Natūralūs gėlavandeniai perlai, gyvi akmenėliai ir kokybiški kristalai jos rankose virsta vienetiniais papuošalais, net pačias kukliausias moteris paverčiančiais vakaro karalienėmis. Apie tai, kaip išauginti idėją nuo malonaus laisvalaikio užsiėmimo iki pinigus nešančio verslo – pokalbis su papuošalų kūrėja Ingrida.

- Ingrida, užsiminėte, kad papuošalų gaminimu rimtai pradėjote užsiimti tik prieš keletą metų. Kas pastūmėjo priimti tokį sprendimą?

- Visą laiką, kiek save prisimenu, mane supo gražūs daiktai. Daug metų dirbau su mama, kuri yra vestuvinių ir proginių rūbų dizainerė. Iš jos paveldėjau ir supratimą apie grožį. Dirbdama su nuotakomis pastebėjau, kad tinkamai parinkti papuošalai net pačią kukliausią suknelę vilkinčią moterį paverčia tikra karaliene. Pradžioje papuošalus pradėjau kurti sau ir dovanodavau draugams. Kai nepažįstami žmonės pradėjo manęs klausinėti, kur pirkau dėvimus papuošalus, supratau, kad mano kūryba gali būti įdomi ir kitiems. Tuomet kilo mintis apie INGRID Handmade Jewellery prekinio ženklo įkūrimą.

- Rankų darbo juvelyrika – gana populiarus amatas, tad konkurencija šioje rinkoje milžiniška. Kaip jūsų darbai išsiskiria iš tokios gausios pasiūlos?

- Taip, rankų darbo juvelyrika yra labai populiari. Bet skirtingai nei daugelio kitų kūrėjų, mano papuošaluose nerasite pigių detalių. Dirbu su natūraliais pusbrangiais akmenimis, gėlavandeniais perlais, kokybiškais kristalais ir sidabru. Klientės vertina mano darbus už jų originalumą ir ilgaamžiškumą.

- Ar turite savo mūzą, kuriai kuriate papuošalus, ar kiekvienas darbas skirtas vis kitokiai moteriai? Kaip apibūdintumėt savo kūrybą? Kokioms moterims ji skirta?

- Viena iš mano mūzų yra modelis Tatjana Lapinaitė, kuri šiuo metu gyvena ir dirba Italijoje. Ji geriausiai atspindi mano kuriamų darbų filosofiją, yra nuostabi asmenybė ir įkvepia mane svajoti ir siekti užsibrėžto tikslo.

Mano visi darbai skirti elegantiškai, stipriai moteriai, žinančiai, ko ji nori iš gyvenimo ir kaip tai pasiekti. Kurdama papuošalus galvoju, kas juos dėvės, ir vaizduotėje matau moterį, stovinčią salės viduryje su mano papuošalais, kurie išryškina jos natūralų grožį ir leidžia jai jaustis vakaro karaliene.

- Ko išmokote per tuos kelerius metus dirbdama sau? Kokiais patarimais galėtumėte pasidalinti su savo verslą norinčiais pradėti idėjininkais?

- Neklausykite patarimų. Kiekvienas esame individualus ir suprantame grožį skirtingai. Kurdama vakarinius papuošalus, dažnai sulaukiu patarimų padaryti juos paprastesnius ir pigesnius. Bet aš mėgstu iššūkius ir tikiu, kad mano papuošalus turinčios moterys nori išskirtinių ir kokybiškų papuošalų, kuriais galės mėgautis daugelį metų. Kiekvienas, norintis kažką kurti ar gaminti, turi atrasti savo kelią ir vieną dieną jam būtinai pasiseks.

- Jūsų rankų darbo papuošalais dabinasi moterys iš viso pasaulio. Kokiais savo pasiekimais didžiuojatės labiausiai? Kokių pergalių mažiausiai tikėjotės?

- Labai malonu, kad mano kurtais papuošalais domisi moterys nepriklausomai nuo jų tautybės ar gyvenamosios vietos. Galiu pasidžiaugti, kad mano darbai puošia foto modelį Tatjaną Lapinaitę keturiuose numeriuose pasaulinio lygio madų žurnaluose 10 TEN ir LAVISH MODE. Buvau labai nustebinta ir laiminga, kuomet žymus Italijoje ir visame pasaulyje fotografas Marc Evans savo fotosesijoms pasirinko mano papuošalus.

