Nepaisant karjeroje darytų pertraukų ir nesėkme pasibaigusios santuokos jai vis tik pavyko tapti labiausiai fotografuojama Edvardo epochos mergina.

Būsimoji aktorė gimė 1886 m. siuvėjos ir teatro darbuotojo šeimoje. Artistinis mergaitės talentas pasireiškė labai anksti, kai ji dar buvo vaikas. Jau tada ji lipo ant scenos, kur atlikdavo vaikams skirtus vaidmenis. Dėl lėlės veiduko ir nuolatinio kuklumo ji buvo paminta mažąja Elsie.

Lily Elsie

Šiek tiek vėliau ji tikrąjį savo vardą ir pavardę Elsie Hodder pakeitė į sceninį pseudonimą Lily Elsie.

Nepaisant akivaizdaus grožio ir skleidžiamo žavesio Lily Elsie buvo labai kukli. Dėl šios priežasties merginos impresarijus kreipėsi į tuo metu garsią britų dizainerę Lucile, kad ši jai sukurtų įsimintiną įvaizdį. Lucile kaip akcentą pasirinko originalias skrybėles – Lily Elsie jų turėjo begalę. Lily Elsie stilius apjungė Viktorijos epochos kuklumą ir naujųjų laikų seksualumą.

Lily Elsie

Vis tik tikrasis žinomumas ją aplankė po 1907 m. Londono operetėje „Linksmoji našlė“ atlikto vaidmens.

Lily Elsie

Vienareikšmiška sėkmė pavertė Lily Elsie labiausiai fotografuojama Edvardo epochos dama. Atvirukai su jos atvaizdu pasklisdavo po Europą neįtikėtinu greičiu.

Lily Elsie

Kartą Didžiosios Britanijos parlamento narys Beverley Baxteris palietęs Pirmojo pasaulinio karo temą pasakė, kad fronto linijoje neliko nė vieno britų kario, kurio apkase nebūtų atviruko su Lily Elsie atvaizdu. Ji tapo ta mergina, kurios mielą veidelį kariai matydavo prieš mirtį.

Lily Elsie

1911 m. Lily Elsie ištekėjo už tekstilės pramonės magnato sūnaus. Neilgai trukus ji ima dažnai sirgti, nustoja vaidinusi spektakliuose.

Lily Elsie vestuvės

1916 m. aktorė grįžta į sceną, kurioje jos ir vėl laukia stulbinanti sėkmė.

Lily Elsie

Po šio pakilimo ji ir vėl palieka teatrą. Lily Elsie su vyru vyksta į kaimą, kur gyvena net 10 metų. Deja, santuoka gražuolei trokštamos laimės nesuteikia, o vaikų nebuvimas tik dar labiau paaštrina nesutarimus tarp sutuoktinių. 1930 m. įvyksta skyrybos.

Lily Elsie

Po išsiskyrimo Lily Elsie sveikatos būklė dar labiau prastėja, prasideda depresijos priepuoliai. Vėliau jos gyvenimas tęsiasi sanatorijose ir garbaus amžiaus asmenų slaugos namuose. Aktorė netgi džiaugiasi, kad šalia tuo metu esantys žmonės nežino apie ankstesnę jos šlovę.

1962 m. būdama 76-erių Lily Elsie miršta vienatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)