Nuo vaikystės buvau drūtas vaikas: kadangi buvau vienintelis mažas vaikas giminėje, tėvai, močiutės, seneliai, tetos labai rūpinosi manimi, dažnai aplankydavo atveždami kalnus saldumynų. Taip prasidėjo mano kūno svorio didėjimo kelias...

Galiausiai atėjo paauglystė, hormonų pokyčiai, kas mano kūno tikrai irgi nepagražino. Pradėjau sulaukti vis daugiau klasiokų patyčių dėl kūno svorio. Tačiau jaučiausi labai mylima artimųjų ir šie žodžiai manęs per daug neveikė iki vieno momento. Buvau šešiolikos metų mergina, kai įsižiūrėjau vieną dvyliktoką. Jis buvo mano klasiokės brolis. Kartą dalyvavome bendrame vakarėlyje. Tą vaikiną pasiekė kalbos, kad esu jį įsižiūrėjusi. Kaip tik tuo metu ėjau pro šalį, kai išgirdau jį kalbant su draugu apie mane: „jau su tokia stora karve tikrai nedraugaučiau“. Apsiverkiau ir išbėgau iš vakarėlio.

Nusprendžiau žūtbūt sulieknėti ir visiems įrodyti, jog ir aš galiu būti graži. Prasidėjo bado fiesta... Beveik nieko nevalgiau, svoris iš pradžių ėmė smarkiai kristi, po to sustojo, aš pradėjau tinti, tačiau laikiausi savo. Tėvai labai išgyveno dėl manęs, tačiau aš nenusileidau. Galiausiai dėl išsekimo patekau į ligoninę. Ten susipažinau su savo likimo sesėm. Deja, viena jų neišgyveno... Tai mane labai sukrėtė. Teko daug dirbti su psichologu, kad priimčiau save tokią, kokia esu.

Išvykusi iš ligoninės pradėjau po truputį sportuoti. Iš pradžių netolimi pasivaikščiojimai, po to pradėjau bėgioti, galiausiai nuėjau į sporto klubą, kurio neapleidžiu jau ne vienerius metus. Iš pradžių buvo sunku prisiversti sportuoti, tačiau vėliau tai tapo įpročiu ir dabar nė vienos savo dienos neįsivaizduoju be sporto. O judėti pirmyn skatina ne tik gera savijauta pasportavus, bet ir pagaliau gražus veidrodyje matomas vaizdas.

Lina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)