peiliukų kiekis

Vyriški skustuvai paprastai turi daugiau peiliukų. Patys populiariausi modeliai turi keturias ar penkias peiliukų juosteles, o tipiški moteriški skustuvai – tik dvi arba tris. Kuo daugiau peiliukų, tuo švariau jie skuta. Tačiau švara reikalauja aukų. Šiuo atvejų – smulkių įsipjovimų ir mikroskopinių žaizdelių. Kai dailiosios lyties atstovės sugalvoja nusiskusti vyriškais peiliukais, švari oda joms, žinoma, būna garantuota – kaip ir stiprus sudirginimas. Taigi gerai pagalvokite, ypač jei ketinate lįsti į sūrų vandenį.

Formų skirtumai

Kiek moterų linkiai skiriasi nuo vyriško veido kampų, tiek ir moteriškų skutimosi peiliukų dizainas skiriasi nuo vyriškų skustuvų formos. Gamindami moteriškus modelius, gamintojai stengiasi, kad jie viršuje suapvalėtų – tai padeda nuskusti plaukelius net pačiose pikantiškiausiose ir sunkiai pasiekiamose vietose (įskaitant pažastis). Vyriškos skutimosi priemonės tokių apvalybių neturi. Dėl tų pačių priežasčių moteriškų skutimosi peiliukų galvutės paprastai būna paslankesnės. Rankenėlės taip pat sukurtos taip, kad skutimosi peiliuką būtų patogu laikyti bet kokiose situacijose: šlapiomis ir muilinomis rankomis, stovint ant vienos kojos ar atliekant kitus akrobatinius triukus vonioje.

Nepamirškite drėkinimo

Pati maloniausia dalis – drėkinanti skutimosi peiliukų juostelė. Taip, tokias juosteles turi ir vyriški skutimosi peiliukai. Tačiau moteriškose priemonėse minkštinančios juostelės sudėtis būna efektyvesnė, o tai leidžia peiliukams lengviau slysti oda net be pagalbinių priemonių, pavyzdžiui, skutimosi putų. Be to, jos kvepia kur kas maloniau.

Taigi, dailiosios lyties atstovėms neverta vonioje „vagiliauti“. Verčiau pasiduokite dar vienai pagundai papildyti savo kosmetinę malonesniu grožio įrankiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)