Gruodžio mėnesį teko dalyvauti Londone Kamila Events surengtame renginyje #I am a Queen. Vakaro tikslas buvo pakeisti moteris per penkias minutes. Fotografai įamžino moterų pasikeitimus su INGRID Handmade Jewellery papuošalais, kurie puikiai papildė stilistų sukurtus įvaizdžius. Džiaugiuosi, kai moterys jaučiasi ypatingos su mano kurtais papuošalais. Tai ir yra didžiausias pasiekimas.

- Papasakokite apie savo kūrybinį procesą. Kokiomis taisyklėmis ar principais vadovaujatės? Gal turite kokių nors kūrybinių tabu ar įpročių, kurie padeda paspartinti procesą?

- Niekada nepiešiu papuošalų eskizų, todėl atėjus įkvėpimui privalau pradėti dirbti neatidėliodama. Ir visai nesvarbu, ar tai vidurys nakties, ar ankstus rytas. Kartais kūryba taip įtraukia, kad pamirštu kiek valandų, kur aš esu, kad turiu vyrą ir namus. Mano darbai nesikartoja, nes pasitenkinimą jaučiu tik padariusi kažką naujo ir įspūdingo. Būna dienų, o kartais ir savaičių, kai nieko naujo negaliu sukurti, tuomet metu darbus į šoną ir ramiai laukiu įkvėpimo. Kurdama aš gyvenu, bet proceso niekas negali paspartinti.

- Kiek laiko užtrunka pagaminti vieną papuošalą?

- Kiekvienas papuošalas gimsta skirtingai, priklausomai nuo jo dydžio ir sudėtingumo. Jei po ranka turiu visas reikalingas detales, gamyba vyksta greičiau, jei ne – viskas gali užtrukti.

- Kokia jūsų marketingo strategija? Kaip planuojate plėsti savo verslą ateityje?

- Visus mano INGRID Handmade Jewellery papuošalus galima pamatyti mano Facebook puslapyje. Tačiau labai norėčiau, kad kuo daugiau moterų juos pamatytų gyvai. Nė viena nuotrauka negali perduoti tikro papuošalų grožio. Dalyvauju įvairiuose renginiuose ir stengiuosi, kad kuo daugiau moterų galėtų iš arti apžiūrėti ir pasimatuoti mano papuošalus. Šiuo metu kuriu papuošalų kolekciją, kurią pavasaryje pristatys rūbus demonstruojantys modeliai. Mano darbus reklamuoja ir garsūs fotografai naudodami juos savo nuotraukoms. Turiu labai daug planų ir idėjų, kurias tikiuosi realizuoti jau artimoje ateityje.

- Ar esate turėjusi nemalonių susidūrimų su klientais? Kokiais būdais stengiatės jų išvengti?

- Jokių nemalonumų su klientėmis nesu turėjusi. Visos problemos yra išsprendžiamos kalbantis ir bendradarbiaujant. Noriu, kad mano klientės didžiuotųsi turėdamos INGRID Handmade Jewellery papuošalus.

- Jeigu galėtumėt praleisti dieną su kokia nors mados pasaulio įžymybe, kas ji būtų? Kodėl?

- Mane įkvepia daug dizainerių ir juvelyrų, tačiau gyvendama Anglijoje labai pasiilgstu savo mamos, todėl labiausiai norėčiau praleisti dieną su ja. Ji turi puikų, išlavintą skonį ir jos patarimai man yra labai svarbūs. Ji yra didžiausia mano darbų vertintoja ir kritikė, kuria aš visiškai pasitikiu.

- Ar turite naujųjų metų rezoliucijų? Kokiems iššūkiams ruošiate save šiais metais?

- Planų ateinantiems metams turiu labai daug, tikiuosi jie visi išsipildys. Svarbiausiai, kad nedingtų įkvėpimas ir moterys norėtų puoštis. Kiekvieną dieną stengiuosi nugyventi prasmingai, tobulėti ir nenuvilti savo klienčių.

- Kur galima įsigyti jūsų papuošalų?

- Visus mano gaminamus papuošalus galite pamatyti Facebook – INGRID Handmade Jewellery. Stengiuosi išpildyti visus moterų norus ir svajones, jei tik mūsų vizijos sutampa. Kiekviena moteris, įsigijusi papuošalą iš INGRID Handmade Jewellery, dovanų gauna LUCKY ANGEL angeliuką.

Mano papuošalai – tai prabanga, kurios nusipelnė kiekviena moteris.