Tai buvo Abraomas de Muavras (Abraham de Moivre, 1667–1754) – prancūzų kilmės anglų matematikas, I. Niutono mokinys ir pagalbininkas, žinomas Muavro formule, sujungiančia kompleksinius skaičius ir trigonometriją, bei darbais, susijusiais su tikimybių teorija bei normaliuoju pasiskirstymu. Parašė knygą „Atsitiktinumų doktrina“ apie tikimybių teoriją, sakoma, labai vertintą žaidėjų. Pirmasis atrado Bineto formulę, susijusią su Fibonačio skaičiais ir siejančią n-tąjį aukso pjūvio laipsnį su n-tuoju Fibonačio skaičiumi. Jis taip pat pirmasis suformulavo centrinę ribinę teoremą, svarbiausią tikimybių teorijoje.

Sendamas Abrahamas ėmė daugiau miegoti. Darėsi vis labiau apsnūdęs ir niekaip to negalėjo paaiškinti. Prancūzas pastebėjo, jog kiekvieną naktį jam reikėdavo 15 papildomų minučių miego.

Tikimybių teorijos knygos autorius pagalvojo, jog numirs tą dieną, kai papildomas miegant praleidžiamas laikas susidės į 24 valandas. Visų nuostabai, jo teorija buvo teisinga. Abrahamas mirė lapkričio 27 d., 1754 metais.

Per paskutinę savo gyvenimo dieną jis miegojo 24 valandas, po kurių taip ir nepabudo.