Tokias išvadas grupė tyrėjų padarė po apsilankymų moteriškų drabužių parduotuvėse Jungtinėje Karalystėje. Mokslininkai teigia, kad jei žmonių figūros būtų tokios, kaip manekenų, tai mediciniškai būtų laikoma dideliu nukrypimu nuo normos.

Tyrimo vadovė Erica Robinson teigia, kad manekenai yra per daug ploni. Anot jos, yra aiškių įrodymų, kad ypač plonų siluetų dominavimas viešojoje erdvėje skatina valgymo sutrikimus. Vis dėlto per tyrimą nė viena parduotuvė neleido tiksliai išmatuoti manekenų, todėl tyrėjai išvadas turėjo padaryti iš akies. Pastaraisiais metais keli drabužių parduotuvių tinklai skelbė, kad artimiausiu metu ketina naudoti didesnius manekenus.

***

„Facebooko“ atstovai praneša, kad artimiausiu metu įdarbins 3 tūkst. darbuotojų, kurių užduotis bus užkirsti kelią smurtiniam turiniui socialiniame tinkle. „Facebooko“ darbuotojų komanda padidės dviem trečdaliais.

Tokių priemonių kompanija ėmėsi kai „Facebooke“ buvo išplatinti žmogžudystes fiksuojantys vaizdo įrašai. Po incidentų didžiausio pasaulyje socialinio tinklo įkūrėjas Markas Zuckerbergas pripažino, kad „Facebookas“ turi imtis priemonių dėl nerimą keliančios tendencijos.

Jis teigia, kad šiuo metu kuriama technologija, kuri smurtinį ar pažeidžiantį žmogaus teises turinį užblokuotų iš karto.

***

Kinijos vyriausybė įdarbino 20 tūkst. darbuotojų, kurie kurs internetinę enciklopediją – alternatyvą „Vikipedijai“. Tikimasi, kad Kinų enciklopedija pradės veikti kitais metais. Projektui specialiai įdarbinti šimto skirtingų disciplinų mokslininkai iš universitetų, tyrimų centrų.

Projekto vadovas sako, kad Kinų enciklopedija bus kaip Didžioji kinų siena. Jis teigia, kad Kinija patyrė spaudimą iš tarptautinės bendruomenės, kas ir paskatino kurti alternatyvą „Vikipedijai“, kurią Kinijos vyriausybė blokuoja.

Kinijoje gyvena didžiausia interneto vartotojų populiacija – daugiau nei 720 mln., bet šalyje taip pat galioja ir vieni griežčiausių interneto apribojimo įstatymų.

***

Paskutinį šiaurės baltojo raganosio patiną galima rasti pažinčių programėlėje „Tinder“. Raganosio profilyje rašoma, kad Kenijoje gyvenantis 43 metų daugiau nei 2 tonas sveriantis raganosis Sudanas mėgsta tingiai gulėti, ėsti žolę ir vartytis purve. Jis taip pat sako: „Nenoriu pasirodyti tiesmukas, bet mano rūšis priklauso tik nuo manęs.“

Vis dėlto pasimatyti su raganosiu būtų sudėtingą – jį 24 valandas per parą saugo ginkluoti sargybiniai. Komanda sukūrusi paskutinio raganosio profilį „Tinderyje“ šį unikalų gyvūną praminė „geidžiamiausiu viengungiu“ pasaulyje.

Tokiu būdu siekiama atkreipti pasaulio bendruomenės dėmesį ir surinkti reikiamus 10 mln. dolerių reikalingam pagalbiniam apvaisinimui, kad būtų išgelbėta baltųjų raganosių rūšis. Pasaulyje į poras raganosiui Sudanui yra likusios tik dvi jo rūšies patelės.

Parengta pagal užsienio spaudą.