Daisy ir Violet Hilton gimė Didžiojoje Britanijoje, Braitone 1908 m. Jų motina Kate Skinner nebuvo ištekėjusi ir dirbo padavėja bare. Gimusios mergaitės šokiravo visus – paaiškėjo, kad jos Siamo dvynės, suaugusios klubų ir sėdmenų srityje. Vienintelis žmogus, kuris nepasimetė, buvo baro savininkė Mary Hilton, kuri dalyvavo gimdyme. Ji iškart suprato, kad šios mergaitės gali būti puiki investicija, ir nupirko keistas mažyles iš jų motinos, kuri nedegė noru auginti vaikų viena, rašo kulturologija.ru.

Globėja suteikė mergaitėms savo pavardę. Iš pradžių mažylės gyveno bare „Queen‘s Head“, o vėliau buvo pervežtos į barą „Evening Star“. Prieš publiką mergaites pradėjo pasirodymus sulaukusios trejų metų.

Daisy ir Violet Hilton

Seserys buvo mokomos muzikos, šokių, o meistriškumą ugdė karnavaluose ir mugėse, kur joms taip pat tekdavo rengti pasirodymus. Amžininkai pasakoja, kad sutuoktiniai Hilton augino mergaites labai griežtai ir už bet kokį nusižengimą žiauriai baudė.

Daisy ir Violet Hilton su globėjais

Yra žinoma, kad gydytojai svarstė galimybę jas atskirti, bet paaiškėjo, kad mergaičių bendra kraujotakos sistema, todėl operacijos metu viena iš jų būtų mirusi.

Daisy ir Violet Hilton

Laikas bėgo, seserys augo ir su laiku virto dailiomis panelėmis, kurios puikiai dainavo ir šoko. Žmonės taip noriai rinkdavosi į šou, kad globėjai neblogai iš jų užsidirbdavo. Kai merginų globėja mirė, dvynes išnaudojo jos dukra, kuri ketvirtajame dešimtmetyje už iš jų uždirbtus pinigus nusipirko namą Teksaso valstijoje.

Daisy ir Violet Hilton

Bet 1931 m. Daisy ir Violet rado savyje jėgų atsikratyti jungo ir kreipėsi į teismą, reikalaudamos laisvės nuo globėjų. Galiausiai jos gavo 100 tūkst. dolerių kompensaciją už moralinę žalą ir ilgai lauktą laisvę.

Tapusios laisvomis Daisy ir Violet atidarė nuosavą vodevilį „The Hilton Sisters Revue“. Ir jų gyvenimas gerokai pasikeitė. Daisy tapo blondine, merginos ėmė skirtingai rengtis, kad jaustųsi atskiromis asmenybėmis.

Daisy ir Violet Hilton

Seserys turėjo kelis meilės romanus. Violet net susižadėjo su Maurice‘u Lambertu, bet jie negalėjo gauti leidimo santuokai. Daisy ištekėjo už aktoriaus Harold Estepo, bet jų santuoka po kelių dienų buvo anuliuota. Kalbėta, kad viena iš seserų pagimdė vaiką, kurį atidavė įvaikinti.

Daisy ir Violet Hilton

Seserys tvirtino, kad meilės reikaluose viena kitai netrukdo. Neva Harry Houdinis, kuris buvo jų draugas, išmokė jas atsitraukti į asmeninę mentalinę erdvę, kur jos galėdavo „atsikratyti viena kita“, kai prireikdavo. Jos turėjo specialią, panašią į telefono būdelę, kurioje viena galėjo švelniai bendrauti su išrinktuoju, o kita skaitė arba darėsi manikiūrą.

1932 m. jos nusifilmavo juostoje „Freaks“, o 1951 m. apie jas buvo sukurtas filmas „Chained for Life“, kuriame buvo pasakojama apie realų seserų gyvenimą.

Daisy ir Violet Hilton

Laikas bėgo, taupyti nemėgusių merginų santaupos seko. Vodeviliai tuo laikotarpiu jau išėjo iš mados. Bet kadangi dvynės neišmanė nieko kito, tik pramogų verslą, jos vis dar bandė parduoti save šioje srityje. Galiausiai jos pateko į burleskos šou ir išvyko į gastroles.

Daisy ir Violet Hilton

1941 m. plačiai nuskambėjo informacija apie Violet ir šokėjo Jameso Moore‘o santuoką. Deja, ši santuoka buvo visiškas farsas: Jamesas buvo homoseksualus, o fiktyvi santuoka tetruko dvi savaites.

1955 m., kai buvo akivaizdu, kad sceninė karjera baigta, seserys atidarė kepyklą, kurioje gamino dešrainius ir neblogai iš jų uždirbo, kol konkurentai jų neapkaltino verslo vagyste. Po to, kad kažkaip užsidirbtų pragyvenimui, seserys įsidarbino traškučių pardavėjomis nedideliame miestelyje, kur kukliai gyveno iki gyvenimo pabaigos. Pasakojama, kad seserys visada puikiai atrodė: su nepriekaištingomis šukuosenomis, makiažu ir manikiūru.

Daisy ir Violet Hilton

1969 m. sausį po to, kai seserys nepasirodė darbe ir neatsiliepė į skambučius, į jų namus atvyko policininkai. Jos rado moteris negyvas.

Kaip mirties priežastį medikai įvardino tuo metu siautėjusį Honkongo gripą ir nustatė, kad pirma mirė Daisy, o Violet gyveno dar nuo 2 iki 4 dienų.

Daisy ir Violet Hilton

Vėliau apie seserų gyvenimą Brodvėjuje buvo sukurtas miuziklas „Side Show“, kuris buvo nominuotas keturioms „Tony“ premijoms, o jų gimtajame Braitone jų garbei buvo pavadintas autobusas nr. 708.

Daisy ir Violet Hilton
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)