Brightside.me papasakojo apie garsenybes, kurios, išsiaiškinusios, kad rimtai serga, nepuolė į neviltį. Šie narsūs žmonės ne tik nugalėjo klastingą ligą, bet ir padėjo kitiems pasiekti tokių pačių rezultatų.
Sharon Stone

Sharon Stone

Aktorė, viena iš Holivudo sekso simbolių, patyrė klinikinę mirtį dėl trūkusios aneurizmos ir cerebrinės hemoragijos. Nepaisant to, kad po operacijos Sharon Stone turėjo kalbos problemų, praėjus mažiau nei 5 metams ji suvaidino filme „Lemtingas instinktas 2“.

Įveikusi šią problemą aktorė yra pavyzdys kitiems, ji taip pat padeda sunkiai sergantiems žmonėms. 2013 m. Sharon Stone gavo Nobelio taikos apdovanojimą už veiklą labdaros srityje.

Michaelas J. Foxas

1991 metais garsiam aktoriui buvo diagnozuota Parkinso liga. Nepaisant šios nelinksmos diagnozės, nuo to laiko jis dar gavo 5 „Emmy“ ir kitus apdovanojimus. Tačiau pagrindinis aktoriaus gyvenimo tikslas yra padėti kitiems žmonėms kovoti su ligomis. Michaelas įsteigė fondą, kurio kapitalas 450 mln. dolerių (403 mln. EUR), ir kuris atlieka tyrimus, susijusius su Parkinsono ligos gydymo metodais.
Julia Roberts

Julia Roberts

Aktorė serga Werlhofo liga: net mažiausias odos įbrėžimas jai gali sukelti stiprų kraujavimą. Nepaisydama ligos, aktorė filmuojasi pagrindiniuose vaidmenyse, gauna prestižinius apdovanojimus ir augina tris vaikus. Žinodama, kiek jėgų ir pinigų reikalauja kova su sunkia liga, Julia Roberts randa laiko ir galimybių padėti į bėdą pakliuvusiems žmonėms – ji yra UNICEF geros valios ambasadorė.
Benas Stilleris ir Christine Taylor

Benas Stilleris

Garsiam komikui buvo atlikta vėžinio naviko pašalinimo operacija, o po jos – chemoterapija. Aktorius prisipažino, kad iš pradžių jis puolė į paniką, bet vėliau suprato, kad turi kuo džiaugtis – vėžys buvo aptiktas ankstyvoje stadijoje.

Grįžęs į normalų gyvenimą Benas Stilleris nusprendė suteikti galimybę ir kitiems pacientams pasveikti. Jis remia 25 organizacijas, įskaitant Vėžio tyrimų institutą ir Vėžiu sergančių pacientų paramos fondą.

Toni Braxton

Gerai žinoma atlikėja, 5 kartus laimėjusi prestižinį „Grammy“ apdovanojimą, serga sistemine raudonąją vilklige (lot. lupus erythematosus systemicus) – tai liga, kai imuninė sistema atakuoja savo organizmo ląsteles. Sužinojusi savo diagnozę, Toni Braxton ėmė teikti pagalbą kitiems pacientams, sergantiems šia liga. Dainininkė padeda keisti šių žmonių likimus ir yra jiems pavyzdys, nes nepaisant ligos, ji džiugina klausytojus savo muzika.
Danielis Radcliffe'as

Danielis Radcliffe‘as

Visų mylimas Haris Poteris serga dispraksija – tai nervinis sutrikimas, kai pacientui sunku atlikti paprasčiausius judesius. Vis dėlto, nepaisydamas šios ligos, kuri, atrodytų nesuderinama su aktoriaus profesija, D. Radcliffe‘as padarė sėkmingą karjerą. Patirtis, įgyta kovojant su šia liga, leidžia aktoriui duoti patarimus kitiems šios ligos kankinamiems pacientams. Danielis ragina juos nepasiduoti, nes būtent tikėjimas savo jėgomis padėjo jam tapti tuo, kas jis yra dabar.
Lady Gaga

Lady Gaga

Įžūlioji daugybės garsiausių hitų atlikėja taip pat kenčia nuo sisteminės raudonosios vilkligės. Kartą ji išsamiai aprašė nelengvus šios ligos gydymo būdus, tokius kaip ledo vonios ir įvyniojimas į foliją. Žinodama ne iš nuogirdų apie sunkumus, su kuriais susiduria šia liga sergantys žmonės, dainininkė reguliariai aukoja pinigus ir dalijasi savo patirtimis su tais, kuriems reikia moralinio palaikymo.

Michaelas Carlyle‘as Hallas

Aktorius, suvaidinęs neprilygstamąjį Deksterį, 2010 m. sužinojo, kad serga limfoma. Dalindamasis sunkumais, kuriuos jam tenka patirti, aktorius nuoširdžiai apgailestauja, kad ne visi turi galimybes gydytis. Norėdamas paremti tokius žmones, Michaelas tapo oficialiu Leukemijos ir limfomos draugijos, kuri finansuoja su šia liga susijusius tyrimus ir padeda sergantiems žmonėms, atstovu.

Kylie Minogue

2005 m. australė atlikėja ir dainų kūrėja sužinojo, kad serga krūties vėžiu. Laimėjusi sunkią kovą su klastinga liga, Kylie ėmė investuoti dideles pinigų sumas informuotumo apie ankstyvos vėžio diagnozės svarbą didinimui. Kylie Minogue atvejis tapo pavyzdžiu, iliustruojančiu, kad kova su vėžiu gali būti sėkminga. Jos dėka milijonai moterų ėmė reguliariai tikrintis sveikatą. Už indėlį kovoje su onkologine liga jai buvo skirtas Sveikatos mokslų garbės daktarės laipsnis.
Hugh Jackmanas

Hugh Jackmanas

2013 metais aktoriui buvo diagnozuotas odos vėžys ir nuo to laiko atliktos 6 operacijos. Atrodytų, po tokių iššūkių kiekvienam reikėtų pertraukos, bet Hugh Jackmanas ir toliau sunkiai dirba. Aktorius, kuris pats išgirdo baisią diagnozę, puikiai žino, kad sergantiems žmonėms labai reikalinga parama. Jis remia 27 organizacijas, atliekančias vėžio tyrimus ir viską, kas su jais susiję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)